Långsam joggning med nattviol och smultron

Nu går vi mot mörkare tider… Nej, nu skall vi inte låta oss nedslås, vi befinner oss ju mitt i den härligaste tiden på året med ljus och värme och allt vad ni vill…
Det räcker mycket väl med omröstningen i England och den evigt positive EU-rapportören Rolf Fredriksson som såg ut som han skulle på begravning, (skrev Rune Lanestrand).
Själv är jag upptagen med bl. a. måsar. Tre ungar kläcktes ju, sen var de plötsligt bara två för att sedan bli en kvar som ”hoppade” ner från taket. Föräldrarna tog hand om honom och det bar i väg till sjön, närmaste vägen i år. Sedan kommer föräldrarna varje dag och skall ha frukost. Brödskivor blir det förstås och husfaderns gamla fläskbit, strimlad. I dag blev det hälften av skinkan i en gammal skinkburk, som jag hittade vid midsommarstädningen av kylskåpet. Fru skata är med och i dag var det både mås och skata på ”mat”stenen.
Sedan vågade jag mig ut och jogga mina 11 km i värmen. Jag har ju inte joggat på en månad p.g.a. en infektion, men doktorn tyckte att litet långsam joggning inte skulle göra något. Och joggningen blev långsam trots att jag sprang allt vad jag orkade… Men det var nattvioler efter vägen som jag bara måste lukta på och sedan var det linneor… och sedan måste jag bara plocka de röda smultronen.
Ja, sommaren är en härlig tid!

Kläckning, vetenskaplig tidskrift och Marja

Måsungarna är kläckta. Tre ägg var det och tre ungar blev det. De ruvas i 25 dagar och föräldrarna har legat och ruvat tiden ut. I morse var släkten där och tittade på underverken. Ja, det var massor med måsar som flaxade runt och nu var det inte korpen de jagade heller.
Själv har jag fått en artikel godkänd för publicering i en vetenskaplig tidskrift. Det började med en posterutställning i Arizona ”Just Ordinary Water – a Necessity for All Forms of Life”, som tydligen väckte intresse. Jag fick en förfrågan just innan jag åkte till San Jose sedan blev det ju jul och så skulle jag till Tucson men nu är den reviderad och godkänd. –Tack till professorerna som varit till hjälp!
Denna vecka har jag också plockat nya smörblommor och lagt ovanpå det gamla skåpet. Ett par veckor före midsommar skall de plockas, då blir det bäst. Så har jag också gjort ett storbak av bullar – ja, det blir bara ett par gånger om året, så jag är då inte så värst duktig minsann.
I morgon skall jag till Marja Myrom och sälja Marjas ko-böcker. Det skall bli jätteroligt! Muu…

Sommar och luktpioner

Oj, vad juniveckorna går fort! Alldeles för fort och allt skall hinnas med när man bara skulle njuta av de underbara blomstren. Tornsvalorna seglar förbi som en garant om att nu är det sommar, men snart, mycket snart går vi mot mörkare tider…
Nej, nu får jag inte bli pessimist, för pessimister lever sju år kortare så det gäller att se ljuset i allt.
Missade tyvärr Sellnets avtackning i går, men ordf. Björn hade varit här med en underbar blombukett, som han placerat i en vattenkanna vid entrén. Rosor och luktpioner, som jag har en speciell nostalgisk känsla inför. Min faster Signe kom med en bukett luktpioner när jag var liten och fyllde år. De doftar ju verkligen SOMMAR!
Sommarhälsningar till er alla!

RSS 2.0