Andras pengar och vita fjädrar

Denna vecka har det varit utbildningsdag i Stockholm och sammanträdesdag i Uppsala med en dags mellanrum. Att åka t o r från Årjäng till Sthlm/Uppsala två gånger lät jobbigt och dyrt så jag ”fick” en dag ledigt i kungliga huvudstaden.
Min vana trogen bodde jag på vandrarhem. Nu var jag litet sent ute så att det blev ett mixat åttabäddsrum. En del kanske rynkar på näsan, men det är ju skattemedel som betalar och då skall man vara så sparsam det bara går. Inte tvärt emot, som man kan tro av alla berättelser om vad en del politiker och annat löst folk gör med andras pengar. Och så var det ju Etikprövningsnämnden, dvs allmänna medel, som står för notan.
Jag föredrar nog att bo i ett tjejrum… Men nu var det ju faktiskt en tjej, modell äldre, som blivit utslängd, som stökade till det. Hon pratade vid sig själv både i sömnen och när hon var vaken, dvs när hon inte snarkade och natten avslutades med att hon släppte väder så att det dånade i väggarna.
Oj, oj, oj… Jag kanske hade varit litet väl etisk i mitt val av övernattning… men det var ju för andras pengar…
Vädret var i alla fall inte att klaga på. Det blev en promenad i Gamla Stan, där jag med vemod passerade Kåkbrinken dit jag brukade gå för att hälsa på Hans Arnold. Vattendroppen som var hans sista tavla har jag som ett bokomslag. Originalet, tavlan, har bara rört sig en gång och då var det mittenfiguren som kom ut en liten bit. Det var så typiskt Hans Arnold så jag måste bara skratta.
Men var kom alla vita fjädrar från? Det var fullt utanför riksdagshuset och slottet och strandkanten ner mot strömmen var alldeles vit. Någon som vet? Hade några djurrättsaktivister varit framme och tömt Ikeas kuddar eller vad? Fjädrarna var i alla fall vita…

Sanningen är sällan PK

Nu fick jag allt med brorsan också – eller var det kanske syrran – på denna suddiga bild. Jag tycker i alla fall att det är väldigt roligt att ha harar på tomten. Det är väl något jag har fått med mig sedan barndomen för jag har ett vagt minne av en harmamma och hennes små när jag var barn.
Annars går vi mot höst… Om hösten tycker jag inte. När man inte tycker om en sak är det lätt att det drar med sig fler saker, som när vänstern tycker att invandringen är så positiv och skapar 100.000 nya jobb för Sverige. Men det är ju skattebetalda jobb, som betalas av dig och mig och inte av exporterade varor precis. Fråga Jan Emanuel eller Bert Karlsson vem som betalar dem.
Allt fler pensionärer lever i dag under fattigdomsgränsen efter att ha arbetat och betalat skatt ett helt arbetsliv. Många äldre stockholmare får mat av frivilligorganisationer.
Hade någon för 10 år sedan sagt att det skulle sitta tiggare utanför våra sjukhus och utanför affärerna hade vi ju vägrat att tro på detta…
Och kyrkan sedan, när jag ändå håller på, rekordmånga lämnar i dag kyrkan, en kyrka som inte står upp för kristna värderingar. En kyrka som inte värnar de kristna som förföljs för sin tro.
Som Gunnar Hökmark skriver:
Runt omkring Israel finns rörelser som hatar Israel, som vill förgöra landet, utrota dess judiska människor, som agiterar grov antisemitism, som hatar demokratin inte bara i Israel, som anser att kvinnor är mindre värda och att mänskliga fri – och rättigheter inte är något som tillhör den enskilde. Iran. Saudiarabien. Syrien. Libyen. Irak. Jordanien. Jemen. Hizbollah. Hamas. Al Quaida. Halshuggningar. Stening. Korsfästningar. Ringaktning av kvinnor. Kriminalisering av homosexuella. Tortyr. Summariska avrättningar. Krig. Terror. Kärnvapenuppbyggnad. Hängning av homosexuella. Rätt till våldtäkt om man gifter sig med offret. Rätt till våldtäkt ändå. Våldtäkt inom äktenskapet. Minderåriga som tvingas gifta sig. Rättslöshet. Korruption. Maktmissbruk och diktatur.
Och nu, när kristna i Mellanöstern förföljs och massmördas är det likväl Israel som skuldbeläggs och demoniseras. Det är Israel – den enda demokratin och det enda fria samhället – som ska bojkottas. Och på fullt allvar menar den Svenska kyrkans ledning att de kristna som bär sitt kors synligt provocerar och manar till en kulturkamp, som om det vore fel att stå för kristna värden och motarbeta extremismen som ringaktar människolivet och hatar kristen eller judisk tro.
----
Så är det! Sanningen är sällan politiskt korrekt!

