Tryggare kan ingen vara...

En polis knivskuren på Medborgarplatsen i dag. Förra veckan var jag där, jag såg inga barn men gott om poliser. Ny skjutning i Malmö i kväll. Det är den 30:e i år i Sveríges mest mångkulturella kommun. Skjutandet i Biskopsgården sedan, som för 20 år sedan varit rena domedagsprofetsior, sades det i Uppdrag granskning.
Ändå anser migrationsminister Heléne Fritzon att Sylvi Listhaug överdriver skjutandet och våldet i Sverige. Hur ska vi komma till rätta med orsakerna när den högst ansvarige ministern och statsministern förnekar problemen? Likaså Carl Bildt, som tyckte att Norge borde be om ursäkt. Undrar var han har befunnit sig de senaste 15 åren?
En annan självutnämnd ny m-ledare, Mikael Odenberg, som föredömligt avgick som försvarsminister när Fredrik Reinfeldt tyckte försvaret var ett särintresse, ansåg att SD var största hotet och ville hellre samarbeta med S. Hur skall det då gå med äganderätten och den ekonomiska politiken? Det nämnde han inte. Det blir nog svårt att få en ny moderatledare, men vilka som vi INTE skall ha blir allt tydligare.
Själv skriver jag med vänster hand (jag använder visst höger pekfinger också, precis som poliserna). Jag var ju på CSK och blev opererad i höger hand. Det var en gång för 35 år sedan jag drev näven i bordet, (det har minsann funnits flera anledningar, men bara en gång har jag slagit näven i bordet). Och en del straffar Gud med detsamma. Det flög upp en knöl nedanför lillfingret. Den har funnits där sedan dess, men de senaste åren har den börjat på att bli större. Det är inte bara näsa och öron som aldrig slutar att växa. Nu fick jag den borttagen. Men om det ändå varit vänster hand, sa min man. -Nu råkar jag vara högerhänt, så då blev det höger hand. Och så tänker jag inte be om ursäkt för att jag EN enda gång drev näven i bordet. Vi naiva, PK och lagom svenskar borde nog säga ifrån litet mer! Vilka VI förresten?

Från andra sidan

Mot dumheten kämpar själva gudarna förgäves. Ja, nog är det så att man bävar över att Fortifikationsverket varit lika okunniga som Transportstyrelsen och lämnat ut ritningar på militära anläggningar, förbjudna att fotografera, till främmande makt. Hur naiva och rent ut sagt, dumma, får regeringar egentligen vara? (Gäller både Reinfeldt II och nuvarande)
Det kanske inte är så konstigt att det blivit som det blivit med flykting(?)mottagandet i Sverige. I Helsingfors har man knappat tagit emot några. För ett par år sedan gick jag genom Helsingfors varje kväll och jag såg bara glada finländare på uteserveringarna.
Här är jag numera litet försiktig när man reser varje månad till Uppsala och Stockholm. Jag måste faktiskt berätta om taxichauffören i Arizona. När jag kom till den vackra flygplatsen i Tucson sent en kväll fick det bli en taxi till konferenshotellet. Taxichauffören var från Spanien, pensionerad journalist men körde taxi för då träffade han så många intressanta personer, sa han. Jag berättade att 1000 personer från 60 länder väntades till konferensen Science of Consciousness och det gladde honom, då skulle han träffa många intressanta människor.
Han hade skjutsat människor från alla religioner, själv var han katolik. Han berättade att han kört islamister och förklarat att han hedrar profeten Mohammed, men han tillber Jesus, som gjorde gott, botade sjuka och uppstod från de döda. Detta dugde inte åt islamisterna som skulle skära halsen av honom för att han inte tillbad Mohammed. Men Mohammed hade ju gift sig med småflickor, haft flera fruar som ägodelar och inte gjort något gott.
De sprider bara hat mot alla som inte delar deras tro, och de har flera fruar som får massor med barn. Om 10 -20 år har de tagit över världen, det blir synd om våra barn och barnbarn, sa taxichauffören. Det kom massor med somalier till Spanien och nu har det kommit islamister hit till Tucson också, sa han.

