Hackad hemsida och Petter Katt

Då har min hemsida blivit hackad då, HaCkEd By MRw8 HaCkEr, skype:mrv8hacker, står det i stället för mina boktitlar! Litet trött blir man allt på alla dessa skojare! Telefonen ringer, nästan dagligen är det en röst "från Microsoft som vill prata med mig för att jag skall ändra min computer så att de kan stjäla min identitet.

Mail från skatteverket talar om att jag har restskatt att få tillbaka och mail från bankerna vill komma över mina lösenord, osv. Det är nästan så att jag tycker att de som stal min välmatade väska i Stockholm åtminstone var ärliga tjuvar. De utgav sig ju inte för att vara något annat i alla fall…

Nej, nu måste jag tänka på något trevligare. Jag har nyss kommit hem från några roliga dagar i Stockholm och Uppsala med en shoppardag emellan. En hel dag i Stockholm då jag var ledig! Jätteroligt! Och ni skall veta att jag höll hårt i väskan denna gång!

Ute är det vårluft och avslutning på OS. Tråkigt att Hellner och Kalla drabbades av förkylning på slutet, men svenskarna har i alla fall gjort ett otroligt bra OS. Roligt att Södergren var bäste svensk på femmilen också, den gamle trotjänaren som alltid brukar ligga först och dra och sedan mot slutet blir han omåkt…

I går var det faktiskt Petter Katt- dagen. Det var min son, han som är bonde, som visste detta. Redan i en kalender från Karl den stores tid angives vårens början till detta datum, sammanhängande med solens inträde i ett nytt djurkretstecken. Även i svensk folktradition angives P. som första vårdag; man har sagt, att P. kastar den heta stenen i sjön, d.v.s. att isarna då börja töa underifrån.

Migrän och moms

Ibland kör det bara ihop sig. Som med momsen. Det är ju sista dagen på perioden nu, då allt måste vara klart och de siffror man redovisar nu gäller ju för året. Jag har ju hand om bokföring och redovisning inte bara för mig själv utan för mina två företagsamma söner också.

Under helgen när ena sonen var här, han som har mest ordning på fakturorna, började jag bli yr och må dåligt. -Är du medveten? frågade sonen. Ja, det var jag allt, men jag vågade inte röra ögonen i skallen. Vi testade att jag kunde le och allt det där man skall kolla för att utesluta stroke. Men så börjar det smärta i höger sida på huvudet. Oh, vilken tur! Det var ju bara migrän. Sånt kan avhjälpas med medicin. På söndag var jag nästan normal igen!

Då blev det till att fortsätta med bokföringen. Sedan har jag litet jobb med förlaget, McFarland som ville ha "signed release" från de två professorerna som bistått Menas Kafatos med hans kapitel. Nu har det kommit, och vidarebefordrats. Men kan ni tänka er Keun Hang Susan Yang och Hyejung Lee var ju två hjälpsamma tjejer! Så även copyrighten ordnar sig nog.

I går var jag faktiskt ute och sprang. Ja, sprang och sprang, jag rörde i alla fall på mig, men det blev sent innan jag kom iväg för jag måste ju vänta på den spektakulära OS-sprinten först! Ja, tur att det gick som det gick! Och så fick vi ju två välförtjänta medaljer!

Sen har jag någon decimeter handlingar jag borde läsa på till etikprövningsnämnden i Uppsala till veckan… Dä ordner sej alltid, säger vi här i Värmland. Och ordner det sig inte så kvittar det. Solen tittar försiktigt fram, gräset är grönt när snön går bort och fåglarna börjar tro att det är vår. Det finns hopp, mina vänner!

Kalla, Hellner, rödbetor och egigenetik

Hemma igen från ett jätteintressant seminarium om Epigenetik. Förr sa man ju att allt berodde på DNA, nu vet man att epigenet är avgörande, vilka gener som slås på och slås av. Vi har 2000 exosomer, kroppens flaskpost, varav en del skyddar mot och andra framkallar sjukdom.

 

Kroniskt trötthetssyndrom är en sådan sjukdom, som många läkare har dålig kunskap om men i takt med att Nobelprisen kommer att utdelas kommer nog fler att vakna. Ja, kanske till och med Livsmedelsverket och de politiker som likt papegojor upprepar deras anvisningar.

 

Själv vågade jag inte dricka rödbetsjuice för sådär 20 år sedan p. g. a. just nitratet. Jag hade ju hört om det cancerbefrämjande nitratet i kött och charkvaror, ni vet det som ger skinkan den röda färgen, men nitrat i frukt och grönsaker verkar helt motsatt.

 

Idrottsmän och hälsomedvetna har nu hittat kraften i nitratrika livsmedel, t.ex. rödbetan. Toppidrottsmän och kvinnor världen över använder i dag rödbetsjucie som i flertalet studier visat på en avsevärd prestationshöjande effekt. Den svenska OS-truppen är inget undantag!

 

Så inför OS gäller det! Har Kalla och Hellner fått tillräckligt med rödbetor för att klara medaljerna?  Eller har norrmännen mer rödbetor?

 

Även lingon är en mirakelmedicin. "Jag har sett otroliga resultat, både av idrottsmän, men också av patienter som jag ordinerat juicer av kombinationen rödbeta och lingon. Lingon i sig har visat sig i en mycket intressant studie vara det bär av 14 jämförda europeiska bär som totalt var bästa antioxidanten mot två av de tre mest ilskna fria radikalerna", säger Olle Haglund, som är en av initiativtagarna till råsaften, som inom kort kommer att lanseras. 

En annan av initiativtagarna är professor Karl E. Arfors, den forskare i Sverige som redan för 35 år sedan började arbeta med s.k. fria radikaler i medicinsk forskning. Fria radikaler deltar i skadeprocesser vid åldrande och inflammationer och bör därför motverkas för att vi skall behålla hälsan längre.

 

Ett annat viktigt hälsomedel är fiber. Fiber bildar smörsyra i tjocktarmen och smörsyra skyddar mot det mesta! Och glöm inte D vitamin, kål, folsyra, B2, B6, och B12!


RSS 2.0