Svarta katter och inmålade hörn

Jag har alltid älskat svarta katter, ändå hade jag framtill i förrgår bara Tigra. Ja, ni hör, inte är hon svart inte. Hon är inte rödhårig heller, annars skulle jag kalla henne Annie. Hon var född hos grannen och ratad av sin mamma till förmån för två större kattungar. När jag kom hem från Hongkong 2009 hämtades hon hem, men här frästes bara åt henne. Hon var så liten så jag hade henne i tröjärmen och trodde inte hon skulle överleva. Men det gjorde hon och när hon blev stor började hon fräsa tillbaka och efter ett tag hade både gamla mamma och svarta Fina flyttat ner på sommarstugeområdet. Jag gick dit med mat och satt och pratade med Fina, som sista gången oroligt tittade upp mot himlen.

Nästa gång jag kom med mat var hon försvunnen, men så fick jag se en stor örn i en grantopp och fick misstankar om att det var Finas baneman. Så hade min vän Annelie en liten svart mästerjägare, Sotis, som blev min på en parkeringsplats i Årjäng. Sotis och Tigra har skilda sovrum och hålls fortfarande litet åtskilda även om de kan vara i samma rum samtidigt, så ännu har det inte varit någon direkt närkontakt, men det får ta sin tid. Kommer de att bli vänner?  Och kommer vi att få någon ny regering? Vem kommer först fram ur de inmålade hörnen, som de bara befäster allt mer? Frågorna är många, svaren är få.

 

Ebba Busch Thors mamma och Ebbas mamma

 

-De dricker mest kaffe, var svaret på min fråga hur det går med nya regeringen. En kollega till mig i Uppsala är mamma till Ebba Busch Thor, som nu lyft sitt parti ordentligt. Ebba har norskt påbrå och det var därifrån hon hade fått sin frimodighet, sa mamman. På frågan vad som skulle hända med SKL:s hus om sjukvården förstatligades hade en läkare lösningen: Pensionärsbostäder åt dagens politiker.

Annars gick allt sin gilla gång. Jag satt i Tegnérparken och läste handlingar, men där hade en  uteliggare bytt om, en täckjacka, en uppsättning underkläder, två par strumpor, en nagelklippare och en tub med klister att sätta fast tänderna med. Då kommer en tiggare med glest mellan tänderna och skramlade med en mugg. -Är det du som bor här, frågade jag. Nej, men han skulle ha pengar till mos. Varpå jag motsträvigt tömde mitt myntfack med några kvarblivna USA-cent. Men en del straffar Gud meddetsamma, nu visade datorn texten på fel ledd! Några ungdomar på en bänk blev störda i sina ömhetsbetygelser och lyckades hjälpa mig att få datorn rätt.

Det började skymma när jag gick förbi Adolf Fredriks kyrka förbi Ebbas grav och ”hem”. Nu satt det mer högljudda män och drack öl där förmodligen Ebbas mamma suttit tidigare på dagen och tittat på sin dotters grav. Inte ens Ebbas grav får vara i fred för skadegörelse! Nu hade dock nallarna tak över huvudet. Som vanligt går jag alltid fram till gravstenen, står stilla ett tag tänker på Ebba, som helt oskyldig föll offer för Akilov, som jobbat svart åt Özz Nujen och inte skulle varit i Sverige. Jag vinkar alltid till lilla Ebba när jag går. Andra personer går fram till Olof Palmes grav på samma kyrkogård. 


Matnyttigt eller högerextremt som Astrid Lindgren?

 

Extremhögern skyller på valfusk, läser jag på FB. Jag blev moderat sedan jag gift mig med en entreprenör som jobbade nästan 80 timmars vecka och skruvade på helgerna. Jo, han tjänade bra, men efter skatt blev det mindre kvar än om han haft ett industriarbete. Detta var på den tiden Astrid Lindgren räknade ut att skatten kunde bli 102 procent. Detsamma sa Ingegärd Troedsson (m), så jag blev moderat.

Jag har alltid tyckt att rätt skall vara rätt. När Kjell Olof Feldt talade om att han som ung lämnat in råttsvansar och fått skottpengar för dem, sedan hade han fått se de utslängda råttsvansarna och gått in och fått skottpengar för dem en gång till. Eller när fritidsgrannfrun deklarerat ”Ja fuskade gjorde man ju!”.  Efter detta sjönk deras anseende hos mig.

Jag må vara extremhöger men jag tycker inte det är rätt att Sverigedemokraternas valsedlar försvunnit på ambassader, och i svenska vallokaler, att män gått med sina fruar och andra människor in i valbåsen och hjälpt dem att rösta ”rätt”, att valsedlar försvunnit med Postnord, att människor röstat med flera identiteter, att personal hjälpt omsorgstagare att rösta rätt osv. Inget av detta är rätt. Utländska valobservatörer är också bekymrade över det svenska valet.

Nej, om alla vore som min vän Stina, pensionerad som måste jobba för sitt uppehälle som assistent hos ”ensamma”. En Alzheimerdrabbad kvinna ville rösta på Stina, men Stina vägrade hjälpa till. Hon tyckte inte det var rättvist. Stina är nog också en av de extrema, nu tillhörande MED. Jag frågar bara hur många andra hade nekat?

