www.authoringridfredriksson.com kråkor och korpar

 

Bilden på kråkorna är novembergrå, men litet gladare blev jag när jag kollade på www.authoringridfredriksson.com  som är en ny hemsida om min senaste bok. Annars är det litet besvärligt, åtminstone för mig, att få ordning på min svenska hemsida www.ingridfredriksson.com Jag skulle ju lägga in mina nya böcker där också, men det vill sig inte riktigt…

För övrigt funderar jag litet över fake news. Är det någon liten detalj som inte är hundra utropas allt som FAKE NEWS, och man blir ett offer för korparna, dvs de som bara reagerar när de har något att anmärka på. Och Viralgranskaren är heller inte att lita på. Vi har fått en polarisering i Sverige som inte är av denna världen! Fake news är för mig något som helt och hållet är uppdiktat, och sådant delar jag INTE. Jag brukar också kolla språket, för jag anser inte att svordomar hör hemma i dagligt tal, åtminstone inte skrift.

Om regeringsfrågan kan man bara säga ”att vara eller inte, det är frågan”. Den som lever får se. Min pappa dog när jag var åtta år, och mamma tog över jordbruket. Men det fanns ju inga pengar över för någon fin utbildning. Jag har varit kartritare, läst elteknik, varit landstingspolitiker (i 22 år) och läst folkhälsovetenskap, och elektronikåtervinnare efter kursen i miljömedicin. Så ramlade jag in på en konferens om medvetande 2006 och efter det blev jag ”medveten”. Det blev konferenser en eller ett par gånger om året. Och så böcker förstås!

I Salzburg träffade jag Karl Pribram, som kommenterade Stuart Hammeroff, (prof. em) om hologrammen, med att ”det där sa jag innan du var född. Medvetandet har också tagit mig över nästan hela världen, till kaktusar och skallerormar i Tucson, Arizona, till Hongkong, San Francisco, Helsingfors, San Diego och Indien. Men allra bäst tycker jag att det är i Värmland!


På väg någonstans

 

Vi börjar närma oss slutet på november och nu var det ju den viktiga dagen när Annie Lööf skulle rapportera hur det gått med sondringsuppdraget. Efter att pressen fått vänta i trekvarts timma fick de sedan höra valtal innan det kröp fram att ingen ville rösta på Annie som statsminister, S och M röstar bara på sig själva de fulingarna!

Jag kan inte låta bli att dra på munnen, detta är min svaghet som jag måste erkänna, att jag kan inte låta bli att skratta när det är något tokigt och detta uppfyllde VÄL kraven för mig. Men Sverige  behövde sannerligen en regering som kunde ta hand om både det ena och det andra!

I brittiska tidningar kan man läsa om terrorhotet mot Sverige och som gammal kärring kan man ju bli fastbunden på en stol medan tjuvarna letar efter guld och värdesaker. Lycka till, säger jag bara!

Jag har varit på både Värmlands bokfestival och Julmarknaden på Tjolitta med mina tre nya böcker. Det blev ju en ny kobok igen, en sista, ”Kornas bästa tid är nu” och så blev ju ”Essays on Consciousness: Toward a New Paradigm” äntligen klar. Jag måste snabbt skicka en bok till en medförfattare, Alexander Graur, som skall hålla en konferens nu.

Sedan målade ju Marja i Myrom den nära-döden upplevelse hon fick när hon ramlade 3,5 m mer i asfalten vid Teaterbiografen i Sunne. Hon berättar själv i boken ”Fan vad ont det kommer att göra när jag slår i asfalten. Men döm om min förvåning när jag slog i backen. Det kändes som ett varmt duntäcke lades runt hela mig. Och jag flög 14 meter upp över skorstenarna och såg hela väggmålningen uppifrån. Men då hör jag mig själv säga. –Marja du har inte målat klart ännu”.

Det var nog tur att Marja inte var klar med målningen, för då hade hon nog flugit vidare och vi behöver minsann Marja, som målar så alla blir glada.


Tre nya böcker och en batikhäxa i Katthult

 

Två ex av ”Essays on Consciousness” har kommit från USA och till tisdag skall jag få ”Änglar finns?” och ”Kornas bästa tid är nu”. Jag kommer alltså att ha tre nya böcker med på bokmässan, eller Bokfestivalen i Karlstad, som det numera kallas. Talartid har jag ingen i år, men då slipper ju kulturredaktören försvinna efter några minuter av mitt tal.

”Essays on Consciousness” är ju min tredje bok om medvetande med medförfattare från hela världen, bl a professor Olle Johansson, som är en väckarklocka när det gäller farorna med elektromagnetiska fält bl a  5G. Själv har jag skrivit om ”Can Consciousness Influence our Epigenetics and can Epigenetics Influense our Consciousness”.

I ”Änglar finns?” har Marja i Myrom målat sin nära-döden upplevelse när hon gjorde en Muralmålning på Teaterbiografen i Sunne. I en av hennes berättelser talar hon om hur hon trodde att det skulle göra så himla ont att slå i asfalten, men i stället blev det ljus och värme. Jag är så glad över Marjas målningar och speciellt att få med hennes NDU!

Annars går allt litet långsammare så här i november. Momsen skall bokföras också, men jag är i alla fall glad att jag så återbud till Etikprövningsnämnden i Uppsala denna månad. För nio veckor sedan var det val och vi står ännu längre från en regering nu än på valnatten. Då går det bättre med regeringen här hemma. Sotis var dock försvunnen sedan eftermiddagen och en hel natt. Jag var ute och lockade hela natten. På morronen tyckte jag höra ett svagt pip, då fick jag se Sotis högt upp på en gren i lönnen att hämtas ner med stege. Gamla Tigra leker numera med lille Sotis, och jag undrar om hon inte är på väg att bli en batikhäxa.


RSS 2.0