Lyckad Tjejkväll på Sjösala

I går kväll var jag inbjuden till en fantastiskt lyckad tjejkväll på Gerds vackra Sjösala. Arrangörerna, de duktiga tjejerna Anna, Julia och Mikaela tog emot och hjälpte till med bord utomhus i det beställda vackra vädret.
Nya Stuket kom och bjöd på en Stuket-blus, det fick jag som utställare, så det var bara att skifta om. Jätteskön var den att ha på sig! Jag hade förstås några av mina böcker med, mest ko-böcker och vykorten förstås, med motiv ur böckerna.
Marja i Myrom, illustratören fick jättemycket beröm för sin målning, hon hade ju gjort Rosa och de andra korna levande. Och vet ni, när det regnar på prästen så duggar det allt på klockarn, så jag fick också beröm för mina foton, Blondie solbadar vid Östra Silen, när det kliar på svansroten och de andra.
När klockan blev nio på kvällen var det fortfarande varmt oh skönt. Ja det är så vackert på sommar- kvällarna att man vill inte gå och lägga sig. Det märktes när jag kom upp i dag för då satt herr mås på taket och väntade på frukost. När brödet serverades lockade han på sin ruvande fru och de åt som vanligt gemensam frukost. Hembakat gillar de allra bäst och jag förstår dem! ”Hembränt” (bröd) är bäst!

I dag kom tornsvalorna - sommar i tre månader

I dag kom tornsvalorna. Sriii, hörde jag i morse och sedan fick jag se dem. Underbart, då är det sommar i tre härliga månader. De kom till syrener och fruktträd i vackraste blom, ja även liljekonvalj och rönn blommar denna verkligen hänryckande PINGST. Nu är det årets vackraste tid även om skomakarens semester är slut. ”Mellan hägg och syren” är det ju som skomakaren sägs ha sin semester. Veterinären också, p-pillren var ju slut till vår lilla Tigra och när han kom tillbaka var de slut i hela Sverige. Något som förmodligen kommer att synas i katt-födelsestatistiken framöver. Mjau.
Måsparet har lagt sig på uthustaket, ja det kanske bara är på prov för jag är inte säker på att de har några ägg ännu. Men de är i alla fall trogna och tar sin fulla del av ruvningen både herre och fru. En dag kom det en rival, men då samlade herr mås tre andra måsar som kom och jagade bort inkräktaren. Inte heller korpen är välkommen. Han jagas intensivt och finner bäst att fly fältet.
Lika trogen är inte flugsnapparen. Han hade två fruar med sig till holken, som han förmodligen snodde från talgoxen. Är det de nya svenskarna han försöker efterapa? De kan ju ha fyra fruar de.
Göken gal i väster och sedan i alla håll. Det är litet speciellt när man hör göken, men dess familjeliv är kanske litet knepigt. Nej, gökarna är som bäst att bara lyssna på. När det gäller familjeliv så tacka vet jag måsarna!

Mellan hägg och syren

Kort mellan hägg och syren, blir det i år när sommaren tvärkommit. Men en underbar tid är det allt när göken gal och björkarna plötsligt blivit gröna. Tulpanerna har sparats av både rådjur och sork och blommar så vackert. Jodå, de har omgärdats med en eltråd i är också.
Måsparet är här och får sin frukost, undrar om de tänker bygga på samma ställe i år också?
En berömd författare som skrivit ett kapitel i min tredje bok om medvetande, har sin PhD från Sverige men bor numera i Mexiko, frågade om Sverige finns kvar. Köttbullarna och Nobelpriset i litteratur har ju försvunnit, mejlade han.
Jo, Sverige finns kvar än så länge, var mitt svar, men akademien var väl förtjänta av ett pris för dålig kemi, och var femte ”svensk” är numera född utomlands. Tydligen når informationen om Sverige långt utanför våra gränser. USA rekommenderar ju folk från att inte resa till Sverige.
Inlägget som jag delade förra veckan delades sedan ytterligare 40 gånger, så Ebba Busch Thor och Säpo är nog inte helt fel ute, trots att man ibland blir hudflängd för att man delar. Det är ju alltid någon som vet bättre… Tack alla som försvarade sanningen! Ha det bra i den härliga våren!

Magisk natt och Breiviks blandning

Natten till i dag var ”den magiska natten”, den natt på året då allting grönskar. På morronen lyste plötsligt björkarna gröna. Helt underbart! Och så skall det bli varmare mot helgen… Jättehärligt!
Då är det nog dags att ta semester – ni vet den där mellan hägg och syren. Men företagsdeklarationerna måste vara klara först och momsbokföringen och sedan har mailboxen varit full så jag har inte fått någon kallelse till Etikprövningsnämnden och inte något meddelande från förlaget i USA heller. Men njuta litet grann skall jag allt!
Vi har all anledning att sända en tacksamhetens tanke till säkerhetspolisen också. De haffade tre personer, två i Akalla och en i Strömsund i Jämtland, där man bar ut 15 tunnor med Breiviks blandning! Breivik hade väl en tunna, eller? Kan ni tänka er om 15 av dessa tunnor sprängts i centrala Stockholm?
De gripna var ju kompisar med Akilov, vars rättegång avslutades i går, samt med Özz Nujen, berättade min vän Ulric från Strömsund. Han hade direkt tänkt samma tanke som jag, Breiviks mix, en mycket lättgjord men otroligt kraftfull blandning, som nu tack och lov är i säkerhetspolisens händer.
Jag skickade ett TACK till polis och säkerhetspolis på FB i går, det var inte väl avvägt i varken format eller ord, det var bara vad jag kände. Och vad vi alla måste känna. Och vi måste verkligen visa vår tacksamhet så att de fortsatt gör sitt yttersta för att skydda oss. TACK till alla er som gillat och delat! Jag blev varm när jag såg namn på riksdagsmän och landstingsråd och alla ni andra! Återigen TACK!
Jag hade delat en artikel av Ebba Buch Thor också i går, det var ingen ny artikel, men hon sade att islamisterna mycket riktigt var ett större hot mot judarna än (de relativt få) nazisterna. Något som många, bl a Säpo varnat för. Döm om min förvåning när artikeln sedan delades av KD i Västra Götaland och sedan delades 25 gånger till och fick 81 gillanden. Ibland blir man bara rörd! TACK!
GLAD VÅR och vi har all anledning att vara tacksamma!

RSS 2.0