NDU på väg till Uppsala

Tänk vad glad jag blev när jag gått Drottninggatan uppöver till Vattumannens bokhandel och mina böcker tittade på mig! Visst, Aspect of Consciousness finns på 100 universitets-bibliotek världen över, men det var roligt att möta böckerna ”live”!
Sedan på kvällen när jag ändå skulle ligga över i Stockholm, på väg till Uppsala, var det ett möte vid Karlaplan med mina två medförfattare Göran Grip och Jan Pilotti samt Adrain Parker, professor i Göteborg, som jag brukar träffa i Tucson. Temat för kvällen var NDU, nära-döden-upplevelser och lokalen var knökfull.
När jag gick genom Fältövertsten (affärscentra) såg jag en man och tänkte ”vi skall nog på samma möte”. När jag kommer fram var han före… Han hade sett mig och slagits av att jag skulle till samma ställe. Han var väldigt intresserad av mina böcker också, presenterade sig och talade om att han hade ett TV-program på Manhattan. Senare fick jag reda på att han brukade intervjua Nobelpristagare också.
Pilotti, som både är fysiker och läkare, talade om sitt kapitel i min bok, att dåtid nutid och framtid han existera på samma gång. Han hade funderat på detta sedan han var ung (och kommunist), och äntligen förstod t o m jag!
Göran Grip, MD och översättare, talade om Pim van Lommel (som skrivit ett litet förord till Mysteries of Consciousness), Eben Alexander och de andra kända ”NDUarna”. Sedan lärde jag mig att det är svårt i en NDU att skilja på höger och vänster. Efter min stroke blandade jag ihop dessa, kör åt höger sa jag och pekade åt vänster. Jag har också skrivit i min bok ”The Journey to Life or Death” att stroken satt på höger sida vid talcentrat. Det sitter ju på vänster sida för bövelen! Nu fick jag förklaringen!
Göran sa också att när man bestämt sig för en tolkning är det den som gäller (hur tokig den än är). (Dagens politiker och s.k. skeptiker).
Man nämnde också Dean Radin (brukar vara med på konferenserna) varpå Adrian parker sa ”att han överdriver gärna sina saker. Då kom jag på sist gång jag hört Dean Radin kommit på något som borde fått Nobelpriset, och väntade på att de skulle ringa från Nobelkommittén ”men de ringde aldrig”. Nej, de ringer nog inte…

Hands up!

Anna Kinberg Batra har sagt ja till Jimmie Åkesson - eller är det till väljarna? Nyheten kommer i skymundan för Trumps installation som president. Där är det verkligen känslor inblandade. Själv har jag inte nog kunskap om.honom och USAs kultur för att ta ställning, dock med ett undantag,.hans kamp.för Israel, det enda demokratiska landet i mellanöstern.
Jag skall försöka förklara något varför jag inte anser mig kompetent.
I USA utvecklades ett forskningsprojekt under sjuttiotalet vid Stanford Research Institut. En forskning som bygger på låga hjärnfrekvenser och resulterade i Remote Viewing. Bakgrunden för CIA var att Sovjetunionen bedrev omfattande studier i parapsykologi med risk för att USA återigen skulle hamna på efterkälken, som man gjorde 1957 när ryska Sputnik började sin bana. Försöken blev otroligt lyckade och CIA spenderade 20 – 60 miljoner dollar årligen.
Ledare för forskningen var dotorerna Hal Puthoff och Russell Targ. ( jag har skrivit om detta i boken ”Det finns ingen död” och Russell Targ har ett utförligt kapitel i ”Aspect of Consciousness”) igngidfredriksson.com
På en konferens i San Jose var Russell Targ en av talarna. Jag kände väl igen hans berättelse och han signerade också några böcker. På min fråga varför remote viewing avbrutits, svarade han att detta var p.g.a. religiösa skäl. Ledande amerikaner hade frågat sig var denna kunskap kom ifrån - det stod ju inget om detta i Bibeln - då var det inte från Gud. Slutsatsen blev att då måste det vara från Satan och då var det tvärstopp!
Det var något om amerikansk kultur det! Men andra svenskar är ju experter…

