Golden Gatebron

Just när jag tryckt i alla koder och beställt rum på hotellet i Sam Rafael bröts internet -kontakten  och ”sidan kunde inte visas”. Typiskt. Ja, nu har jag startat om datorn och kan väl kanske försöka igen.

Det är ju bra att ha någonstans att bo när man skall på konferens. Och av talarna är det fyra som jag känner t ex Pim van Lommel, kardiolog och författare, som varit på föreningsgården, Östermalm och talat till sina bilder, jag har också träffat honom på flera konferenser. Och sedan Dean Radin som var ordförande  när sällskapet för parapsykologisk forskning hade konferens i Stockholm. Stuart Hameroff  har också varit i Stockholm och sedan har jag träffat honom på fyra konferenser tidigare och så förstås Amit Goswami som medverkar i min bok.

 Ja, jag har helt enkelt inte råd att stanna hemma. Det skall givetvis bli roligt att få se Golden Gatebron också! Men när flyget landar i San Fransisco är det mörkt och när flyget startar är det mörkt. Ja, jag får försöka att ta mig till San Fransisco litet tidigare så jag får se mästerverket. För har man varit i San Fransisco och missat bron är det väl inte så lyckat. Det skall bli intressant att se var flyget går också, om jag kommer över där jag bor eller om flyget till New York också går på en nordligare bana – likt Chicagoflyget. Men det är nästan två månader kvar så jag får väl lugna mig.


Byrådirektörer

Nu har jag haft litet trubbel med datorn igen. När jag skulle skicka ett e-mail till Autorhouse i London i går bröts det flera gånger. Jag startade om datorn flera gånger men så  kom skylten fram där man skulle ange användarnamn och lösenord. Vänta vad var nu detta? Det hade dessutom hänt en gång förut.

 

Jag ringde Telia och datasonen, men tji. I morse ringde sonen igen och provade att logga in på mitt konto men då var det låst i två timmar för han hade försökt för många gånger. Men så ringer han och hade mina uppgifter sparade i en pärm. Tack och lov!

 

Men varför i sjutton skall det vara så många lösenord och användarnamn till allt mellan himmel och jord! Man får ju ett helt bibliotek av bara pärmar om man skall hålla ordning på allt! Nej, jag  gör som jag brukar, lägger i en hög. Och sedan får jag väl ringa och fråga sonen när det krisar. Men jag är i alla fall ingen byrådirektör.  Jag känner en person som lägger alla papper i en byrålåda - men inte överst.  Sedan när han skall ha tag på någon uppgift blir det ett himla letande, därav namnet ”byrådirektörn”.


Rosa på skiva

Strålande sol från en klarblå himmel och i dag börjar skolan – nåja, inte för mig. Lilla Grå var med mig vid kaffet på ljugarbänken, jag vet inte var hon kommer från, men hon bara dyker upp vid kaffet och sedan följer hon med mig och får mat.

 

I går kväll bokade jag biljetterna till San Fransisco. SAS-planet landar ju i New York där jag får vänta några timmar innan nästa plan går vidare till San Fransisco. Ändå kommer man till Amerikas västkust på en dag! Nja, man får ju ut det på hemvägen som tar så mycket längre tid. Inte i riktig tid förstås utan i tiden på klockan. När man åker österut möter man ju (solen) tiden. Och vid ljushastigheten står tiden stilla, sa redan Einstein.

 

Jag gjorde också i ordning ”Rosa, Lyckans ko”, skrev ut sagan med bilder emellan som det skall vara i en färdig bok. Jag tyckte själv att Rosa blev fin och jag lyckades också lägga över ”henne” på skiva.

I dag skall jag skicka två exemplar till valda förlag. Jag tror att Marja i Myroms teckningar kommer att gå hem hos alla barn och barn är vi ju egentligen allesammans.

 

Nu skall jag göra likadant med den engelska texten och se om jag skickar till något förlag i USA. Spännande!


Hem med Avatar

Så har jag då i två dagar varit i Clarahuset och sålt hantverk och kaffe. När jag gick ut för att köpa grädde åt Clarorna träffade jag en annan Clara. Jag tog med henne till Röda huset och hon köpte en bok av mig, H2O, Bara vanligt vatten. Ja vatten är inte bara det inte!  Det är förutsättningen för allt liv. Utan vatten kunde ingenting leva.

