Mors Dag med blåst från Nifelhem

Alla mammor blir uppvaktade denna kyliga mors dag. Själv har jag fått kärkomna besök och telefonsamtal. Mamma mås, som ruvar träget i regn som solsken och blåst, har blivit avbytt av in käre make så att hon får fixa sig litet käk.
Hon ruvade ju i fjol också, men då blev äktenskapet barnlöst. Vi får hoppas att det lyckas bättre i år!
I måsboet nere vid sjön fanns det två ägg, ja, jag kunde inte låta bli at kika när jag gick förbi och måsmamman flög upp. Äggen var stora och färgade så att de inte skulle synas så väl. Bredvid äggen låg en stor tallkott. Den blir ju också ruvad… Förlåt mås, men jag gick snabbt därifrån!
Förra veckan letade jag efter en bok som bara inte gick att hitta. Jag hittade ju den inte heller i bokhandeln, men så kom jag på att jag skulle ringa till antikvariat. Och den fanns på Antikvariat August på Drottninggatan i Stockholm. Men det var bara det att det inte gick att beställa, de skickade inte ut några böcker. Jag bönade och bad och tänk det hjälpte! Jag fick boken ”Det levande vattnet” av Olof Alexandersson – en mycket intressant bok – samma dag vi hade ett välbesökt årsmöte i Sellnet, vår fiberförening, där medieomvandlarna nu monteras för fullt. Vårt uppdrag är, efter massor med ideellt arbete från ordföranden och våra superduktiga killar, i det närmaste klart!
Nu är fibern framme i Sillerud! Montering sker här när jag är på Toward a Science of Consciouness konferensen i Helsingfors. Jag får försöka röja upp litet på skrivbordet innan jag åker… Och sedan är det bokföringen som måste göras klar först…
Clarorna skall ha styrelsemöte och är bjudna på kafferep hos Josefin och Kristin på måndag och på lördag är det nationaldagsfirande och utdelning av Clara Special, Clarornas pris i Clara Johanssons anda. Hon var en riktig entreprenör hon!

Pingst och familjebekymmer

Ja, då har det varit årets vackraste helg, men den är ju utan annandag numera. Körsbärsträden blommar dock, päronträdet och en vildapel likaså.
Måsarna som ruvade men som aldrig fick några barn i fjol gör ett nytt försök i år igen. Men i går var det ett fasligt liv. Frun hade strejkat från ruvningen – ja, jag vet ju inte om hon har några ägg att ruva. Men hennes make förde i alla fall ett förskräckligt liv. Han flög runt och skrek i ett. Och så småningom återställdes ordningen.
I morse var taket tomt igen… men nu ligger hon i alla fall och ruvar.
T-Forden, som jag är släkt med – ja, med ägaren i alla fall, hade ett uppdrag under pingst. Han skulle köra ett brudpar som skulle fotograferas vid gamla kyrkplatsen i Signebyn. Ungdjuren blev mycket nyfikna över att se en gammal bil och en brud.
Själv letar jag efter en bok… Jag fick ju ett manus tillbaka för påseende från USA och det fattades ett referensnummer. Inga problem, tänkte jag. Men det var det för jag hittar inte boken. Nu har jag letat i ett dygn och den finns fortfarande inte… Nej, man skall inte säga fula saker när det är pingsthelg. Jag får skicka efter en ny bok i morgon. Och nu är det ju bara vardag…

Kärringtänder, myror, kor och vetenskap

Fem grader varmt, regn och blåst, ja det är sköna maj det! Men det blev i alla fall något bättre fram på eftermiddagen så man kunde våga sig ut. Jag försöker ju komma över lättjan och försöker springa litet också. Då får man endorfiner och känner sig så himla nöjd efteråt! Och göken hörde jag också, men bara ett enda ko- ko.
Och vädret är väl inte att klaga på egentligen för tänk vad mycket längre våren blir på det här viset. Tulpanerna står likadana vecka efter vecka och i dag såg jag svartkämpar och knoppar av kärringtand. Myrorna har också brått. Hjälpsamma är de också. Tre myror drog en lång träbit över vägen. Två gick baklänges och en sköt på. Hade det varit politiker ger jag mig katten på att alla dragit åt varsitt håll!
Innan jag sprang iväg fick jag ett mail från Lisa på SAND (Science and Nonduality Conference) med ett grattis. Mitt abstract var nämligen godkänt för en poster på konferensen i slutet av oktober i San Jose. Blir det någon jordbävning i San Francisco? Nej, inte den veckan…
Korna är också rätt nöjda, men detta är inte rättvist, vi får bara äta ensilagebalar vi, medan damerna från Katrineholm får grönare gräs… Ja, det där med rättvisa det är svårt det! Muu…

Moms, deklarationer och flyg

Lönnarna blommar fortfarande. Det har nog sina fördelar med kyligt och ruggigt väder i alla fall! Först i går såg jag den första svalan. ”En svala gör ingen sommar, men kommer det två så kan man så” hette det i bondepraktikan. Men nu är det länge sedan det var sått färdigt.
Och göken skall ju komma strax efter svalan, men han väntar nog på litet värme… Sedan är det tornsvalorna eller tornseglarna som kommer mellan 20 maj och7 juni beroende på väderlek. Då är det sommar i tre månader! Sedan åker de tillbaka till Afrika.
Själv har jag haft deklarationer och bokföring så det står mig upp i halsen. Att man an bli så trött av att sitta vid ett skrivbord! Jo, det skall finnas ett skrivbord under alla papper…
I går planterade jag i alla fall om mina utepelargonior och kom sedan iväg på den dryga milen. Jag kan bara inte begripa att det måste ta så lång tid! Men frisk vårluft fick jag i alla fall!
Vårluft får också sonens Highland Cattle. En del brukar komma till gärdesgården när de får se mig, alltid kan jag hämta litet bröd eller annat godis åt dem.
Och så har jag beställt flyg till Helsingfors, där Toward a Science of Consciousness konferensen går av stapeln i början på juni. Det blev Finn Air för de var billigast. Jag flög ju med dem när jag var på konferensen i Indien, så det skall nog gå bra. Jag har också postern klar (tror jag), men nu skall jag försöka få den kopierad också!

RSS 2.0