Hon som ser, kor och medvetande

I dag har jag strejkat… Ja, jag har varit ute och ”sprungit” litet också… (11 km). Men det hann ju skymma innan jag kom hem, men då fick jag se ett stort stjärnfall eller en raket på himlen också.
Annars har jag varit på bokmässan i Karlstad i två dagar och sålt böcker. De båda nya koböckerna hade dock inte kommit men kunde beställas så skickar jag dem fraktfritt när de kommer. Marja i Myroms och min bok, ”Rosa Lyckas ko”, var väldigt populär i år också och Marjas ko-lakan prydde skärmväggen bakom. De båda nya böckerna på engelska var dock inte så intressanta för värmlänningarna.
Litet synd tycker jag det var att min gamle etiklärare som brukar föreläsa för blivande läkare inte köpte ”The Mysteries of Consciousness”, där professorer från universitet över hela världen skrivit om sin senaste forskning. ”Aspects of Consciousness”, min förra bok, finns ju på universitetsbibliotek t.o.m. i Australien. Men han hann inte med att läsa sade han…
Jag träffade många personer från min tid i landstinget och försäkringskassan och Anna-Lena Vikström ”Hon som ser” tillsammans med Eva Wiklund stod i grannmontern. Anna-Lena frågade när jag blivit intresserad av medvetandet. –Det var på en konferens 2006, på Hasselbacken i Stockholm, svarade jag. Tystnad följde… Sedan säger Anna-Lena ”april, jag ser massor med folk, då är det en ny konferens”.
Jag kom nästan av mig… för i april är det ju ”Toward a Science of Consciousness i Tucson i Arizona. Konferenserna är ju vartannat år i Tucson och vartannat år någon annan stans i världen. På dessa konferenser har jag varit sedan 2007. Nästa år kommer ett inslag vara om djur – kanske kor- och medvetande. Och visst har de ett medvetande! Muu...

Marja i Myrom kom och målade

Efter bokreleasen i Örebro har det varit jättetrevlig julmarknad här i Sillerud och så har det varit Claramässa på hotellet i Årjäng. Marja i Myrom var i högform och målade live två stora tavlor som lottades ut. Maria VD på hotellet, trollade fram trollkarlen Simon och 20 årsjubilerande Agneta Matsson höll en bejublad mannekänguppvisning. TACK till alla!
Plötsligt har vi fått vinter också. Om vintern tycker jag inte men det var väl skönt för korna att det blev litet torrare. Annars tänkte jag berätta litet mer om min upplevelse i San Jose och resan dit.
Jag tog min resväska och buss 45 som gick direkt till Caltrain station, ja det var förstås många stop på vägen men det får man ju räkna med för en dollar. Väl framme går jag rakt på en biljettautomat och en tågvärd som berättar att det är fyra minuter kvar. Tåget kör under väg 101 från San Francisco till San Jose.
Stuart Hameroff var den förste talaren jag lyssnade till. Jag har hört honom många gånger och hans tal om microtubulerna. Denna gång var Deepak Chopra en av åhörarna och Deepak ställde en hel del frågor. Hameroff som är anestesiläkare i botten berättade också att bröstcancerpatienter kräver högre dos bedövningsmedel p g a just microtubulerna. Intressant!
Hameroff ställde också frågan vilket som kom först livet eller medvetandet. Hm…
Vår regering håller just nu på att nyktra till och erkänner att man varit för naiva. Jag hör dock inte till dem som tar åt mig av detta…

Bokrelease, kontakt men besvärligt med tider

Bokrelease i på Universitetet i Örebro och Skypekontakt med medförfattare har det varit sedan jag kom hem. Det är ju en fantastisk teknik vi har egentligen, via Skype kan folk från hela världen ”träffas”, se och prata med varandra.
Men Richard Amoroso var i Tokio 9 timmar före oss, Janet McIntyre bor södra Australien 11 timmar före Sverige, Amna Alfaki var i Sudan, 2 timmar före och Menas Kafatos var i Kalifornien 9 timmar efter oss. John Grandy bor i New York, 6 timmar efter, han måste arbeta, men det var rätt intressant att kunna sammanföra människor från hela världen. Vår medförfattare Allan Emrén hade åkt bil från Alingsås och Jan Pilotti och Lars-Eric Uneståhl hörde ju till arrangörerna.
Jag tänkte ju jag skulle berätta om min joggingtur över bron och hur jag sedan åkte buss vidare till härliga Sausalito. Min kära broder som brukar ta med en vattenflaska med och lägga ut efter vägen här i Sillerud, beklagade att han inte lagt ut något vatten denna gång…
Sprang i famnen på Golden Gate-jobbare, som hoppades att jag skulle komma tillbaka nästa år. Så gjorde också damen i den lokala affären.
I Sausalito ångrade jag att jag inte tagit med mer pengar eller kreditkortet, där var så mycket fina presenter att köpa och jag hade ju bara denna dag på mig innan konferensen började.
Väl ”hemma” på hotellet duschar jag och byter om och går sedan van Ness ner till Fortet, Fisherman´s Wharf och havet där en dam badade med kläderna på i fjol…


Från Sillerud till San Francisco

Sitter på flyget – ut över Buffin Bay, har alltså lämnat Grönland. Det var ett stort SAS-plan mellan Köpenhamn och San Francisco.
Incheckningen på Gardermoen gick utan problem, men flyget var försenat en halvtimma p g a dimma! Jag gick ju ut genom bakre dörren på flyget, gick runt hela flygplatsen till gate 29, men oj, oj, där var en lång kö för att visa pass och biljett, försöker smita förbi men en vakt hejdade mig.
Kommer så fram till slut till flyget och min lediga stol men även detta plan var något försenat då de väntade på en något försenad passagerare och ett försenat bagage. Min väska? De väntade också på passagerare som visiterades av USA polispatrull. Slumpmässigt utvalda eller ej? Det fick vi aldrig veta.
Hajar till när jag ser ett plan parallellt med oss. Det flög farligt nära och på samma höjd innan det så småningom girade vänster och avståndet ökade.
Äntligen framme. Klarar mig bra i tullen där man kan få vänta i timmar annars, men nu blev jag invinkad längre fram till fingeravtryck och fotografering. Och min väska fanns med på bandet! Tack och lov! Jag som uppgivit San Jose för första natt och så stannade jag ju kvar i San Francisco!
Tar en taxi. Hmm.. hade velat dela på en shuttle, men skönt att komma fram. Jag tycker att jag ligger i samma säng som i fjol…
Nästa dag blir det en joggingtur över Golden Gate.

RSS 2.0