Deepak Chopra och skallerormar

 
I går kväll fick jag ett mail från Lori Tedder på McFarland, jag skulle fylla i litet uppgifter och varför man skulle köpa "Essays on Consciousness". Jag skickade in detta och får svar från en annan tjej på förlaget, att hon arbetade nu med detta, men allt tar tid så det var bara att vänta…  Grr… jag som trodde de skulle bli klara, så att alla medförfattare som skall på konferensen i Tucson i Arizona till veckan skulle få sina reklamblad. Vad gör man?     Jo, jag skrev ut ett reklamblad själv. Jag hade ju uppgifterna jag skickat till McFarland om alla 14 medförfattare och titlarna på deras uppsatser. Sedan skickade jag detta till medförfattare i Sudan, Kalifornien och New York samt Sverige. Jag fick svar med tack direkt från menas Kafatos, han som är vän och medarbetare till Deepak Chopra. "Thanks Ingrid. The best thing for you would be to talk to Deepak yourself at Tucson".     I år firar konferensen "Toward a Science of Consciousness" 20 års jubileum och det är ju här som intresset finns! Universitetet och konferenshotellen runt omkring är fullbokade av människor från fler än 60 länder. På påskdagens morgon åker jag, 03,55 går bussen från Årjäng…( fy, för attan så tidigt) men det skall bli roligt att träffa dem alla.     I år kommer min dotter med också och nu har jag beställt biljetter till oss båda, så vi slipper mötas i Chicago, som vi gjorde för fyra år sedan. Men det gick bra det med…     Jag skall ha min poster med också. Det blir en pappersrulle som jag kommer att ha under armen och inte vågar släppa ifrån mig. På flyget får den som vanligt ligga mellan flygstolarna så att jag inte skall glömma den… För säkerhets skull har jag en mindre plansch hopvikt i fickan på resväskan. Och en ny poster har jag varje gång… fast i år har jag bara kopierat in epigenetiken i den gamla. Ja, litet får man förenkla. Det räcker liksom till i alla fall.     För min del blir det nu litet paus från FB, det är liksom dyrt att vara uppkopplad från USA och sedan måste man ju översätta två gånger från värmländska till svenska och engelska samt vice versa. Men huset här hemma står inte tomt även om frun är borta. Mannen, Tigra, även kallad Findus, och 31 Highland Cattle är allesammans vakthundar.     GLAD PÅSK önskar jag er alla!

Utkast: Apr. 09, 2014

Vårregn. Jag tycker det låter så fint och det är det, för det måste komma regn - ibland t.o.m. snö, innan våren kommer på riktigt. Vårfåglarna kvittrar, vårlökarna blommar och gräset blir grönt.Men litet sordin läggs på vår församling nu när en av mina barns skolkamrater hastigt gått bort. Han hade varit på fotbollsmatch och åkt hem till sin mamma då han plötsligt segnade ner. Precis som hans far gjort när han själv var liten. Nu står hans duktiga flickor och sambo plötsligt ensamma.Litet förtvivlad blir man allt, vi som är kända för världens bästa hjärtsjukvård… och ändå dör en ung människa på grund av hjärtat.Det är vid sådana tillfällen jag tänker på hur det var när min pappa dog och jag var åtta år, min bror var nio. Hur vi blev skickade till mormor den sista hemska natten trots att pappa sagt "borta bra, men hemma bäst", när mamma talat om detta för honom.Det blev en natt när jag inte sov mycket, utan skakades av frossa.På morronen skulle jag få följa med moster Sigrid till affären. På vägen mötte vi en äldre man som givetvis frågade hur det stod till med pappa. "Han kola att veppen, i natt" sa min moster. Jaså, pappa hade dött! Men varför säger hon det så vanvördigt, tänkte jag. Det var naturligtvis för att jag inte skulle begripa. Men barn begriper mycket mer än man tror…Vi fick stanna hemma två dagar från skolan, det var reglerna, två dar för pappa och fyra dar för mamma… Jag var så rädd att någon som vanligt skulle fråga hur det stod till med pappa. Som tur var frågade ingen, för i så fall hade jag svarat "det är någorlunda". Ibland är sanningen för tung att ta in…Men livet måste gå vidare… Och nu flög tranparet förbi utanför mitt fönster. Vad stora de är!


Gullan Lindblad och att invänta sin själ

I dag känns det äntligen som jag får tid att invänta min själ. Jag kommer ihåg en lärare som sa detta en gång, att man måste invänta sin själ. Och när man bara rusar på och rusar på så hinner man liksom inte detta.

Förra veckan var jag som sagt till Kungliga Hufvudstaden. Tillväxtverket samlade alla Ambassadörer för kvinnors företagande till en heldag med bl. a. näringsministern. Sedan skulle jag till ABA kopiering och hämta min Poster, som jag kompletterat med epigenetik. Ni vet detta som är jättehett nu, förr trodde man ju att det var generna som styrde, nu vet man att det beror på vilka gener som är påslagna respektive avslagna. Hur gör man då för att få de rätta generna påslagna? Ja, detta fick jag lära mig i slutet på veckan, på utbildningen i epigenetik.

När jag kom hem var det dags att ta tag i mina bilder till boken, döpa om dem, sortera dem i rätt folder och skriva en ny lista som McFarland ville ha den. Datasonen var här till ovärderlig hjälp, för själv är jag ju så urbota dum när det gäller dpi och sådana begrepp och bilderna till en bok måste ju vara tydliga.

Först skulle jag se efter i "utforskaren", sedan var det filer och mappar och program, sådant som jag blandar ihop, och sedan skulle jag e-maila detta till förlaget, trodde jag. Det var bara det att det stod McFarland överst så det behövde inte skickas… Jag skickade i alla fall ett följebrev på e-mailen, men det har jag inte fått något svar på ännu, så därför kan jag i dag hämta andan eller "invänta min själ".

Läste också Gullans krönika i NWT, det är ett jättebra sätt att hålla sig uppdaterad med vad som händer och sker. Men, nu skrev Gullan om hur oförskämda människor t o m krävt hennes avgång som krönikör! Jag kan inte annat än förvånas! Hur urbota oförskämda får politiker och de som vill bli politiker vara? Som om Gullan skulle ha gjort något fel! I stället är det oförskämda människor som vill komma åt makt på andras bekostnad och som inte drar sig för något. Aggressioner, kallade Gullan denna krönika, som dessutom handlade om händelserna i Ukraina.

Det var för övrigt Gullan Lindblad som gav Moderaterna en social profil under sin tid i Socialförsäkringsutskottet. Hon kanske hade behövt vara kvar som aktiv riksdagspolitiker.

RSS 2.0