Epigenetik, allergier oh råttskit

Björklöven tycks dra ihop sig igen, och tacka katten för det, 5 grader plus och regn! På sätt och vis är det ju bra för då hinner vi njuta av våren. Litet synd är det ju om alla som åker ut till stugorna nu på helgen.

-Men då får de väl städa inne i stället, sa någon, städa undan råttskit och allt… Hm, det finns alltid att göra! Men städa råttskit är kanske inte vad man drömt om när man skall hälsa våren välkommen.

Själv har jag känt mig som någon redovisningskonsult efter alla deklarationer och all bokföring. Jag måste ju börja med min poster. Jag har fått en poster godkänd till Toward a Science of Consciouness, konferensen som hålls i Helsingfors i början av juni. I år har jag ett nytt ämne, Epigenetik.

Epigenetik handlar om vilka gener som slås på eller av, om metylering med ett finare ord. Generna faktiskt ändras under livet och såväl positiva som negativa förändringar kan ärvas till nästa generation. Våra gener är som våra fingeravtryck, bara vi är bärare av dem.

Och sedan alla microorganismer. Det finns i vår tarm tre miljoner microbiotiska gener, 150 gånger fler än våra i vårt genom. Astma, allergier som har ökat lavinartat de senaste 10 åren är nästan okänt i U-länder. Våra tarmar mar blivit för rena! Här har vi i alla fall ett plus, vi som bor på landsbygden. Vi har en rikare tarmflora med fler microorganismer. Man tror nu det finns ett samband mellan många sjukdomar, ex. ADHD och bristen på microorganismer i tarmen. Nu ser jag fram mot att få påta i jorden, plantera om blommor och samtidigt förbättra mitt hälsotillstånd.

Jag har ett par bilder också, en på humlesurrande lönnblommor och en på ”julblomman” amaryllis, som blommar nu. Bättre sent än aldrig!

Tulpaner, tårta och tinningslober

I min bok ”Mystries of Consciousness” hade jag ett avsnitt i mitt kapitel som handlade om ”Den högra tinningsloben”. Det var ett mycket intressant stycke som jag fått med i ett kurskompendium från en kurs i Remote Viewing, som jag, gick hos Bo Kindstrand och fått lov att använda.

Vad jag inte visste var att det var i det närmaste kopierat från en vetenskaplig journal och skrivet av Melvin Morse. Men det fick jag reda på från ”publishern over there”!

Så nu blir det till att skriva om…

Den högra temporalloben är klart kopplad till mänskliga religiösa upplevelser av alla de slag inklusive nära-döden-upplevelser. Apropå NDU skulle Peter Fenwick komma till Sverige och hålla föredrag om detta i Stockholm på måndag. Men, det var ju den dagen vi skulle ha Clara-möte! Men på söndag skulle han vara i Göteborg… Men eftersom min framförhållning är retroaktiv blir det blir litet svårt att hinna med nu.

Jag får väl vara nöjd om jag lyckats klara av den högra temporalloben…

Det har firats en födelsedag också. Tack för de vackra tulpanerna som Kristin plockat! Och tack för tårtan som Mikaela dekorerade!

Själv har jag varit ute och pratat med djuren i eftermiddag. Längst horn har i alla fall Blomskogtjuren. Eller vad säger ni?

På heder och samvete...

På heder och samvete… Nej, det var ju borttaget… Är det omodernt med heder och samvete nu för tiden?
Varför jag undrar är för att jag skickat in ett antal deklarationer med all världens bilagor, att skicka med uppgifterna ur eller som N7, bara att ha hemma. Och så hade jag ju fått ny dator så då måste jag ha nya ”underskrifter” också. Men jag lurade dem allt, jag tog det gamla ”namnet” på nytt!
Sedan har jag fått min ”poster” godkänd och anmält mig till Toward a Science of Consciouness, konferensen som i år äger rum i Helsingfors. Jag har i fått två nya konferensinbjudningar i dag, dels till Nepal och dels till Philadelphia, men det får nog vara för mig… Men jag måste komma ihåg att boka rum i Helsingfors och att skicka in mitt Abstrakt till SAND, Science and Nonduality, för konferensen i San Jose till hösten. De har ju en konferens i Italien i maj, men den fick jag skippa. Jag måste ju göra något annat än att bara åka på konferenser!
Jag har fått litet bekymmer med min bok också ”Mysteries of Consciousness” den skulle ju vara klar till Helsingfors-konferensen. Jag har mailat och fler av deltagarna har mailat till McFarland. Vi får väl se hur det går…
Och ”The Journey to Life or Death” sedan. Jag tackade ju ja till ett amerikanskt förlag, men jag vet inte om det var rätt…
Nej, nu skall man inte bli sådan, gjort är gjort och nu gäller det att göra det bästa av det!
Och som tur är har jag ju datasonen som kan se till att få mina bilder i rätt upplösning… själv börjar jag samla ihop mig… Bilden med Dr. Amit Goswami, en av medförfattarna i ”Aspects of Consciousness” är tagen i San Francisco.

Från Anna-Lena Vikström till Max Tegmark

Denna påsk har jag sträckläst Anna-Lena Vikströms "Hon som ser" och Wallace D Wattles bok "Vetenskapen om att bli rik" (en bok som jag verkligen behöver!). Jag råkade också se ett TV-avsnitt där Max Tegmark pratade om sin bok "Vårt matematiska universum". Just dessa är tre av mina fyra nyinköpta böcker! I dag har jag börjat på "universum".
Tegmark berättar hur han fått kritik av Stuart Hameroff (ni vet professorn som håller i Toward a Science of Consciousness konferenserna, som jag varit med på varje år sedan 2007, vartannat år är de i Tucson och vartannat år någon annan stans i världen). De hade dock träffats över en lunch i New York och kommit överens om att de var överens om allt utom vad allting betydde för medvetandet. Numera är Tegmark en av föreläsarna på konferenserna.
Anna-Lena Vikström är född i Norrland och vill berätta för oss andra hur det varit, innan det faller i den stora glömskan. Om människor som kunde stämma blod och hur norrlänningarna kände saker på sig, när någon skulle komma hem osv., precis som en del hundar och mina katter gjorde. När jag skulle komma hem satt de i fönstret och väntade…
Anna-Lena har telefontid där hon svarar på var borttappade saker finns. Hon berättar att hon kan flytta sitt medvetande till en plats där föremålet finns, om ut-ur-kroppen upplevelser och sådant. Om hur hon trodde att alla hade samma förmågor och hur överraskad hon blev över att det bara var hon.
Ja, var finns egentligen medvetandet? Är det i microtubulerna i hjärnan, som Stuart Hameroff tror? Eller är det i DNA:t som min medförfattare i "Mysteries of Consciousness" John K Grandy och jag själv lutat åt eller är det universiellt och har vår hjärna som en mottagare, för att sedan gå vidare.
Jag tänker på vad Emmanuel Swedenborg (1668 - 1772) sade "Att människan efter döden är i besittning av alla sina sinnen och varje minne, tanke och känsla hon åtnjöt i världen och att hon inte lämnar någonting kvar utom sin jordiska kropp". (Det finns på omslaget till "Det finns ingen död"). Allt medan vårsolen skiner, blåsipporna blommar och bofinken kvittar. (Barn och barnbarn är numera för stora för påskbrev).

RSS 2.0