Lycka är ett eget bad

Lycka är ett eget bad, åtminstone när det är +29 grader, tycker Higland Cattle kossorna.
Ja, jag förstår dem! I den varma pälsen blir det fort varmt, men kan man bara gå i vattnet till magen och stänka vatten med svansen kyls man ned ganska bra. Mellan baden betade de eller låg och vilade i skuggan.
Vi badade tillsammans och det gick bra. Ja, jag ville förstås inte bli nedstänkt med vatten, men för övrigt gick det alldeles utmärkt. Mellan baden hade jag förstås en brygga att ligga på och papper att läsa. Det är på det viset jag inväntar min själ, som en folkhögskollärare sa för länge sedan.
I dag har arbetslusten kommit tillbaka, nåja, nästan i alla fall. Jag har skickat en massa mail till mina medförfattare i USA och Australien och så har jag gått igenom vilka som är mina medförfattare i den tredje boken om medvetande. Jodå, jag skrev allt en ”att göra-lista” på bryggan i går också, samtidigt som jag konstaterade att varje misslyckande har en mening. Så är det nog…
Och i går kväll upptäckte jag dem… fladdermössen. Jag brukar varje år vara rädd att skink-kokningen tar död på dem. För var övervintrar de? Jo, förmodligen på något ställe i murpipan… Och en dag på året, när vi kokar skinkan eldar vi i vedspisen… Det kan räcka till att bli grillad det. Om man är fladdermus förstås!
I vintras, sedan vi installerat bergvärme, eldade vi i vedspisen hela vintern, ja, när tomtarna försvunnit förstås… Och sedan såg jag inga fladdermöss under sommarkvällarna… Men i går kväll flög de plötsligt runt knuten. Tack och lov!

Sommar och sommarväder

Sommar och sommarväder har det äntligen blivit. Nu blommar johannesörten med sina gula blommor men jag skall inte plocka några i år. Annars kan man plocka fina blommor och slå sprit över och låta stå så blir det Hirkumpirkum. Läckert rött blir det, men inte speciellt gott… Det skall ju vara bra mot deppighet, men det lider jag inte av….
Måsarna kommer fortfarande och får frukost, nu får de gårdagens kattmat för katten tar allt sin egen mat nu, råttor och sorkungar smakar tydligen bättre än ICA:s burkmat.
Själv har jag inte gjort klart vad jag skulle göra till midsommar, men Gud skapade väl ingen brådska?
Jo förresten, min artikel i vetenskaplig har nu publicerats. Jag tackade Giuseppe Vitiello för hjälpen och fick ett stort Grattis tillbaka. Giuseppe känner ju Nobelpristagaren Luc Montagnier och tyckte jag skulle behålla min gamla titel ”Just Ordinary Water – a Necessity for All Forms of Life”. Och så fick det bli! Jag har också fått en massa gilla symboler från Deepak Chopra – roligt och en positiv hälsning från Amit Goswami, när jag tackade honom för hans medverkan i ”Aspects of Consciousness”.
Själv har jag som målsättning att vad som inte blev klart till midsommar i år skall bli klart till nästa midsommar. Vad tror ni om det?

Dear Ingrid Fredriksson,

We are pleased to inform you that your paper has been published, Please refer to the following information for detail:
PAPER_ID:19405882
PAPER_TITLE:Just Ordinary Water - A Necessity for All Forms of Life
ARTICLE_INFO: http://www.hrpub.org/journals/article_info.php?aid=3966
Download Info: http://www.hrpub.org/download/20160630/UJP2-19405882.pdf

if you need hard copies, please direct orders, payments and customer service inquiries to subscription department at subscribe@hrpub.org

Aprilväder i juli? PK

Aprilväder i juli? Ja, men det är nog tur att vi inte kan bestämma vädret, det kan inte ens makteliten som nu festar ihop sig i Almedalen och vi betalar, som Rune Lanestrand skriver. Han fortsätter:
”Lämmeltåget av politiskt korrekta journalister, politiker och näringslivets höjdare har lämnat fastlandet i privatplan, segelbåtar överlastade färjor och flyg i skytteltrafik som förorenar och spär på algblomningen i Östersjön extra den här veckan”.
Svalorna flyger lågt, som det hette under kriget, men då gällde det krigsflyg nu gäller det riktiga ladusvalor som i höjd med fotknölarna. I dag kom en liten harpalt in på gårdsplanen och han fick ducka för svalor. Men det kanske var medvetet, han kunde ju varit en katt… Som svala kan man inte vara säker. Svalorna flyger alltid lågt när det är lågtryck, det beror väl på att mygg och övriga flygfän också flyger lågt.
Sädesärlans ungar är också ute i trädgården, hon skall väl hinna med minst en kull till så det gäller att de får lära sig att försörja sig själva. I björkstubben hade familj gröngöling samlat sig, fem stycken såg jag. Sedan var det en som fick sin lunch i en gryta med gräslök. Undrar om det var myrägg som var delikatessen?
Fru skata tog hand om måsarnas frukost i dag. Jodå, även här är alla barnen med och får någon godbit.
Efter byvägen blommar prästkragar, blåklockor, klöver och nattviol. Vid syrenhäcken blommade de gamla rosorna och smultronen lockade förföriskt röda. Ja, det är väl inte så brått… Det gäller att ta vara på den svenska sommaren, snart är det mörkt och kallt likt vad partierna beskyller varandra för i Almedalen. Men nu är det i alla fall ljust och vackert, blommor och fågelsång. Svensk sommar!


RSS 2.0