Speglingar i tvätt-trumman och Något nytt på boson-fronten?

 

-Det är litet oroligt i världen, sa jag. Litet????? säger medförfattaren, en professor från KI, som ville tacka för sin medverkan med en lunch. Försiktigt går vi vidare i samtalet. Om vad som hotar oss, om det kommer en kraftig solstorm och slår ut elektroniken, (det händer med ungefär ett par hundra års mellanrum, men på 1700 och 1800 talet hade man inte så mycket el), om någon 15 årig hacker -  (de har varit inne i Pentagon och lämnat en snäll hälsning), eller främmande makt slår av strömmen och med den all vår kommunikation.(Vi minns vad som hände i Ukraina). Om 46 timmar är vattnet odrickbart, ledningarna gör att avloppsvatten då läcker in.

Han hade befunnit sig utanför Åhléns förra gången det var ett elavbrott i hela Stockholm och sett hur människor rusat in och bara roffat år sig varor. Klok som han var tog han en taxi hem.

Han berörde också massinvandringen av islamister påhejad främst av Mp och S. Nästan var femte svensk är född utomlands, alla barn oräknade (var fjärde elev är född av invandrade svenskar). Om bara nio år är de i majoritet i riksdagen sa han och vad händer då? Enligt Uppdrag Gransknings inspelning skulle ”de otrogna då dödas”.

-Det var ju så många raketforskare som kommit och det var så synd om dem för här fick de köra taxi. Därför har jag frågat alla ”om det är något nytt på boson-fronten”. Konstigt att ingen visste något.

Han beklagade också kyrkan som måste tillbaka till sitt ursprung, som han sa. Åtminstone lära sig första budet, tänkte jag. Sedan beklagade han alla gamla fina kyrkor som bara kommer att sprängas till förmån för moskébyggen.

 Men det finns människor från Syrien, som VILL integrera sig. En kvinna hade blivit tillfrågad vad hennes son ville ha för mat i skolan. Det är klart att han skall äta svensk mat sa hon, om vi skall bli svenskar måste vi leva som svenskar. Jag tycker litet synd om henne, hon kommer kanske att stämplas som otrogen och gå vårt öde till mötes.

Jag tänkte på en annan medförfattare i mina böcker som var professor i Sudan och också tillhörde islam. Hon sa att halva Europa var islamistiskt och ”det skall bli hela”. Jag hade inte trott på henne då men nu börjar jag undra om hon inte hade rätt.


En viss kroppsdel bak

 

Barnarbete för att få fram mineraler till bilbatterier och biobränsle som hotar regnskogen har man ju hört talas om, och nu kan diesel kan vara bättre än ladd hybrid, säger Aftonbladets biljournalist Robert Collin. Han tycker det är snedvridet att regeringen dömer ut dieselbilar och samtidigt hyllar ladd hybrider. Medan dieselbilen VW Touareg, som drar 0,84 liter milen, har en skatt på 11 200 kronor, har ladd hybriden Volvo XC90 T8, som släpper ut drygt 20 procent mer koldioxid, en skatt på 300 kr.

Låt vara att Volvo-hybriden också kan gå på el. Men för den här resan upptog elen bara 4 procent av sträckan medan den törstade efter bensin resten av resan.

Enligt Collin är definitionen av en miljöbil ett resultat av trender och symbolhandlingar från politikerna. Det var likadant för några år sedan när etanol var i ropet och etanolbilar fick stora subventioner. Miljön vinner inget på symbolhandlingar, anser han, utan vill att politiker istället försöker få en seriös bild av diesel som drivmedel. 

Det är ju bra att återanvända och köpa begagnade kläder, och på så sätt är det lyckat att second hand blivit inne. Men det finns inget som inte har en baksida. För H & M med flera modehus är detta ett hot som drar ned deras försäljning.

Speciellt kvinnor flyger mindre och äter mindre kött. Undantaget då Malmö universitet, för där flög man mer. Hur går det med flygplatserna ute i landet när ingen skall flyga från dem?

