Lönnarna blommar i den humanistiska stormakten

Den vackraste tiden på året är väl när lönnarna blommar och humlornas surr hörs som ett vårligt brus. Men det har ju inte regnat på en månad! Säsongen för gräsbränder och skogsbränder blir samma. Och då behöver det minsann inte tändas på med flit som flyktingarna gör på sin väg genom Grekland. Det finns en informationsfilm på nätet hur man bäst startar en skogsbrand, nu var det avsett för USA, men det brinner nog lika bra här också.  ”Al Qaeda has issued instructions to its followers to start intentional fires in the United States”.

Annars har det bara hänt en massa tråkigheter. Notre Dame inte att förglömma, som brann genom en ”olyckshändelse”. Annars är ju kyrkbränder och uppmaningar att bränna kristna symboler snarare regel än undantag i Europa.

I Stockholm demonstrerade tusentals människor mot att gamla far illa för svenska pensioner är  bland de sämsta i EU. ”Vad får vi för skatten – sova ute om natten”, var en av parollerna. TV nämnde demonstrationen helt hastigt, under vånda verkade det som, och i sociala media har det förringats som ett politiskt jippo – av SD! Jag bara undrar blir pensionerna bättre av att demonstranterna nonchaleras?

En minderårig flicka har idag, söder om Stockholm, blivit våldtagen utomhus. Hon var på väg till skolan. Tänk om det varit din flicka som fått sitt liv förstört för att vårt land skall vara en humanistisk stormakt!

Hur skall våldtäktsmannen kunna gripas när det enda signalement som anges är att förövaren hade handskar och färdas på grå moped?

 

Sufflé i stilla veckan

 

Långfredag i stilla veckan, som börjar med blå måndag, vita tisdagen, dymmelonsdag, skärtorsdag för att avslutas med påsklördag. På dymmelonsdag fick inte kyrkklockorna ljuda för högt, därför ”dymlades” de och på skärtorsdag skulle påskfriden infinna sig.

På långfredag, när Jesu dog på korset, var det absolut ingen dans eller några andra nöjen fram till 1973. I dag är det väl inte så många som minns vare sig det ena eller det andra.

Själv har jag gjort en påsktårta. Jag letade upp mammas gamla recept som jag dubblade, vispade äggvitor och äggulor vispades tillsammans med vatten högt och pösigt, klädde långpannan med bakplåtspapper så att det blev höga kanter, och smeten såg jättefin ut med extrastora ägg och allt.

Kände mig som en katt som svalt en kanariefågel tills jag tar ut det ur ugnen och tårtan bara sjunker som en sufflé. Vad innerst i, osv. Något hade gått rejält fel! Nåja, gjorde en enkel rulltårta men det var ju inget…  Okej, letar tårtreceptet på nytt och hittar en annan anteckning av ”mammas tårta”. Där var det en kaffekopp vetemjöl med också! Tänker tyst några ord som inte passar sig för tryck, och börjar vispa igen. Det blev väl inte lika väl vispat den här gången… Men det blev en riktig tårtbotten i alla fall.

Hur skulle jag nu göra vid monteringen. Jag tar fram båda, delar och varvar bottnarna, det gick åt litet vaniljkräm, grädde och bär men det blev en hög skapelse. Fick frågan vem som gjort denna tårta, och kunde stolt säga ”jag själv”. Det är inte alla dagar jag gör en tårta på 16 ägg och 1,5 l grädde och extra allt.  Av skadan blir man vis med inte rik. GLAD PÅSK!  


Fredrik Reinfeldts fredspris och skyldighet att säga som det är

 

Denna dag räddades av ett mail från en ”faculty mentor” på Hawaii som läst en av mina böcker på Amazon.com och var helt tagen av det lästa. Jag fick nästan tårar i ögonen av mailet, annars får man insinuationer om att vara är rasist, nazist, fascist för att jag upplever det som min skyldighet att säga som det är.

Ja, vi är nästan två miljoner invandrare exkl. barnen, det blir totalt tre miljoner det av totalt 10 miljoner invånare och det ökar ständigt och nativiteten är allt annat än svensk. Jag skrev i en bok för några år sedan att Sverige hade åtta miljoner invandrare, men fick nu ändra detta till 10. Fler än två miljoner av dessa är muslimer. Något som kyrkan tycks applådera utan att tänka på vad det står i budorden.

Inte konstigt att pensionerna blir sämre, snart skall 800 000 få ÄFS, (äldreförsörjningsstöd) med  12 500 kr i månaden utan att ha betalat en enda krona i svensk skatt (Detta har jag tyvärr ingen källa på). Men det är klart att pengarna inte räcker. I  JÖKens vårbudget skall det sparas på äldrevården, psykvården och polisen. Tre områden som ständigt dyker upp med otillräckliga resurser.

Och det är klart som korvspad att vi måste jobba längre som Fredrik Reinfeldt säger. Men det är väl för att Fredrik öppnade våra plånböcker (tillsammans med MP) och vi har Europas flesta invandrare per capita?

Jag är i gott sällskap av många moderater som vågar, t ex Littorin, med att ta avstånd från öppna plånböcker och andra tokigheter. Moderaterna borde också tagit avstånd från Reinfeldt före valet för att bli trovärdiga.

Reinfeldt trodde nog att han skulle få Nobelpriset för sitt öppna hjärta och sin stora godhet (sagt av en professor på KI). Barack Obama hade ju fått Nobelpris som nyvald president. Om man är tillräckligt ”god” (och andra betalar) måste man naturligtvis ligga bra till?  


Terrorberedda måsar och naiva politiker

 

Två år har gått sedan i terrorattacken på Drottninggatan. Jag brukar hälsa på Ebba när jag är i Stockholm, jag vill ju se att ingen är där och vandaliserar och så brukar jag tänka på Ebbas föräldrar, torka bort en tår och vinka till lilla Ebba. Jag brukar inte fota gravar och lägga ut men för Ebbas skull gör jag det. Hennes grav brukar ju vandaliseras och behöver vaktas.

Det var inte bara Ebbas anhöriga som drabbades. För Erik och Cinta Dereymaeker-Fauville från Belgien, kullkastades också livet den där dagen när deras dotter Maïlys Dereymaeker, dödades i terrorattacken. I dag lider de båda av posttraumatiskt stressyndrom, med oro och ångest.

 Det är beklagligt att de svenska politikerna de senaste månaderna till största delen varit upptagna med sig själva och inte gjort någonting för att förbättra lagstiftningen för offren för terrorattacken, deras anhöriga och alla medborgare, säger pappan Erik Dereymaeker-Fauville.

Europeiska terrorexperter är eniga, den här typen av attacker kommer att ske igen.

Ett par som är helt obekymrade av terrorhotet, den svenska kronan och de svenska pensionerna, bland Europas lägsta (!) är måsparet som dök upp i dag. De hade dock bekymmer av korpen som de jagade. Ja, han gör väl inget ont ännu, men han är väldigt farlig när det blir måsägg och måsungar så det gäller att få honom ur vägen. Tänk om svenska regeringen vore lika klok och förutseende!


RSS 2.0