Föräldraansvar och gratisdrinkar

Vilka oansvariga föräldrar! Lämna barnen på taket så där… Plötsligt var det ju bara två kvar på taket och de som stod och tittade ut över kanten. Nästa gång såg jag ingen alls…

Men nere i gräset, runt mamma mås var det plötsligt tre ungar! De hade frivilligt ”ramlat” ned.

Sedan förflyttade de sig undan för undan några hundra meter mot hygget och ner mot sjön. Men det går inte att leta upp dem inte. Kommer man i närheten flyger måsarna över ens huvuden. Först är det två, om det behövs förstärkning kommer tre och ibland hela släkten. Som när det är någon hök i närheten. De jagas av massor med måsar, kråkor, skator och småfåglar likaså.

Men föräldrarna utfordras fortfarande med bröd på en utvald sten. De brukar komma bägge två och få en smörgås var. Men de får bara margarin till pålägg… Pappan är litet flitigare besökare och i går flög han iväg med sin brödbit ner mot skogen vid sjön. Måsungarna får bröd till sin fisksoppa också.

Ja, det är roligt när det lyckas! För i år tror jag att häckningen varit lyckad så långt i alla fall. Vi får väl se om en månad när barnen skall vara flygfärdiga om de kommer med föräldrarna till smörgåsbordet.

Grekerna har tagit ut sina pengar, bankomaterna har sinat och bankerna har stängt… Har de höjt sin pensionsålder nu kanske? Det var väl vid 53 år förut?

Här i Sverige är ”alla” fullt upptagna av käk och gratisdrinkar i Almedalen. Allt medan börsen går ned… Och tacka katten för det!


Tillökning, DNA och snålhet

Måsparet som legat och ruvat i veckor och som förblev barnlöst i fjol, fick på midsommarafton tillökning. Tre pigga måskycklingar, som de första dagarna värmdes av mamma mås. Nu får de klara sig själva – ja under uppsikt förstås. Föräldrarna sitter en bit bort och håller koll på dem.
Själv har jag kommit hem från en fantastisk Toward a Science of Consciousness konferens i Helsingfors. En konferens mina medförfattare John K. Grandy och Jan Pilotti verkligen gjorde reklam för ”Mysteries of Consciousness”, John Grandys abstrakt handlade ju om vad han skrivit boken och senare i en vetenskaplig tidskrift och Jan Pilotti hade ju bilden med på sin ”over head” när han pratade.
Annars var det väl inte så mycket nytt i år, jo, det var en talare som pratade om DNA, medvetande och vatten och även refererade till Luc Montagnier, precis som jag gjort i min uppsats. Jätteroligt!
Boendet var precis inte samma lyxhotell som det brukar… det var vandrarhemsstandard. Allan Emren, PhD och också han medförfattare, tyckte att det var litet svårt att skära ost med tandborsten…
Väl hemkommen blev det till att börja jobba… Jodå, jag blev nästan klar till midsommar… men vad var det som luktade ur min väska? Jo, min dotter hade ett kokt ägg, som jag stoppat mer i väskan, ägg är gott och nyttigt men inte kl. 5 på morgonen när vi skulle åka till flyget, men här var det nu… och nu luktade det inte speciellt aptitligt!
Kände mig nästan som fackföreningsbossen som skulle åka på möte. Nyinköpt ljusgrå kostym hade han på sig. Efter middagen serverades chokladbitar på ett fat. Han stoppade två fulla nävar i fickorna. Vilken lyx! Det var bara det att chokladen smälte av kroppsvärmen…
Midsommardagen firades med friluftspredikan på gamla kyrk platsen. Underbart väder och vilken härlig stämning. Sångkören hade alla blomsterkransar i håret, finaste kransen hade nog kantorn!
Ha en härlig sommar! För nu är det sommar! Mörkret kommer inte så fort…

Sommar i Helsingfors?????

Det har varit mycket nu… I måndags var Clarorna inbjudna till kafferep hos Katrin och Josefin.

Vilket kafferep sedan! Och så fick vi ju reda på vad de sysslar med. Josefin har företaget Wallentino – en liten och personlig kommunikationsbyrå. Katrin har flyttat till Årjäng från Örebro, och är ett levande bevis för att med en dator kan man arbeta också långt från kunderna.

I dag var det nationaldagsfirande på Claras torg i Årjäng. I kortegen från kyrkan marscherade man till Gruvöns musikkår med studenter, veteranbilar och allt upp till torget där en rad tal och prisutdelningar följde.

Clarapriset gick i år till Svensbyns skola. Och så var det förstås Clara Special som utdelades av Clarorna. Här vill jag tacka Lena Björfelt, som tillverkat både diplom och smycken till pristagarna Karin Svanqvist och Siv Johansson, för 50 års lyckosamt företagande i vår kommun. Tack Lena!

Nu bär det för min del av till Finland för deltagande i TSC konferensen. Jag mailade och frågade Carl Johan Calleman, ni vet den berömde författaren som skrivit om Maya kulturen, om vi skulle träffas i Helsingfors. Till svar fick jag ett högintressant kapitel som Carl Johan skrivit för min nästa bok, min tredje om medvetande. Nej, han kommer inte till Finland men nästa år kommer han till Tucson.

Hoppas att vi syns där…

RSS 2.0