Detta var vad en taxichaufför i Arizona berättade…

Djuren har också en själ, ett jag

Den vår de svage kalla höst. Ja, i det avseendet är jag nog svag för om hösten tycker jag inte. Sommaren rusade iväg, som somrarna alltid gör nu för tiden. Nu är det stilla under vindskivorna för mina kära tornsvalor har åkt till Afrika. De åkte innan den för sent kläckta ungen var flygfärdig.
Men vare sig det är fågelungar, kalvar eller människobarn har de så mycket instinkt och livskraft medskickad. Det är som det inte bara skulle finnas ett hjärta som slår i varje individ utan även en själ.
När jag läste etik pratades om att ”kvinna och foster var två skyddsvärda individer”, professorn berättade också rena skräckhistorier om när hon var ung och hade tjänstgjort under sena aborter. Bl.a. därför tycker jag att läkarna gör rätt när de försöker rädda liv på barn aborterade i vecka 22. All heder åt de överläkare som framträtt i TV! Vänsterradikalen från grupp 68, Torbjörn Tännsjö var för övrigt med redan på den tiden jag läste etik. Är kvinna och foster två skyddsvärda individer gäller det ju i än högre grad kvinna och barn!
Man hör så ofta ”att kvinnan har rätt till sin egen kropp”. Men är det bara kvinnans kropp om den rymmer ett liv till? Ett hjärta som börjar slå när det är tre veckor gammalt.
Med detta har jag inte sagt att jag är emot aborter – men jag är definitivt för allt liv men emot sena aborter.

Ingen Afrikaresa

Det blev ingen resa till Afrika för tornsvaleungen som hade ramlat ur boet och försökte flyga litet för tidigt. Han var hur ungdomligt pigg som helst, flaxade med vingarna men det hjälpte inte att jag lyfte upp honom heller så han fick luft under vingarna. Han hade behövt ett par dagar till i boet… Vilka gripklor de har, men han släppte taget när jag lyfte honom. Han klättrade på min tröja och i mitt hår och kröp in i värmen i tröjärmen.
På kvällen placerades han i varm mössa i ett öppet fönster på andra våningen och jag hoppades att föräldrarna skulle vara kvar. På morronen var han pigg, jag tog honom ur mössan så att föräldrarna skulle se honom, men den kalla blåsten blev för kall. Han fick i alla fall en anständig begravning i den svenska jorden.
Det blir många begravningar denna sommar. I går var jag på en finstämd begravning i Silleruds kyrka och till veckan skall jag på begravning efter min granne. Det är så många som fattas oss nu!
Här i Sverige får man inte dricka vit mjölk längre utan att vara rasist. Och någon vänsterstolle skrev hur mycket vi tjänade på invandringen (sedan 1950-talet!). Erdogan hotar med religionskrig i Europa mellan islam och kristendomen. Det var inte så länge sedan många svenskar, t o m Fredrik Reinfeldt ville ha med Turkiet i EU. Tack och lov att Frankrike sa nej. EU var ju för freden, sas det… Jag får mer och mer förståelse för Brexit. Tyskarna har ju sin historia som gör att de tagit emot problematiskt med flyktingar (islamister), men Sverige har tagit emot ännu fler per capita.
”Halva Europa är islamistiskt, det skall bli hela” sa min medförfattare tillika professor från Sudan. Det är några är sedan nu, och jag trodde väl inte så mycket på det då, men nu börjar jag undra om hon faktiskt hade rätt.

Sverige har aldrig varit tryggare

Jag trodde att tornsvalorna rest till Afrika den sista juli. Ingen seglare syntes till på två hela dagar. De kom den 15 maj och de brukar vara här i tre månader, tre månader då det är SOMMAR. Nu kände jag mig lurad! Men i går fick jag se några stycken och höra deras ljud, så några är i allt kvar. Vi har i alla fall litet kvar av sommaren!
Men för redaktörerna på de vetenskapliga tidskrifterna tycks semestern vara slut. Nästan varje dag får jag förfrågningar och i går kom det två stycken som var intresserade av ”Can consciousness influence our epigenetics and can epigenetics influence our concsciousness”. De hade hört mig tala i Sigtuna eller San Diego och tyckt att det lät spännande.
För mig verkar det vara mer spännande att få till övernattningar i Stockholm i slutet av månaden. Jag vet att i början av augusti brukar det vara några festivaler, men att det håller på hela månaden…
Denna gången blir det dock billigt för Etikprövningsnämnden för jag skall övernatta i ett delat rum. Sedan skall jag på en kurs så jag får gå ”hem” genom innerstaden på kvällen. För några år sedan gick jag genom centrala Stockholm mitt i natten när någon kristen församling var ute och bjöd på kaffe. Jag hade inte en tanke på att det kunde vara något skrämmande, men nu måste jag erkänna att det känns inte alls bra. Och detta ”fast Sverige aldrig har varit tryggare”.


RSS 2.0