Menas Kafatos, Nature och Highland Cattle

Sommaren har tagit slut! Nja, det är väl bara tillfälligt får vi hoppas. Men nog känns det litet kyligt när det är 20 grader kallare än det varit tidigare. Av någon anledning kommer jag att tänka på Ingmar Bergmans mamma som skrev dagbok – nåväl dagböcker. Hon hade en positiv dagbok, där hon skrev om allt som var bra, sedan hade hon en negativ dagbok, där hon skrev om saker som de verkligen var. Den positiva dagboken var ju tänkt för offentligheten, medan den verkliga gömdes undan.

Men det är ju bra datorväder i alla fall! Jag håller på att samla ihop artiklarna till ”Aspects of Consciousness II”, men det tar litet tid innan jag har allt samlat. Det är inga dåliga namn jag har!   Menas Kafatos skulle resa hela juni och ville ha en påminnelse när han kom hem igen. Det skall han gärna få, en sådan författare måste man vänta på. Jag tittade i ”programboken” från Toward a Science of Consciousness där professor Menas tog upp en hel sida med vem han var och vad hade gjort, bl a  postdoktoral work på NASA Goddard Space Flight Center och sedan hade han skrivit mer än 250 vetenskapliga artiklar. Jätteintressanta saker!

Sedan har jag försökt skriva en artikel till Nature!  Naturligtvis kommer den väl inte in, men har man inte försökt skicka något kan det ju aldrig komma in något heller…

Sonen har försökt flytta och skilja isär sina Highland Cattle också. Jag säger bara försökt, för helt lyckat har det inte blivit – inte än i alla fall. Ibland ligger mamma Bergmans verkliga dagbok nära till hands… åtminstone när man sprungit efter kor hela dagen, hållit på att drunkna i leran, korna ätit upp äpplena och brödet men är fortfarande kvar på samma ställe, utan mat. I dag kom i alla fall sonen med ensilagebalar. Tänk, riktigt syrade luktar de nästan som tobak. Jag kommer ihåg doften från de Boy och Bill jag smygrökte som barn.


Tornsvalor, sommar och svensk-rysk forskning

Tornsvalorna har kommit! Oh, vad härligt, tornsvalorna är här och då är det sommar i tre månader. Fantastiskt egentligen hur de kan hitta till rätt takpanna efter att ha flugit från Karnak i Egypten och hit till Sverige för att bygga bo och fortplanta sig under ljusa sommarnätter.

Hur vet jag att de är i Karnak? Jo, jag fick faktiskt höra deras läte "srii srii" när jag var i Egypten en novembermånad. Det lät välkommet och hemtamt. Nu vet jag ju inte om det var "mina" tornsvalor jag såg, men ändå är det liksom litet av barndomens känsla som återvänder när jag ser dessa seglare som kan både sova och flyga på en gång.

Jag har annars roat mig med att skriva ut och samla ihop mina kapitel till min uppföljande bok om Consciousness. Åtta kapitel har jag klara... men jag måste skriva några påminnelsemail och skicka iväg och sedan skall jag samla ihop de likartade kapitlen. Jag kommer förmodligen att börja med fysik, sedan blir det litet consciousness och DNA och så har jag ju Kersti Wistrands intressanta kapitel "Swedish-Russian Research: Near Death Experiences and other transpersonal experiences among women during childbirth, and spiritual midwives of olden times". Ja, det skall nog blí en bok...


Non-lokal universe och Blondie

I fredags kom Maja, Blondie, Miss Piggy, Tingeling, Ida och Kajsa. De var samtliga av rasen Highland Cattle och eftersom betet de egentligen skulle till inte var klart, kom de till en hage nära huset. Under  två björkar blev direkt deras favorittillhåll. Visst är det roligt när korna har namn och inte bara ett nummer i örat. Deras förre ägare hade också skickat med färdkost, spannmål att ha på resan från Katrineholm. Visst är det härligt med sådana djurägare!

Denna  vårvecka har jag inte hunnit skriva så mycket, men jag lever verkligen på minnet av min tid i Tucson. Och kan ni tänka er att Stanley Krippner kände igen mig! Helt otroligt!  Jag hade nästan på läppen att fråga honom om han hade lust att skriva ett kapitel i min nästa bok, en uppföljning på ”Aspects of Consciousness: Essays on Physics, Death and the Mind”, men det blev inte av. Sedan frågade jag Daryl Bem och då sade han att han höll på att skriva för Stanley Krippner!

Sedan fick jag ett ja till att skriva ett kapitel från Menas Kafatos, som också kom och lämnade sin bok ”The Non-Lokal Universe , the New Physics and Matters of the Mind”. Spännande! Jag började på den vid poolen i Tucson… men vart tar tiden vägen?


Lynne McTaggart, Edgar Mitchell och Russell Targ

-Men, det är ju samma människor som jag har i min bok, William Braud, Russell Targ, Edgar Mitchell, Karl Pribram och Marilyn Schlitz, tänkte jag efter att ha börjat läsa den prisbelönta journalisten och författaren Lynne McTaggarts bok ”Fältet”.

Ja, ”The Intention Experiment” är ju nyare men ”Fältet” var översatt till svenska och således litet lättare att läsa för den som är född svensk. Det är en mycket läsvärd bok, populärvetenskapligt skriven och lätt att förstå även för oss som inte har någon professorstitel i någon av de ingående vetenskaperna. Det är ju detta som är så bra med tvärvetenskap, f. ö. nästan ett måste för att inte bli fastlåst i sitt eget fack.

Men varför har Lynne McTaggart interjvuat bl a Russell Targ och Hal Puthoff och skrivit massor om dessa, men inte ett enda ord om Remote Viewing? Det var ju detta som var grunden till SCANATE, det som CIA satsade ett antal billioner dollar på, allt för att förekomma ryssarna.

Om SCANATE ( SCANning by CoordiNATE)har jag skrivit i ”The Power of Thought” och Free from dangerous stress”.

Såväl Russell Targ som William Braud har också skrivit var sitt kapitel i min nya bok ”Aspects of Consciousness: Essays on Physics, Death and the Mind”.


RSS 2.0