När det inte blir någonting

Oh, en solig dag! Det har ju varit ganska många soliga dagar denna sommar, men det är inget man blir så fort trött på som regn, sa en farbror. Vad rätt han hade!

 

Men är det någon dag som man inte vill göra någonting och ingenting blir gjort är det också en dag som man behöver. Man skall således inte ha dåligt samvete över detta! Det är kroppens sätt att ta igen sig och samla krafter för ny kreativitet och nya idéer. Jag blev påmind om detta av Lena Björfeldt, en annan ”Clara”, medlem av det kvinnliga affärsnärverket ”Clarorna”, när jag var i Clarabutiken och sålde kaffe och hantverk i söndags. Och det är nog precis så det är!

 

Jag läser vidare i mitt manus och har nu kommit till James E. Beichler, Ph.D.  Han skriver precis samma saker som jag, om medvetandets överlevnad, ”space-time” osv. , men han har också med elektromagnetism  och magnetiska fält. Otroligt spännande! Vilken guldgruva jag har i mitt manus!

 

Nu börjar idéerna komma för att koppla samman detta med Göte Anderssons PSI – fält, ja, hela hologrammet. Vad roligt, nu har jag grunddragen till en ny bok!


Clara Johansson och Thore Skogman

Debattartikeln om Årjängs centrum kom in i Nya Wermlands-Tidningen i onsdags. Men innan tidningen kommit ringer Hedvig på Radio Värmland och ville ha en kommentar och det fick hon givetvis.

Sedan kom förmiddagen i Radio Värmland mycket att handla om Årjäng, om Clara Johansson och Thore Skogman.  På önskemusiken hade publiken önskat ”Kärlek på lasarett”, en av många av Claras dikter tonsatt och sjungen av Thore Skogman. Många hade också mailat in till radion om Årjängs centrum, som tyvärr försvann när det norska byggföretaget för att bygga ett nytt och välbehövligt hotell i Årjäng också ville bygga ett köpcentrum på torget.

Det blev givetvis inte lyckat. Köpcentrat står outhyrt och för att försöka rätta till misstaget vill nu kommunen riva gamla Claras konditori vid sidan av torget , Claras startat av entreprenören Clara Johansson och köpt av  Thore Skogman 1969. Man skall försöka rätta till ett misstag genom att göra ett nytt!

Det är givetvis bra att Årjäng har fått ett nytt fint hotell men att riva gamla Claras, som ju borde K-märkas , inte minst med tanke på Claras och Thores verksamhet och den PR för Årjäng som följt med detta är ett helgerån. I stället borde nybygget rivas och flyttas till en plats där det passar in. Det står ju i alla fall tomt.  Man kunde också ansöka om EU-bidrag för upprustning av Claras konditori, som är ett kulturminnesmärke.

Nu kan man väl tycka att det är hemskt att riva något nytt, men det som var fel från början kommer alltid att vara fel och på sikt kosta många gånger kostnaden för att återställa torget till vad det en gång varit.

Vill man göra affärer kan man inte ha folket emot sig! Det borde även den norska byggherren förstå.

Jag hörde i går om någon som hade yttrat att om han vann högsta vinsten (på travet) tror jag, så skulle han köpa och riva huset för att återställa torget.  Vi får hoppas att han vinner, att Fru Fortuna är med oss!

Aldrig någonsin har jag fått så mycket positiv respons på något jag skrivit som efter ”Riv inte gamla Claras konditori”.  Det värmer  mig liksom Clara och Thore i sin himmel!


Förutsättningen för liv

En dag av regn. SMHI har varnat för åska också, men den har inte hörts till. Inte ännu i alla fall.

Men man behöver ju sådana här dagar också. Det är ju så mycket som inte kräver uteväder som borde göras. Man vet bara inte var man skall börja…

 

I går kväll gick jag igenom mitt bokmanus med 16 vetenskapsmän och författare. Men jag hade glömt ”bio” och bild för Jean Burns. Det fanns bara med på postern, som jag hade med till Tucson! Okej, det får rättas till – men hur får man det kopierade in i rätt fil? Ja, det får jag fundera på… Annars blir det allt mer sammanhang  i mitt manus ju fler författare jag lusläser. Richard Amoroso använde ju samma uttryck från yogan som min svenske vän, Alf E. Sjöberg. Amoroso skriver också om vattnets betydelse för medvetandet. Liksom Guiseppe Vitellio, italiensk professor och en finländare, (men de är inte med i detta manus) Ja, vatten är ju förutsättningen för allt liv…  Bra att tänka på när det regnar!

 

Jag får fortsätta att läsa…


Amit Goswami "Conscious Economics"

Oh, vilken härlig sommar! I går läste jag Amit Goswamis ”Conscious Economics”, mycket intressant!

Amit skriver om kvantumfysik och hur denna kan påverka ekonomin. Om hur det historiskt har varit och om hur framtiden kan komma att bli.

Amit frågar om den nya ekonomin med medvetande och medveten ekonomi skydda oss från ekonomiska härdsmältor, som  annars kommer med jämna mellanrum.

