Måsar och skator mellan hägg och syren

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder… Men i dag var det liksom inte läge att inta morronkaffet på ljugarbänken med sjöutsikt, nej i dag fick det bli i lusthuset i stället.
Men vi får trösta oss med att det är bra väder för all växtlighet. Och bra väder för mördarsniglarna är det också… Ja, ibland blir jag riktigt mordisk!
Måsen som ligger på sitt tak och ruvar har jag uppsikt över från mitt fönster, likaså herr mås (vem som nu är herre eller fru), de delar i alla fall på ruvningen och på frukosten jag serverar. Det gör också skatan, som sitter i en björk och kommer fram när måsarna har tagit varsin brödbit. Då tar hon en brödbit och flyger iväg med varpå måsarna får fullt upp med att jaga henne. I samma veva kommer björktrasten fram, men jag har inte sett att den får något med.
Bofinken Knut är också med, litet förgrymmad är han allt över när Tigra, katten kommer ut. Likt skatan låtsas hon inte om honom men jag är säker på att finge hon möjlighet skulle det nog smaka fågel med bofink-stek. Men så roligt skall vi inte ha! Ja, det var litet dramatik från djurvärlden och i morgon kommer sommaren, det säger de i alla fall på väderleksrapporten. Och de har väl aldrig haft fel? Eller?

Deepaks bilder och hjärnan i magen

Mellan hägg och syren känns det verkligen som om jag landat efter den fantastiska konferensen i Tucson, bokföring och etiknämnd här hemma. Första dagen började med Alexander Graur, Musik och Consciousness. Visst är det så att varenda cell minns dofter och musik…
På kvällen var det Super Genes med Deepak Chopra och Rudolph Tanzi. Deepak hade exakt samma bilder och samma exempel som jag hade på min poster. Detta måste jag bara uppmärksamma, så jag ställer mig i frågeställarnas kö och hälsar alla (minst 300) välkomna till min poster på fredag. Posterns namn: ”Can Consciouness Influence our Epigenetics and can Epigenetics Influence our Consciousness” med samma bilder och ”the Dutch Hongerwinter”, mössen och sambandet mellan ”brain and gut” som Deepak hade.
Det var bara det att när jag sade “brain” höll jag handen över min mage för att sedan höja den till huvudet när jag sade “gut” och när jag lyfte handen slog jag till mikrofonen så den hamnade på golvet… Ibland går det litet för fort…
Skratt följde… Inte nog med att jag hade hjärnan i magen jag pajade micken också…
En rappare som sammanfattade dagen avslutade med ”The Swedish girl did it”.

Vad en taxichaufför i Arizona berättar

En taxi till hotellet fick det bli när jag i kvällningen kom jag till den vackra flygplatsen i Tucson. Taxichauffören var från Spanien, pensionerad journalist men körde taxi för då träffade han så många intressanta personer, sa han. Jag berättade att 1000 personer från 60 länder väntades till konferensen Science of Consciousness och det gladde honom, då skulle han träffa många intressanta människor.
Han hade skjutsat människor från alla religioner, själv var han katolik. Han berättade att han kört islamister och förklarat att han hedrar profeten Muhammed, men han tillber Jesus, som gjorde gott, botade sjuka och uppstod från de döda. Detta dugde inte åt islamisterna som skulle skära halsen av honom för att han inte tillbad Muhammed. Men Muhammed hade ju gift sig med småflickor, haft flera fruar som ägodelar och inte gjort något gott.
De sprider bara hat mot alla som inte delar deras tro, och de har flera fruar som får massor med barn. Om 10 -20 år har de tagit över världen, det blir synd om våra barn och barnbarn, sa taxichauffören. Det kom massor med somalier till Spanien och nu har det kommit islamister hit till Tucson också, sa han.
Detta var vad en taxichaufför i Arizona berättade. Brukar alltid lyssna till taxichaufför för de är de människor som får flest intryck…
Men på hotellet var jag inte bokad (någon miss tydligen) utan ägaren till resorten körde mig i sin egen bil till ett annat hotell i närheten. Jag fick också berätta om medvetande och det imponerade tydligen på honom. Han frågade om jag ville ha något att äta eller om jag ville sova. Efter 24 vakna timmar ville jag bara sova…

Sillerud- Los Angeles-Tucson

Sitter på SAS direktlinje till Los Angeles, men nu var den värsta biten av resan över, nu hade vi lämnat Sverige och var i Trondheim, sa den norske piloten. Hm, undrar om han åkte skidor…
Framme i LA fick de ta en traktor och dra in det stora planet till gaten. Följde strömmen, det gick ganska fort genom tullen med fingeravtryck och foto. Sedan var det väskan som kom på bandet och gick att ”droppa” vid United Airlines desk, men sedan blev det rörigt. Var i helskotta var jag?
Gick ut och frågade en person i infon, som satt där tillsammans med en 95 åring. Fick så småningom reda på det efter att ha undervisat i svenska, finska och norska. Han var en stor beundrare av Anita Ekberg och Ingrid Bergman… Och så tyckte han att jag var så söt! Jag som var så trött! Nej då, jag såg ut precis som jag skulle ut och dansa.
”Departue-hallen” för United hade nr 7, jag kunde gå eller ta en shuttle. Jag gick. Nu har jag lärt mig flygplatsen i LA också!
I hallen satt en ljus dam och pratade svenska högljutt. Jag kunde inte låta bli att kommentera. Hon var från Mariefred och hade flyttat till Tucson sedan de svenska föräldrarna gått bort, men varit i LA för sonen skulle gifta sig i sommar. Bröllop är stort i USA, det sa hon.
Flyget kommer och snart är jag på den underbart vackra flygplatsen i Tucson. Veckan med den fantastiska konferensen ”Science of Consciousness” har börjat!

RSS 2.0