Index i midsommar

Jag skrev en blogg om H2O, bara vanligt vatten, som en av mina böcker heter. Det var bara det att den bara försvann. Jag fattar inte hur saker och ting bara kan försvinna, men någon talade om för mig att det beror på ”brukar-error”.  Boken är faktiskt illustrerad av Hans Arnold, skräckens mästare ni vet, han som på sin tid ritade ”Veckans Chock” i Vecko-Revyn. Vattendroppen blev faktiskt hans sista illustration innan han dog i oktober 2010 – den veckan jag cyklade över Golden Gate bron i San Francisco.

Sedan fick jag ett email från McFarland. Min bok, ”Aspects of Consciousness: Essays on Physics, Death and the Mind”  skulle nu tryckas men först skulle jag provläsa den och skriva ett index. Det dugde inte med något datorskrivet index – det finns ju annars program för sådant, men nej, jag skulle gå igenom kapitel för kapitel och skriva ned betydelsefulla ord och namn.  Så det var bara att sätta igång.

Men det är väl konstigt egentligen, min bok säljs sedan länge på Amazon.com och på McFarland och nu skall den tryckas! Manuset såg i alla fall bra ut och nu har jag indexet klart för de första, Russell Targ och Elizabeth A. Rauscher. Jag blir glad ju fler som går in och ”gillar” den på Amazon.com. Ni får lita på mitt ord att den är värd att gilla! Det är faktiskt 11 uppsatser av 12 välkända personer från hela världen som har tänkt till om Consciousness – medvetande.

Nu kommer midsommaren, efter den går vi mot mörkare tider, som min son påpekade, inte alltför positivt. Men dessförinnan skall vi ha en underbar sommar! Med sol, bad, tornsvalor och nöjda kor som njuter sin middagsvila. En riktigt skön midsommar önskar jag er alla!


En proteinmolekyl=10.000 vattenmolekyler

Oj, timmarna bara rusar i väg när man sitter framför datorn. Nu är det inte bara papper jag måste leta efter på mitt pappersfyllda kontor, nej nu är det artiklar som jag har sett på internet men inte sparat. Jag hade alltså hittat en artikel om att en del personer som fått ett nytt hjärta transplanterat fick problem efter tre - fyra år, medan andra levde bekymmersfritt hela livet. Vad beror detta på?

Annars har det gått rätt bra med skrivandet, det har ju varit lämpligt väder för att skriva denna vecka också. Nu kanske det "regnar av sig" så att det blir torrt och vackert till midsommar får vi hoppas.

Jag håller som sagt på med en uppföljning till Amna Alfakinis uppsats om hjärtat och att hjärtat "har en egen hjärna". Och nu har jag lyckats väva det samman med Nobelpristagaren Luc Montagnier och Jaques Beneviste också.

Sedan såg jag på TV hur någon fick bioresonansterapi mot allergier( det är ju så mycket pollen i år), vänta, det var ju den tyske biofysikern Fritz Albert Popp, som kommit på detta - han hade också forskat på cellkommunikation och tillhört Luc Montagniers forskarkompisar.

Resonanser, frekvenser och fält... Det är något med detta...liksom med vattenmolekyler i levande varelser. Visste ni förresten att det i en genomsnittlig cell går en proteinmolekyl på 10.000 vattenmolekyler? Jag börjar tro att det är alltmer vi inte vet om den värld vi inte kan se...

Karl Pribram nämns också i "Det holografiska hjärtat". Jätteintressant, samma namn kommer igen och igen... Slumpen är ingen tillfällighet!


Mellan professor Amna Alfakini och Nobelpristagare Luc Montagnier

För litet mer än en vecka sedan uppmättes de högsta temperaturerna i Sverige under maj månad. Nu är det de kallaste junidagarna på över 80 år! Säga vad man vill om vädret, men det är i alla fall ombytligt!

Lock, morötter, äpplen och bröd hjälpte till slut. De tre små kvigorna från Gunnarskog flyttades så småningom till Katrineholmsdamerna, ja de gick alldeles frivilligt över till nästa åker. De kom väl överens för de tre små var vana att foga sig, så nu är allting frid och fröjd på djurfronten.

Själv har jag tagit tag i Amna Alfakinis uppsats. Den var för kort, så jag måste försöka skriva ett tillägg. Amna är barnläkare och professor från Sudan. Hon studerar varför hjärnbarken reagerar först sedan den fått signaler från hjärtat. Ja, så är det nog. I hjärtat finns 40.000 tryckkänsliga känselkroppar som skickar signaler till  en ”lillhjärna”, hjärncellsliknande vävnad placerad i direkt anslutning till hjärtmuskeln.

 Hjärtat är lika fantastiskt som hjärnan. Varje hjärtslag - en pumpning – en vibration, styrs oerhört exakt under varje del av förloppet. Längd och kraft är helt anpassat efter vad kroppen behöver just den sekunden. Samtidigt sker en blodanalys med avseende på en mängd hormoner och hjärtat doserar i varje slag ut vad det behöver just då. (Tack, Jan Jutander för detta!)

Men jag måste få in vattnet också, 60 -70 procent av oss är ju vatten. Amna börjar med frågan ”Vad är medvetande?” ”Medvetandet som fenomen kan inte förklaras inom ramarna för dagens naturvetenskap”, skriver Ingemar Ernberg m. fl i ”Vad är liv i kosmos, i cellen, i människan?”

Medvetande existerar i allting som har DNA, kanske i vätebindningarna i DNAs baspar? Nobelpristagaren Luc Montagnier säger att vatten har ett minne. Ja, hur skall jag få ihop detta? Tacksam för all hjälp!!!!!


RSS 2.0