Om globalisering  och outsourcing  bl. a., hur telefonsvarare i Indien försöker prata med amerikansk accent och ge råd till affärsmän i USA.

Amit skriver också om låga löner och barnarbete men också att outsourcing är en väg att sprida ut välståndet. Ju fler som har ett meningsfullt arbete och kan försörja sig desto bättre går det, enligt Goswami. Han jämför också med kommunismen och menar att det inte går att beordra folk att arbeta hårt åt någon annan.

Gröna jobb, recycling, producera utan att släppa ut farligheter, kort sagt Amit förespråkar vad vi kallar miljövänlighet och ger även goda råd till president Obama angående detta.

Ja, det var i sanning ett verkligen läsvärt kapitel! Hoppas att jag snart får ett positivt besked från en publisher, så att fler får möjlighet att läsa om detta!


Pengar tillbaka!!!

Till lördag startar försäljningen av hantverksalster, kaffe och glass i Röda huset bredvid Trollet (där det står nu)och nya hotellet i Årjäng. Vi hade ett möte i går kväll också och drog upp de sista riktlinjerna. Det är faktiskt mycket som skall tänkas på!

 

Det är många duktiga kvinnor i Årjäng, en del som syr, glaskonst, smycken och keramik för att nämna något. En tjej hade med ett ställ med linnekläder.  Jag ville ju prova med detsamma!

 

Själv skall jag sälja böcker och vykort med Marja i Myroms glada ko – illustrationer. Det blir nog fullt i min bokhylla. Jag får väl skylta med Årets SELMA 2009, den var ju inramad och klar. Och så har jag ju fått ett diplom från Maud Olofsson som ambassadör för kvinnors företagande. Nu får det också en ram och hamnar på bokhyllan i Röda huset.

 

Sedan är det ju bokföringsdags för momsen! Nu igen! Men det är i alla fall passande väder för bokföring i dag. Jag bläddrar igenom verifikationerna och konstaterar att den här gången får nog sonen pengar tillbaka. Han brukar ju alltid till mitt stora förtret  fråga vad han får tillbaka den här gången.  Nu beror det givetvis på att han har haft så mycket att göra så att han inte har haft tid att fakturera.


Hemsida  www.ingridfredriksson.com


Röda huset i Årjäng

Rätt så sommarvarmt i dag också. Härligt! I dag har jag skickat Returns årsredovisning vidare och så har jag beställt bilder och vykort av Marja i Myroms illustrationer till min sagobok om Rosa, Lyckans ko. Det är en verklig berättelse om min barndoms kor illustrerad av Marja i Myrom.

 

Ja, det är verkligen skillnad på vad jag skriver  - om hologram, icke lokalt och vad som händer när vi dör och så en alldeles ”riktig” sagobok.

 

Vi Claror, kvinnliga företagare i Årjäng, har ju bildat en grupp som skall ha försäljning i Röda huset under juli och augusti. Nu på lördag den nionde startar vi upp och så får vi se om det blir några besökare. Vi hoppas givetvis att allt fler skall hitta till Röda huset, som vi hyrt av kommunen.

 

Och sedan måste jag förstås fortsätta att läsa, jag har en bunt liggande på långa soffan. Jag skall först noggrant läsa in vad Amit Gosvami , Russel Targ och alla de andra som bidragit till min nya bok skrivit.

Genom att finläsa vad allesammans har skrivit får jag nya idéer och vinklingar – liksom PSI spåret som Göte skrev om och dess kopplingar inom fysiken. Lokalt eller icke lokalt? Ja, det är frågan…


Min blogg finns också på min hemsida  www.ingridfredriksson.com


Bra för havre och potatis

Tidigt i morse kom ett välkommet regn, så i dag är det en sjusovaredag, som det brukar vara när det regnar på högsommaren. ”Det är bra för havren och potätera”, sa man förr när det regnade i slåttern.  Och dagens regn är sannerligen välkommet inte bara för havre och potatis utan för allt som växer. Det är förstås inte lika välkommet om man tänkt sig ut på sjön, att sola eller bada men någon dag får man stå ut med.

 

I går var vi ute med båten, badade och grillade. Sjön suger, heter det ju och nog smakade det bra alltid. Det är ju så skönt också när man väl har badat. Men en trädgårdssångare blev orolig, han/hon hade förmodligen bo med barn på marken nedanför trädet alldeles bakom oss, men när vi flyttat oss blev den lugnare. Det är inte lätt för en liten fågel att flyga med mask i munnen och så sitter människor i vägen.

 

I går pratade jag också med Göte Andersson, han som har skrivit PSI-spåret I och nu II. Han har skrivit om hur tankeformer kan spåras. Då slog det mig plötsligt – kan tankeformer spåras i dåtid och i framtid? En hisnande tanke. Och likheten till hologrammet är slående. Själen är ju holografisk, enligt Edgar Mitchell, (han  som gick på månen). Jag skall under hösten ta närmare kontakt med Göte för att diskutera vidare om dessa tankar.

 

Jag fick också ett brev i fredags, Marja i Myrom hade skickat bilden när farmor blev jagad av grannens ko. Ja, se grannens kor är inte att lita på. Fråga Farmor, hon vet.


RSS 2.0