Energi

Prästkragarna blommar tidigt i år och i Höganäs-kruset på trädgårdsbordet signalerade de att nu var det MIDSOMMAR, så nu går vi mot mot mörkare tider, som min son sade en midsommar. Visst hade han rätt, men nu skall vi inte tänka på det utan på den härliga sommar som ligger framför oss!

"Våra" Highland Cattle är på sommarbete, de fick åka djurbil till en inhägnad där det gått älgar förut. Jag är allt och hälsar på dem med litet godis, bröd, äpplen potatis och morötter smakar mums. Tre små tjurkalvar blev kvar. En jättetrevlig norsk kvinna, som var veterinär, var här och kastrerade två av dem. Sedan fick de åka på sommarbete till ett par som haft hästar förut. Men till hösten kommer alla tillbaka igen. Något att se fram emot!

Såg att jag återigen hade en bokbeställning på "Energi", men det var en bokbeställning utan avsändare. Jag vet inte varför det blir på detta viset. Jag har kollat och "de som kan med det" har kollat, men vi hittar inget fel.

Snälla ni som beställt Energi, försök igen eller maila mig ingrid-f@telia.com så skickar jag boken på direkten!

 


Tidningar och mail


Äntligen en dag med sol! Annars har det varit åska och intensiva regnskurar hela veckan. Det har varit en vecka när det passat utmärkt att sitta vid datorn när man inte fått dra ur allla kontakter för åskan förstås. Något har det väl också blivit gjort. Det har ju verkligen flyttat på sig i min senaste bok - den efter Consciousness II.

Så har jag skickat iväg alla mail till påtänkta "contributorer" till Consciousness II och jag redan fått fyra positiva svar. Vad roligt! Sedan har jag en engelsman som brukar få läsa mailen innan jag skickar dem. Mailet till Pim van Lommel ställde han sig litet frågande inför. "Så skriver man till bögar, sa engelsmannen".

Jag försäkrade att det var inte det saken gällde, utan att Pim faktiskt var den som tack vare sin yrke, kardiolig, sin bok och sina föredrag världen över var den som gett nära-döden-upplevelser trovärdighet.

I dag kände jag att jag måste ut och röra på mig också. Jag hade ju läst ett "löpprogram" i en tidning. Där stod att om man intervalltränade skulle man bli en fjärdedel snabbare. Något för mig! När man snabbsprungit några minuter fick man gå i några minuter osv. När jag nu skulle springa efter regnuppehållet kom min hjärna inte ihåg intensivspringet utan bara gåendet. Tiden blev därefter! Ja se tidningar...


Kärlek, hälsa och sommar

Vad spännande när man vaknar på morronen – är det högsommar eller är det vanligt svenskt sommarväder? I går var det verkligen högsommar, även om termometern visade på 16 grader?!

Det var vara det att mottagaren låg nere i gräset och när den lyftes upp steg temperaturen åtminstone åtta grader.

 

Sådana här varma dagar driver det på blommor och växter ordentligt. I går kväll kunde jag känna doften av vildkaprifol på verandan. Underbart! Doften av kaprifol tillsammans med tornsvalans ski är liksom förenat med min barndoms sommarkvällar.

 

Älgen hade sin vana trogen varit och hälsat på mitt Ingrid Marie. Han hade dessbättre bara noppat litet grand i bladen på toppen. Nu är det staket som gäller!  Staket ja, de vackra Highland Cattle djuren är nu flyttade till en älginhägnad en bit härifrån. Men vi har allt varit och hälsat på dem. De mådde bra och hade massor med grönt att äta. Nu har vi bara tre tjurkalvar kvar här och jag tror att mammorna saknade sina söner. Åtminstone syntes detta på juvren, de var ju vana att dias. Medhavda godsaker smakade i alla fall gott, såväl äpplen som potatis och bröd.

 

Så har jag svarat Amna, kvinnlig läkare från Sudan, som mailat och frågat när jag ville ha min artikel. Amna brukar alltid vara med på Toward a Science of Consciousness konferenser. Första gången jag träffade henne var i Salzburg 2007. Sedan har hon varit med i Tucson och även i Hongkong.

Amna forskar om hjärtats sjukdomar och hur vårt psykiska välbefinnande påverkar hjärtat. Högst intressant! Men när frågade  läkaren hur man har det med hälsan och kärleken?


RSS 2.0