Medvetande till salu!

Nu har det gått i medvetandets tecken hela veckan. Som författare fick jag beställa ”Aspects of Consciousness: Essays on Physics, Death and the Mind” till rabatterat pris (om man köper många). Det gjorde jag och böckerna har redan kommit! Nu har jag alltså böcker att sälja till lägre pris än både Bokus och AdLibris! Och det kan behövas, för boken jag tyckte att boken var dyr, 65 US dollar! Jag kan sälja den för 450 svenska kronor + frakt, säg 490 med vadderad påse. (Det är väl inte fint att konkurera, men jag vill ta vara på möjligheten att du som kund får den litet billigare)

Sedan fick jag rapport om att ”H2O Bara vanligt vatten” sålt bra i juli. Som om det inte kom nog med vatten i semestermånaden! Skämt åsido, är det ju roligt när böckerna blir lästa! Men då måste de ju marknadsföras också , om ingen vet om dem spelar det ju ingen roll hur bra de är. Så under några dagar nu har jag emailat till dem som brukar besöka ”Toward a Science of Consciousness” och talat om att ”Aspects of Consciousness” har kommit ut. Jag har alltså skrivit 368 mailadresser och skickat ett och ett email. Det är nog inte så man skall göra, men jag kände ju en del av dem jag emailade till så då ville jag göra det litet mer personligt… och så är jag ju inget datafreak precis… Men det lönar sig, jag har fått många svar och en del har redan beställt boken.

Nästa vecka åker jag till Stockholm och Uppsala för ett möte. Jag tänkte ta tåget från Karlstad för det går ju litet fortare, men då byggde de om efter linjen så det var bussar och fördröjningar. Nej, tåget går inte längre som tåget, så nu skall jag åka buss i två dagar i stället. En dag upp till Stockholm och en dag hem. Det skall bli skönt att inte göra någonting… men det var klart, jag har inte hunnit läsa igenom allt för Uppsala än utan det får bli på bussen. Hoppas att jag inte får alltför socialt sällskap…


Julklappspåsar och resande tornsvalor

Det kom ett paket... Jag tyckte först att killen som ringde sa, USB-minne. Jaha, tänkte jag, det är väl min som som har beställt detta åt mig. Men, det var ju mina böcker. "Aspects of Conscionsness: Essays on Physics, Death and the Mind". Jag åkte in till Årjäng och köpte vadderade påsar och frimärken och i dag när jag hade skrivit på ett tiotal och kommer till postlådan hade lantbrevbäraren redan varit här... Jo, jag har skickat iväg ett par böcker - en i en använd påse och en i en julklappspåse. Undrar vad han tänkte som fick en för tidig julklapp. Men så är det när man bor långt från all ära och redlighet. Russell Targ och de andra medförfattarna i USA och England skall i alla fall få sina böcker om än en dag försenat. Annars har jag litet dystert konstaterat att nu har tornsvalorna åkt till Egypten, så nu är sommaren slut, men i går var det "sommarens" varmaste dag och 20 grader på kvällen när jag pliktskyldigt sprang min mil. Jag blir ju på så gott humör av endorfinerna! Jo förresten, apropå tornsvalorna var det en unge som hördes flaxa med vingarna under taket. Han har nog blivit kvarglömd, trodde vi, men så får jag se att det var en tornsvala som var kvar och sedan blev det två och då förstod jag att resan snart skulle börja. Nu är det tomt... men till nästa år - i maj, kommer de tillbaka, våra vänner. Då kommer jag att vara ute och ta emot dem!


Aspects of Consciousness - Nu ute!

ASPECTS OF CONSCIOUSNESS: Essays on Physics, Death and the Mind, min bok, är nu ute!!!!! I onsdags eftermiddag tittade jag som vanligt på http://www.mcfarlandpub.com/book-2.php?id=978-0-7864-6495-1 och väntade mig att jag skulle få se att boken var tillgänglig ”Fall/Vinter 2012”. De hade ju nyligen ändrat från ”Spring/Summer” till vinter, men nu står det att den är ”Available for immediate shipment”. Jag tror knappast mina ögon! Sedan får jag ett email med gratulationer från McFarland och då var det dags att öppna den mousserande flaskan, som så länge legat på kylning och ta fram de höga blågröna glasen jag en gång fått i julklapp.

Jag har också meddelat några av medförfattarna, det är 12 stycken, vetenskapsmän och författare världen över den glada nyheten. En av medförfattarna är Susan Blackmore. Jag kan inte annat än dra på munnen åt händelsen i Tucson när Susan och Deepak Chopra satt på scenen i en diskussion. Susan tände på alla fyra, ”det där är inte vetenskap”, sa hon till Deepak. Här hjälpte det inte att ligga etta på bokförsäljningslistan inte, skriver man inte vetenskap så är det inte vetenskap, även om man heter Deepak Chopra och ligger i topp.

Jag hoppas i alla fall att min bok skall läsas av såväl vanliga dödliga som av professorer från när och fjärran! Jag har själv inte fått den än utan väntar med spänning på paket från Nord Carolina. Tog de med mitt foto på Karl Pribram och Henry Stapp eller ej? Vi får vänta och se!


Nära skjuter ingen hare

Tornsvalorna kommer seglande in under hustaket och påminner oss om att än är det sommar. -Jodå, hela augusti är sommar i USA, svarade ansvarig på McFarland när jag efterlyste min bok.  Aspects of Consciousness  hade i alla fall gått till tryckeriet, så nu väntar jag på att den skall annonseras i nyutgivna böcker.  Sedan är jag långt på väg med uppföljaren också.

I TV är det utsändningar från OS. Och det var väl för väl att svenskarna tar ut medaljerna i förväg, annars hade det ju inte blivit så många. Det har ju varit nära flera gånger, men nära skjuter som bekant ingen hare. Men okända (för mig) namn dyker upp och kniper en och annan medalj. Just nu springs maraton av flickor med en faslig fart. Jodå, jag har ”sprungit” jag också, två kvällar i rad för nu skall jag på sammanträde två kvällar i rad. Vi får i alla fall vara stolta över våra svenska idrottsmän som försöker sätta vår blågula på plats!

Om vädret skall vi inte prata. Det är typiskt svenskt sommarväder. Eller väder, för det är inte så mycket till sommartemperaturer inte… Men jag väntar på sommaren… Det brukar jag göra tills fram i oktober, då väntar jag på nästa sommar. Man lever på hoppet. Eller hur?

RSS 2.0