Rosa, Marja, Stockholm och Arizona


Nu börjar det våras och Rosa vill ut, därför skickar jag den portofritt för 150 kr till hela Sverige. Rosa, en av mina böcker, är en sann historia om kor från 1940-talet till nutid. Den innehåller allt du som stor eller liten behöver veta om hur kor levde och lever, sett ur en kos perspektiv. Från en tid då de flesta på landsbygden hade kor till nutid med några få procent jordbrukare kvar. Muu...

När Marja i Myrom signerar ritar hon en helt ny bild. Marja har signerat några Rosa-böcker, som blir dina för 150:-- st inkl. frakt.
Ange om du vill ha en katt, hund eller häst!


Annars så skall jag till Stockholm i veckan. Det är tillväxtverket som har en heldag för Ambassadörer för kvinnors företagande och så är det fortsättning på epigenetik-kursen. Jättespännande! Det är ju inte generna som styr utan vilka gener som är på- eller avslagna. Jag kom på att jag måste komplettera min poster till Tucson med detta också, men hade jag gjort rätt? Helt ok enligt Olle Haglund! Så nu är det bara att kopiera på ABA i Stockholm!
Mina böcker hitter ni på www.ingridfredriksson.com

Usable amaryllis och julrosor

Nu blommar inte bara krokus utan även julrosor ute. Inne blommar mina amaryllis. I fjol höst försökte jag få dem att blomma tidigare, så jag slutade vattna tidigt, före älgjakten var det. Vi delar ju in året i före och efter marknaden, "maten" här i Årjäng, samt före och efter älgjakta. Nu blev det alltså i god tid före älgjakta jag slutade vattna. Och, ta mig katten, någon blommade faktiskt till jul men de flesta höll fast vid den gamla vanan att blomma när det börjar våras. Blommor är ju alltid blommor även om de inte fogar sig efter ens önskemål.Jag har varit till Åmål och hämtat mitt pass också denna vecka. Ett pass "lever" ju bara i fyra och ett halvt år numera för det måste vara ett halvårs giltighetstid kvar när resan slutar. Det var epigenetiksdoktorn som fick mig att kolla mitt pass sedan han talat om att han missat en resa där han skulle vara talare pga att passet inte höll måttet. Nu skall jag inte bli stoppad p g a passet i alla fall!Jag har också gjort om mina "unusable" bilder till "usable" (datasonen har hjälpt mig), men jag har inte hört något om resultatet. Hoppas det duger nu! Tyvärr hinner inte Essays on Consciousness komma ut före Toward a Science of Consciousness - konferensen i Tucson i April, men jag har skrivit ett mail som jag ska skicka till McFarland, där jag vill ha ett reklamblad om boken. Många av medförfattarna kommer ju också till Tucson så det är verkligen rätt tillfälle.Dagarna går och åren går. I dag har vi varit och grattat lilla Mikaela som nu fyllde moped. Mätt och go får jag nu fortsätta med mitt jobb vid datorn. Men vart tog solen vägen? Den lyser som vanligt med sin frånvaro…

Vårdag med marknära ozon

Vilken fin vårdag, med sol och soldis, marknära ozon som bildas bland annat när solljuset möter bilavgaser eller några andra kväveoxider, NOx. O2 + O = O3, ozon, kommer jag ihåg från miljömedicin. Jag kommer också ihåg ozonhålet över Arktis förorsakat av bl a freonerna och att ozon var något som var bra "ovan där", alltså i stratosfären, men inte bra här nere.

Ozon på hög höjd skyddar oss från skadlig strålning medan marknära ozon kan ge oss huvudvärk pg a den ökade joniseringen av partiklar i luften och är skadligt för växter och djur. Det hindrar fotosyntesen och skadar vattenbalansen hos växter, och reagerar med slemhinnorna i luftvägarna hos oss människor och (andra) djur.

Men har ni tänkt på vad mycket lättare allt går när det är solsken? Då får vi plötsligt lust att göra en massa saker… Jag kände behov av att hämta litet D-vitamin, så jag tog upp min joggning igen. Det brukar ju gå så bra att vara riktigt lat under vintern men nu gick det ju inte att skylla på snöiga och isiga grusvägar längre… Men vad konstigt jag tyckte att jag hade motvind både fram och tillbaka!

Jag mötte en massa bilar både när jag sprang bort och likadant på hemvägen. Det såg ut som jägare och hade mycket riktigt varit rävjakt. Såg ett foto på jaktlaget med bytet, en stor räv, framför Tjolitta. Frågan tyckte jag var okej för ett jaktlag också: "När blir det köttutdelning?"

Nu har jag fått min "hackade" sida återställd. Det försvann ett par blogginlägg från www.ingridfredriksson.com men de finns ju på ingridfredriksson.blogg.se Jag kan bara inte begripa vad det är för nöje med att "hacka" sidor från gamla tanter ? Det är sådant där jag inte förstår…

Björnen har vaknat

Jag brukar inte skriva om politik i min blogg, men Rysslands trupper i Ukraina är något som berör hela världen. Nu har Ukraina bett USA, Nato och EU om hjälp. Om de skulle ingripa annat än diplomatiskt, har vi ett världskrig. Hur rustade står vi inför detta faktum?

Den moderatledda regeringen har inte sett något som helst hot mot Sverige, vi har kunnat rusta ned medan grannländerna rustat upp. Den ryska björnen har ju sovit sin törnrosasömn… Försvarsminister Mikael Odenberg fick avgå och ersattes av en trevlig tomhylsa. Förr värnade ju moderaterna om försvaret, för varje land har en arme, sin egen eller någon annans, detta hade man klart för sig. Numera sparar man bara pengar på försvaret, och ingen har vett att protestera. Det är nästan så att socialdemokraterna är lika försvarsvänliga som regeringen, men de kommer ju i så fall att reagera tillsammans med miljöpartiet som är helt aningslöst när det gäller försvar, med vänstern som ser fram mot att björnen skall hålla sina skyddande ramar om oss.

Vi får innerligt hoppas att det bara blir ett diplomatiskt krig, men USA s president talade med Mr Putin i en timme utan att de kom fram till en lösning. Vi kan bara hoppas att den kommer! Men helt klart står att Europa kommer inte att bli som förut efter detta.

Själv har jag haft besök av datasonen som har hjälpt mig fixa några bilder som var för "blurry" eller "lo res" för McFarland. Ja, jag visste att det skulle bli mycket jobb med detta…
men kanske inte så mycket…

RSS 2.0