De sämsta skorna

Skomakarens kärring och hovslagarens märr har de sämsta skorna, heter det i ett gammalt talesätt. Och det stämmer nog för jag brukar ju bokföra åt de båda sönerna, som har varsitt företag, och då är det inga problem. Sedan har jag ju min egen bokföring också… Den blir inte lika väl skött.
Idag har jag i alla fall tagit fram pappren… men vad var det för inbetalning på 381,25 som jag hade fått? Jag letade och letade och till sist kom jag på det. Det är ju precis som att frysa ner ett omärkt paket i frysen. Man tänker, att det där kommer jag väl ihåg och sedan står man där med något som man för sitt liv inte kan begripa vad det är.
I dag har det varit den kallaste augustidagen på 30 år. Den globala uppvärmningen, skulle nog min bror säga… Men det var för väl när värmepumpen kom på igen annars hade man nog behövt vantar vid datorn.
Tornsvalorna har jag inte sett till sedan de första dagarna i augusti. De reste nog till söder tidigt i år. Har de en förmåga att förutse vädret? Och vilket sinne använder de då? SMHI skulle behöva det sjätte… Men några som inte ser ut att frysa är våra nya husdjur. Hararna, som kommer och äter klöver och äppelkart… Jag fotade denne lille jycken i dag och bakom honom kommer kompisen hoppande, men han ville inte vara med på bild.
Läget i världen är inte så mycket att tala om. Inte så mycket positivt att säga i alla fall. Här i Sverige bränns bilar och väldigt många lämnar en kyrka, som tar avstånd från kristna symboler trots att den västerländska lagstiftningen faktiskt vilar på kristen grund med kristen etik. Det var först år 2000 som stat och kyrka skildes åt. Och etik har jag läst…
Moral och etik, brukar det slarvigt sägas. Men moral eller brist på moral är vårt handlande och etiken är beskrivningen av detsamma. Jag tror att de båda är nutida bristvaror.

Djur har också känslor - Inte bara i Fablernas värld

Sommarveckorna bara flyr iväg, snart åker tornsvalorna också… Men man måste ju bara plocka bär denna bär-rika sommar. Det är ju så jättemycket blåbär- ja alla sorters bär faktiskt. Jag tänkte att jag skulle gå till mitt barndoms bärställe, där jag var i fjol, och väntade mig dignande blåbärsklasar.
Det blev en besvikelse… Det var flera som hittat dit i år. Nåja, jag får väl plocka på hemmaplan i alla fall.
Under sommaren lever jag alltmer med naturen och nu kan jag glädjas åt två harpaltar som betar på gräsmattan när inte skatorna mobbar dem förstås. Fladdermössen var kvar fick jag se förra veckan och nu när jag kikade ut en kväll med utslaget hår kom det två fladdermöss rakt mot mitt huvud. Man har ju hört gamla skräckhistorier om hur de trasslar in sig i ljust hår…
Världsläget och våldet skall vi bara inte tala om… En del har bekymmer om valet i USA också… kanske är det lättare att ta in än läget i Europa?
Vi har väl alla sett bilderna på det hemska djurplågeriet i Europa, som avslutas med halalslakt. Bra gjort av veterinären Beck-Friis att tala om att köper man svenskt kött bidrar man i alla fall inte till detta hemska.
Jag njuter med sonens kossor och försöker tala om för dem hur bra de har det. Ibland är det allt bra att vara svensk. Måtte ingen någonsin ta ifrån oss det, vare sig vi är människor eller kossor!

RSS 2.0