Marja, mässor och amerikanska intervjuer

Trots att jag lockade med Marja Myrom som livemålare fanns ”ingen möjlighet” för mig att delta i Värmlandsmontern i bokmässan. Litet snopet kanske, men det är kortare väg till den värmländska bokmässan och den fantastiska utställningen i Södra Borgeby skola i Sunne fredag, lördag och söndag kl. 11-18. Så Marja var nöjd och det får väl jag också vara.
Jag kunde ju ändå inte åkt till Göteborg, för i fredags var det den dag jag intervjuades av Bob Bain för amerikansk TV. Ja, jag skippade Etikprövningsnämnden också, för intervjun blev ju senarelagd en vecka. Men nu är den i alla fall gjord! Det blev lyckat, sa datasonen som hjälpte till, fixade Skype och allting. Han är snäll han… Annars var jag inte nöjd för jag hade ju missat att göra reklam för mina böcker, och så kom jag inte ihåg hur många det var… 15 sa jag, men det är ju 16! Men missar man något har man det ju kvar till nästa gång.
Och fastän det inte åskat här på hela sommaren började det mullra under intervjun… men det gick bra, inga nedslag!
Amit Goswami och Carl-Johan Calleman, båda medförfattare, Goswami i ”Aspect of Consciousness” och Calleman i den kommande boken, min tredje om Consciousness hade varit med i tidigare intervjuer. Slumpen är ingen tillfällighet, heter det ju.
Men vad glad jag blev när Deepak Chopra, som har livesändningar, som man brukar kommentera, i en sändning säger ”Hello, Ingrid from Sweden, it´s always nice to talk to you”, och så vinkade han. Jag svarade ju förstås och vinkade tillbaka. Katten undrade förstås om jag blivit tokig, satt och pratade med datorn… Litet stollig får man väl vara!
Dagens bild: När dimman lättar...

Mo-dag och Mysteries

Vädret är i alla fall varmt och skönt. Men i går kväll såg jag en snöplog med fåglar som drog söderut. Ja, de följer väl almanackan. Själv har jag varit på en rolig Mo-dag. Det är verkligen något speciellt att komma till Mo och träffa gamla vänner, släktingar och många spännande människor. Vi är rätt många från Sillerud som är med som utställare också.
Nu kliar det i fingrarna på mig för jag väntar på frågor. Jag skall medverka i TV i USA i ett program med anledning av min bok ”The Mysteries of Consciousness” och då bad jag att likt politikerna få se på några frågor i förväg. Annars är ju risken stor att jag bara stammar och inte vet vad jag skall svara… Då är det ju lättare om man vet ”i vilket härad” frågorna hör hemma. Programmet skall sändas den fredag den 16 sept.
Datasonen har lovat komma och hjälpa mig med det praktiska… Skype och sådant. Vi får bara hoppas att jag inte skämmer ut Sverige!
I dag har jag kokat hemlagat rotmos och fläsklägg. Jag är själv förtjust i denna husmanskost, som tog tid att göra men som räcker till mer än en dag. Det kändes faktiskt som rena vintermaten men de varma vindarna säger att än är det sommar kvar.

Surt sa räven...

När jag satt ute med min kaffekopp i förmiddag fick jag höra det. Ett ljud som lät som en hök följt av en ringande signal från rönnbärsträdet. Det var en jättestor spillkråka som var med och kalasade på rönnbären. Det är, eller rättare sagt, var ju så mycket rönnbär i år. Då skall det bli mycket snö, sägs det i Bondepraktikan. Vi får väl se… Men fåglarna är dåliga på att spara inför vintern, de äter upp rönnbären nu.
Själv har jag vid sidan av pappersarbete kokat lingonsylt i dag. Och det är ju bra för när man skall diska syltburkar måste diskbänken göras kemiskt ren. Det skadar ju inte ibland!
Till lördag är det Mo-dag. Då skall Rosa och jag dit och sälja böcker. Det är så roligt att komma till Mo och Mo-dagen, för många av besökarna kände mina föräldrar, som ju båda var från Mo. Tyvärr dog pappa när jag var åtta år och därför är det extra roligt att få höra någon berätta om honom.
Kossan Rosa var ju en lysningspresent som mamma och pappa fick när de gifte sig och Rosa var född i Smedserud i Mo. I år har jag med en fortsättning på Rosa också så det är inte bara Marja i Myrom som säljer dem. Men roligt skall det bli! Förresten jag har litet flera böcker, de flesta säljs av Bokus och Adlibris eller Amazon.com www.ingridfredriksson.com

RSS 2.0