 

Sen kom min son med familj och hälsade på. Han och Cecilia, som var i butiken tillsammans med mig, var faktiskt skolkamrater. De hade en del att prata om. Cecilia är numera civilingenjör och syr barnkläder,  SKROT-design. Men till skillnad från Daniel var hon rädd för kor.

 

I dag har jag kollat flygbiljetterna igen. Men nu var SAS billigare än förra gången jag tittade, då skulle en biljett till San Fransisco kosta 6.300:-- nu räckte det med 5.680:--. Men  flyget går  på natten och jag brukar ha litet svårt att sova på flygplan. Strunt samma, då kanske jag kan se på Avatar. Hoppas de har filmen kvar. Men när jag skulle trycka på ”beställ” var kommunikationen borta från min dator så det blev ingen biljett i dag heller. Vem vet – det kanske blir ännu billigare nästa gång!


Väder för bokföring

Jag tyckte att jag såg tornsvalorna i morse, men jag är inte säker.  De kommer att flytta till Egypten innan september och i år kom de ju hit rätt tidigt, 22 maj. Vissa år kommer de inte förrän första veckan i juni. Men det var nog rätt sval-vänligt väder då och nu regnar det mest.  Nja, inte i dag, när solen kommer fram blir det varmt men när den försvinner blir det litet kyligt.

 

Nåja, det är väl bra bokförings-väder. Och i morron och på torsdag skall jag stå i Clarabutiken i Årjäng. Jag borde egentligen ut och få litet endorfiner men i morse sladdade Daniel vägen… Ja, jag skall säga som det är… Jag är lat också!

 

Alla papper som skulle läsas in och allt som skulle städas bort från skrivbordet också. Sedan får jag nog maila till Edgar Michtell och co. Nja, det får bli en annan dag. Nu är kaffebryggaren klar och sedan blir det bokföring!


I valet och kvalet...

I dag är det regn så att det bara flyter. Men, häromdagen fick jag mitt abstrakt godkänt för konferensen i San Rafael i Kalifornien i oktober. Så i dag kunde jag inte hålla mig utan jag kollade på resor. Helst med SAS förstås för då får man svensk mat och får köpa med sig litet skattefritt utanför EU om man skulle vilja. Jag tänkte först på Chicago, för därifrån går det ju flyg till hela Amerika, men jag fastnade för en resa med SAS planet till New York och sedan byte till San Francisco. Returbiljetten var likadan utom att då fick men spendera hela dagen i New York. Men en hel dag i New York? Det kanske inte var så dumt ändå.

 

Jag gick in på kartan och kollade. Den internationella flygplatsen, Newark, skulle ligga bara 30 minuter från Manhattan. Frestande. Men kan jag åka till New York utan att tala om för min kusin som ju är New Yorkbo?  Nja, han har nog åkt till Florida, han brukar tillbringa vintrarna där.

 

Men än har jag ju inte bestämt mig om jag verkligen skall åka. Det krockar ju med en konferens  hemma i Stockholm också. Men jag kanske hinner med båda? Ja, då blir det ingen extra dag i San Francisco. Men får man bara se Golden Gatebron så är det väl bra ändå. Och innan jag bestämde mig borde jag ju ha fått min bok publicerad… men å andra sidan både Amit Goswami och Stuart Hameroff är med i San Rafael, Richard Amoroso reser till Stockholm…


Tigra och Brenda Dunne

I går var vi ute med båten på en utlovad båttur. Men det var inget sjöväder precis när vi skulle åka ut. Då kom det en regnskur så vi tog plats i lusthuset. Det gjorde Tigra (katten) också och i morse när jag satt på ljugarbänken med mitt kaffe hör jag något oljud från lusthuset. Det var Tigra som var instängd där! Hon hade i alla fall skött sig och väntat med toalettbesöken tills hon kom ut.

 

I dag är det gråmulet och har duggregnat litet grand. Det känns nästan som om sommaren är över för den här gången… Men, nej kommer solen och det blir varmt och det blir det när solen kommer, då är det sommar igen.

 

I dag har jag i alla fall vidarebefordrat min inbjudan till Polytechnic University in Hong Kong till universitetet i Karlstad. Kanske något för industridesignerna i Karlstad?

 

Sedan måste jag svara Brenda Dunne. Jag maiade till deras nystartade förlag och fick ett svar från självaste Brenda Dunne.  Jag  är minsann inte den enda som refererar till  Robert Jahn och Brenda Dunne i min bok! Och sedan får jag ett svar direkt från henne! Kul!


RSS 2.0