Att äta mindre rött kött kan ju vara bra för hälsan och miljön, speciellt om köttet kommer från Brasilien eller Nya Zeeland. Men kommer det från gräsbetande djur i Sverige är det en garant för minimalt med antibiotika, krisberedskap, djur som har det bra, öppna marker, fåglar, insekter och frukt och blommor. Det har också slagits larm om att barn till veganer förlorar i intelligens.

Då behöver man PR och finansiell kommunikation. Ingmar Rentzhog är PR-expert som beslöt satsa på Greta och klimatet. Han ”råkade gå förbi” Greta första dagen hon skolstrejkade. Nu skolstrejkar barn över hela världen.

Om jag hade en likadan PR för mina böcker vore ett Nobelpris självklart nästa.


Vart är vi på väg?

 

Hur kan ett barn som skolstrejkar bli nominerad till fredspriset?

Svaret är genom PR och finansiell kommunikation. Ingmar Rentzhog är PR-expert och beslöt satsa på Greta och klimatet. Han ”råkade gå förbi” Greta första dagen hon skolstrejkade (jag har inga bevis för att det var han som bett henne strejka), och vips var budskapet ute i offentligheten.

Det nystartade företaget Wedon´thavetime, har målsättningen att skapa en social mediaplattform med 100 miljoner aktivister som användare. Man har redan skrapat ihop tio miljoner från 436 investerare, i snitt 22 000 per var. Företaget har lätt att få kontakt med inflytelserika personer, som t.ex. Al Gore och har kopplingar till en rad propagandaorganisationer.

Säpo talade i dag om en ”breddad hotbild”. Jag anser att exemplet med Greta Thunberg faller under detta och vill rikta ett varmt tack till journalisten Anders Henriksson, som känner igen en PR-kampanj direkt och har skrivit om detta. Hur många liknande kampanjer har vi runt oss och hur många går vi på?

Fruktan och rädsla påverkar vår hälsa, säger forskaren Bruce Lipton. Klimatskräck börjar på att bli ett folkhälsoproblem och att skolstrejk är definitivt inget att uppmuntra. Än mindre att göra affärer på.

Det är verkligen hög tid att undra VART ÄR VI PÅ VÄG?


Filippamässa med tre nya böcker

 

På lördag är det Filippamässa på Svaneholm. Då kommer det massor av utställare, så även jag och Rosa. Ja inte bara Rosa utan i år har jag en fjärde ko-bok, ”Kornas bästa tid är nu” och en tredje bok om medvetande ”Essays on Consciousness: Towards a New Paradigm” samt sist men inte minst ”Änglar finns?” som handlar om när Marja i Myrom föll tre och en halv meter ner i asfalten och fick en nära döden upplevelse. Det är litet fler osannolika men sanna berättelser också, dels av Marja, dels av mig, som mötet med halkan.

Jag var på väg hem från Karlstad och det var vinter. Dock ingen halka trodde jag, men jag bedrog mig. När jag närmade mig Bäcketjärnet och i det 90 gradiga korset var det ishalka. Det var ju inte för gjort för sommarhastighet precis! Vad skulle jag göra? Bromsa var bara inte att tänka. Skulle jag bara köra rakt fram och in i bergväggen? Svänga skulle ju heller inte gå.

 Nej, bergväggen var inget bra alternativ. Jag tänkte att jag försöker ta svängen som jag brukar… Bilen krängde åt båda hållen, men den höll sig kvar på vägen och bergväggen bakom var helt orörd!  ÄNGLAVAKT.

Tack all fina ÄNGLAR som vaktar över oss! Vi måste ju bli färdiga med målningar och annat under vår tid här på jorden.

Kom gärna till min monter så får du ett valfritt vykort med komotiv eller Marja- målning. Böckerna brukar kosta en hundralapp, men på Filippa blir det fem valfria för 300,--                                             

 VARMT  VÄLKOMMEN!


RSS 2.0