Nu är valet över och vi har ett valresultat där övriga partier vägrar att tala med SD, fastän de som ledaren för DI sa, har samma åsikter i de flesta frågor. Kim Jong Un och president Trump kan samtala men inte Sveriges partiledare. Om det vore med kommunister de vägrade samtala skulle jag ha viss förståelse för detta men kommunister får vara inne i värmen. SD har naziströtter sägs det på fullaste allvar. SD har nolltolerans! Några mer eller mindre ”tokiga” har alltså fått lämna detta parti, medan islamismen breder ut sig alltmer i andra partier. Antisemiterna som tände på synagogan i Göteborg liksom våldtäktsmän får stanna i Sverige och sharialagar tillämpas i domstolar. Är detta rätt?

Nu skall jag på kurs i STHLM och sammanträde i Uppsala så Årjäng får hålla marknad mig förutan!


Giftig valrörelse

 

Sommaren har tagit slut och valrörelsen sjunger på sista versen. Jag tror man behöver ha några år på nacken och ha litet kontakter utanför Sveriges gränser för att förstå vad det handlar om. Som när jag var i Tucson och min medförfattare talade om att ”en muslim kan inte anpassa sig, för oss gäller Koranen”. Hon sa också att halva Europa var islamistiskt, ”men det skall bli hela”.

Jag tog väl inte så allvarligt på det då, men 1,2 miljoner av Sveriges 10 är islamister. Om några år är det 2 miljoner 1/5 av Sveriges befolkning, enligt SCB. Här pratas om att vi måste värna demokratin, självklart, men det förutsätter ju att islamisterna anpassar sig till Sveriges lag, vilket de flesta inte gör. Annie Lööf tycker ju att vi skall ta emot 30 miljoner islamister. Då får hon nog ta på sig slöjan…

Några försökte ju köpa mark till en moské genom att lova (M) 3000 röster. Sharialagar råder i vissa domstolar med muslimska lagmän. Hedersmord förekommer och 250 000 ungdomar lever under hederskultur. En kvinna som vägrade ta chefen i hand fick 40.000 i skadestånd. Bilar och skolor bränns och många av sommarens bränder var anlagda.

Aftonbladet klippte ut 25 sek ur en två timmars debatt som kunde vändas mot ett visst parti osv. Jag trodde media skulle vara neutrala. ”Det är bara en sida som är blå”, sa NWT, när jag klagade på något som stått i tidningen. Och så skall det naturligtvis vara!

Allra värst tycker jag att mordhotet mot Jimmie Åkesson och hans fyraårige son är. Kliver inte Jimmie av inom en vecka skall han få se på när IS skär huvudet av Nils. Detta hot har inte nämnts i TV! Inte heller av övriga partiledare.

Vi får väl se hur det går EFTER valet. Alla partiledare sitter ju inmålade i sina hörn…


Mo-dag och Ko-dag

I dag var det återigen den traditionella Mo-dagen, med vackert väder för det har arrangörerna beställt. Men Mo-dagen har numera fått konkurrens då många andra också valt denna dag for sina aktiviteter. (Obs. Fjolårets bild, i är funkade inte kameran)

Jag tycker att det är så roligt att komma till Mo och få träffa dem man inte träffat på l-ä-n-g-e. Det var på en Mo-dag jag träffade en gammal skolkamrat som jag tänkt på i alla år. Jag hade varit med och mobbat henne helt enkel för att jag inte VÅGAT gå emot en annan kamrat. Nu fick jag i alla fall krama om henne fall be om förlåtelse, men jag VET vad mobbning ställer till med.

Vuxna måste lära barn att inte mobba, hur nu detta skall gå till när politiker och media mobbar som de gör och det finns människor som accepterar detta. Barn gör som vuxna GÖR, inte som de säger! Utan att stödja något parti tänker jag närmast på hur Jimmie Åkesson utsätts och beskylls for än det ena än det andra. Ingen annan partiledare utsätts för någonting i närheten av detta! Åkesson är som jag Israelvän, men likaväl beskylls han för att vara nazist. Alltid orkar man leta upp någon SD nå någon lista i någon kommun som är litet tveksam. Det är ju likadant i alla andra partier också, men det skiter media i.

Vi måste ta upp kampen mot islamismen, säger Lars Adaktusson. Han har både kunskap och erfarenhet. Det vore önskvärt för hela vårt land om litet fler kunde lyssna till hans varningar.

I ett FB inlägg (även i förra veckans blogg)  skrev jag om Amna och fick följande svar[IF1] :

Your co - author of "Mysteries Of Consciousness", Amna ... is ABSOLUTELY CORRECT in her statements about Islam...
Therefore, they (extremists or not...) that address themselves as believers of the Qur'an have NO BUSINESS being in a CHRISTIAN country like SWEDEN (or any OTHER CHRISTIAN country for that matter...).
The ONLY reason that ANY kind of ISLAMIST shows up in a CHRISTIAN country in EUROPE, is to quietly INFILTRATE and eventually HIJACK a culture they care NOTHING about...
WAKE UP, and COME to Your SENSES, people!
LONG LIVE Moder Swea!

 

RSS 2.0