När solen inte skiner och röken inte stiger

 

Solen skiner inte alla dagar, inte ens på facebook. I dag ligger dimman tät som under slaget vid Lützen.  När det regnar och är minusgrader blir allt glaserat. Inte kommer det någon post i dag heller, postbilen kommer inte uppför backarna. Jag frågade inte om de inte kunde komma utför, men det hade kanske inte hjälpt…  

Våra nya grannar från Schweiz hade problem med sin skorsten, men det gick ju inte att få tag på någon ”chimney cleaner” på juldagen utan det fick lösas på egen hand.

I dag vaknade jag med världens migrän – nja det är inget att skriva om på fb, och det lättade faktiskt sedan jag kommit rätt med bokföringen.

SVT:s ”underhållning” skall vi bara inte tala om och ”regeringsbildarna” föråt sig på kaffe och kakor redan före jul.  

Litet gladare blev jag faktiskt av italienska nyheter skickade från Olle Johansson. https://e-smogfree.blogspot.com/2018/12/da-internet-of-things-idiocy-of-things.html

Jag tycker det är jätteroligt roligt att en av mina tre nya böcker uppmärksammas.


Från Carl i Hagen till Indien

 

Kunde inte låta bli att dela Carl i Hagens påstående att under vikingatiden var det två grader varmare, trots att det inte fanns så många dieselbilar. Han har ju rätt i att temperaturen växlat i årtusenden, men extremväder har ju blivit allt vanligare. Eller också kom det inte med i FB under vikingatiden.

I julstädningen föll mina ögon på en overhead över växthusgaser sedan jag läste miljömedicin. Koldioxid motsvarade 50 procent av växthusgaserna, men vad man på 1990-talet var mest rädda för var CFC, som orsakade ozonhålet och snabbt skulle ta bort skyddet för skadlig strålning. CFC, klorflourkarboner fanns i köldmedier och sprayflaskor. Våra dagar var räknade!

Men vart tog hålen vägen?  Nu är man mest rädda för att korna fiser och växthusgaserna. Sanningen är att gräsbetande kor är bland det nyttigaste som finns för vårt landskap, där djur betar kommer småkryp och fåglar tillbaka. Kött från gräsbetande djur är dessutom nyttig mat. Skall däremot varenda kines ha en bil ökar koldioxiden,(på 1990-talet var det om kineserna skulle kylskåp vi var rädda för), men sierskan Anna-Lena Vikström tror att vi kommer att fånga in gasen. Koldioxid tas också upp av allt som växer och att avverka regnskogar till förmån för öken är ju inte bra.

Terrorhoten är betydligt mer överhängande. IS krigarna har nu kommit ”hem” och Säpo har fått att göra. I Stockholm före jul för ett antal år sedan misslyckades ett terrordåd men på Drottninggatan ”lyckades” det. Säpo har gjort flera tillslag bl a i Strömsund och Sthlm i våras, och nu före jul. Tack Säpo för alla terrordåd ni stoppat!

Nu får vi förhoppningsvis som partiledarna ta julledigt. Jag fick förresten en fin julhälsning från Indien av en indier som tidigare beklagat att mina vuxna barn flyttat hemifrån. I Indien bor man alla generationer tillsammans så där behövs inga dagis. Vi är alla olika och jag vill med detta önska mina vänner en riktigt GOD JUL.


Att inte klara av sitt jobb, klänningar och vänsterskor

 

Tågen till Stockholm och Uppsala gick som tåget, men att gå upp kl 05 är inte min melodi, även om jag avstod från Nobelfesten kvällen före. Ett ärende på dagordningen var dock färgat av ett Nobelpris och så fick jag Sara Danius klänning refererad till kaffet. I fjol var det ju kulturministerns klänning som diskuterades, den var det dock inte så många meter tyg i.

En av mina kollegor är mamma till Ebba Busch Thor, hon orkade inte bry sig om omröstningar i riksdagen längre, sa hon. Hon avvek tidigare för tillsyn av barnbarnen, andra avvek också, så till slut fick ingen lämna för då skulle vi inte bli beslutsmässiga. Klockan gick och mitt tåg från Uppsala skulle gå för att jag skulle hinna med sista Karlstadtåget. Tänk att man kan bli så nervös!

Bussen till Uppsala C skulle gå 9 minuter i 17, och Stockholmståget 17:09. Rödljus. Men så kom jag fram, tack och lov att jag inte tagit högklackade stövlar på eller skickat högerskon till Annie Lööf, för 17:05 satt jag djupt flåsande på tåget.

På Stockholms Central packade jag om litet, tog av kartongen på något jag köpt och fick ner det i väskan. Väl på tåget kom jag att fundera på vart jag gjort av skräpet, det måste vara kvar på bordet där jag suttit!  Jag skämdes faktiskt, men så kom jag på att det är de som glömmer värre saker… som vad de lovade i valrörelsen eller att bilda regering. Nu börjar folket, kommun- och regionpolitiker faktiskt bli litet irriterade. https://www.aftonbladet.se/.../ni-klarar-inte-av-ert-jobb...   


I julrosens tid

 

På kvällstidningens annons stod att Centerpartiets väljare höll med Annie Lööf om att välja Stefan Löfven. Jag blev litet förvånad, för de centerpartister jag känner är landsbygdsbor och tillhör inte Stureplansfalangen.

Kan det vara så att man gör som ledaren säger? Krav på ÖKAD invandring för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, låter ju inte präglat av något som helst bondförnuft precis.

Larmen om skjutningar, våldtäkter och otrygghet måste ju även ha nått politikerna. Problem inom sjukvård, skola och polis likaså, för att nu inte tala om pensionerna, som är bland Europas lägsta. Gamla människor har arbetat hela sitt liv får tillbringa sina sista år som hemlösa.

Marja i Myrom har varit på Stadsmissionen i Karlstad och hon vädjar nu om natthärbärgen för behövande. Hon samlade in pengar till ett vintertält och vintersovsäck till en man som blev överlycklig över att slippa frysa ihjäl.

Mer än 24 procent av ”svenskarna” är födda utomlands eller har föräldrar som är det. De har sin kultur med sig också, en kultur som i många fall klassas högre än svensk lag. Jag har en medförfattare från Sudan som verifierat detta. (”Halva Europa är islamistiskt, det kommer att bli hela”).

Man kan bara undra vad detta på sikt kommer att innebära för Sverige? Vad kommer detta att innebära för den jämlikhet vi i århundranden kämpat för? Som kvinna är man ju mindre värd bland islamister.


RSS 2.0