Allergier

Tänk det är likadant varje år. När det blir Tjugondedag Knut då blir jag plötsligt allergisk mot allt vad jul heter. Och tur är väl det… Nu skall bockarna, tomtarna, en- och granris väck, men Urpos fina björnar får vara kvar.
Det är tyvärr inte den enda allergin som drabbat mig. Jag är allergisk mot hot och hat också. En väninna blev hotad till livet för att hon vågade tala om på FB att hon inte ville ha någon moské i Karlstad. Tuff som hon var tog hon ryggsäcken och slog till förövarna. Men skall ett moskébygge ske under dödshot? Och skall man inte få säga vad man tycker?
Vårt land har varit kristet i 1000 år. Först var det under påven och sedan under kyrkan, något som numera upphört. Vår lagstiftning vilar dock på en grund av kristen etik. Kommer detta att fortsätta eller kommer helt andra värderingar att ta över?
Kan inte låta bli att återigen berätta vad en taxichaufför i Tuscon (Arizona) sa. Han var från Spanien, pensionerad journalist men körde taxi för då träffade han så många intressanta personer. Jag berättade att 1000 personer från 60 länder väntades till konferensen Science of Consciousness och det gladde honom, då skulle han träffa många intressanta människor.
Han hade skjutsat människor från alla religioner, själv var han katolik. Han berättade att han kört islamister och förklarat att han hedrar profeten Muhammed, men han tillber Jesus, som gjorde gott, botade sjuka och uppstod från de döda. Detta dugde inte åt islamisterna som skulle skära halsen av honom för att han inte tillbad Muhammed. Men Mohammed hade ju gift sig med småflickor, haft flera fruar som ägodelar och inte gjort något gott.
-De sprider bara hat mot alla som inte delar deras tro, och de har flera fruar och får massor med barn. Om 10 -20 år har de tagit över världen, det blir synd om våra barn och barnbarn, sa taxichauffören.

Brev från Gösta Bohman

I dag börjar Nya Året! Astrologerna har ju sagt att Merkurius och andra planeter gått retrograd så vår energi påverkats negativt. Tänk vad rätt de har!
Efter nyår har jag fått i uppdrag av data-sonen att ta fram pärmen med alla lösenord osv. för han skall hjälpa mig installera en ny bärbar dator.
Pärmen? Lika bra att erkänna, det finns ingen… Jag försöker tänka. Nej, jag har inte sett lösenord när jag julstädade mina papper, alltså måste de finnas på något annat ställe. Jag går igenom kassaskåpet och hittar en massa andra roliga saker, som testamentet från min farbror och faster… ja, det var inte jag eller farbrorns släkt som var förmånstagare, däremot kusin med barn, lika delar var…
Jag letar vidare och ögon faller på ett brev från Gösta Bohman, ett svar på mitt förslag att göra Gullan Lindblad till landshövding i Värmland:
”Efter den långa sommaren sitter jag åter vid mitt skrivbord i riksdagen och har nu möjlighet att besvara de många brev som samlats på hög under nära två månader.
När jag nu griper mig an verket vill jag bara bekräfta att jag själv är en stor beundrare av Gullan Lindblad och är övertygad om att hon har de bästa förutsättningar för att bli landshövding i Värmland.
Å andra sidan behöver vi henne i riksdagen. Men då det gäller valet av dessa för moderaterna betydelsefulla uppgifter har jag numera inget som helst inflytande. En pensionerad stins skall inte lägga sig i tågklareringen. Då går det galet.
Med hjärtliga hälsningar
Gösta Bohman”
Gösta Bohmans inflytande skulle verkligen behövas i dagens politik. Om det vore så att människor kunde vända sig i sin grav när något går fel tror jag att Gösta skulle ha roterat som ett vindkraftverk.

RSS 2.0