Golden Gate och Sausalito

Oj, vad tiden går! I morron får jag lägga mig tidigt för natt till måndag skall jag med bussen till Oslo och sedan bär det iväg. Förhoppningsvis skall jag vara i närheten av Golden Gate på måndag eftermiddag, fast det är klart, jag åker mot tiden sju timmar så det blir nog på måndag-kvällen.

Litet roligt blir det allt, trots att jag får resa ensam, och routen egentligen planerats för att ha sällskap med mig. Jag flyger med SAS och mellanlandar i Köpenhamn, helt nytt för mig, och sedan går färden vidare hela vägen. Förmodligen blir det inte över södra Amerika, som är bördigt och en fröjd att se, utan på mer nordliga breddgrader med snö och is. Det blir liksom kortare sträcka då, eftersom jorden är rund…

Jag har ett par dagar i San Francisco innan konferensen i San Jose. Får väl se om jag tar någon buss däremellan, möjligen kan jag åka med någon shuttle också annars får jag väl vräka mig i en taxi. De har rätt hyggliga priser i USA faktiskt. Jag skall i alla fall besöka Sausalito, en liten by på andra sidan bron och kanske ta färjan till Alcatraz också. Sedan skall jag kolla Market Street om tjejen jag såg för fyra år sedan är kvar och damen med katten… Nej, förresten katten har nog gått hädan, han såg litet gammal ut redan då…

Sedan blir det konferensen! Där kommer jag att träffa Edgar Mitchell, månvandraren ni vet, Russell Targ och Manas Kafatos som båda två har skrivit i mina böcker. Jag har packat med några ex. men de väger ju så mycket…

Råkade också läsa om den försenade jordbävningen som väntar San Francisco. Mja, det var ju inte så lyckat, men den kan väl vänta ett tag till då… Ha det så bra, det skall jag försöka ha! Och huset är både bebott och bevakat om det var någon som trodde något annat... Sorry, men hackad och allt skall man tyvärr inte lita på någon...

Hackad, älg och ärgiga ministrar

Älgjakt - då börjar även jag förstå att sommaren nog sjunger på sista versen. Men i år har jag blivit tvungen att erkänna att höstfärgerna varit vackra. Mellan regnskurarna har jag också sett till att sorkarna får mat - jag har planterat massor med tulpaner och tittat väldigt länge på förpackningarnas blommande tulpaner... det brukar vara de enda blommande tulpaner jag får se. Men man skall ju vara optimist, därför sätter jag nya varje år. Och någon gång skall väl karbid och Gud vet allt, göra litet verkan…

Sedan har jag reagerat mot nätmobbning i veckan. En kvinna skrev att hon skämdes för att ha gillat inlägget och tyckte jag var modig som reagerat och ett par fick den som skrivit att ta bort det mest stötande inlägget. Jag är väldigt tacksam mot dessa, som vågar gå emot i princip hela etablissemanget. Annars är det som sagt lättare att hålla med. Det gjorde jag i skolan för att jag inte vågade annat. Nu vågar jag!

Jag reagerar mot vad jag anser vara fel, som att miljöministern inte alls lever som hon lär. Grönt är ju bra, men när en miljöminister har grön diesel i tankarna är det något som ärgat igen. Vi har en Hamas eller jihad-minister också, som jag inte riktigt tycker hör hemma i en svensk regering. Ja, det är litet skillnad nu mot när ministrar fick avgå för att de inte betalade TV -avgift.

Nu är jag föga förvånande hackad igen, den här gången står det "Hacked by Wasim Syrian ~ syrian thunder". Jag visste när jag öppnade sidan att den skulle vara hackad!

Så är det, man känner på sig! Jag hör av mig igen till nästa söndag för då skall jag vara laddad för San Francisco, i dag känner jag mig laddad för ÄLG.

Edgar Mitchell gick på månen

Solen börjar kika fram genom oktoberdimman nu när bokmässan är historia och Sverige har fått en ny regering. Nu blir det bokmässa i Karlstad i månadsskiftet okt/nov - när jag jet-leggad förhoppningsvis kommer hem från San Francisco.

Jag flyger med SAS från Gardermoen till Köpenhamn och sedan raka vägen till San Francisco, där jag stannar ett par dagar innan jag åker vidare till San Jose och konferensen.

Jag hade ju inte tänkt åka på SAND-konferensen i år men kunde inte hålla mig utan jag skickade in ett abstrakt och de ville ha mig med!

Det är ju litet roligt att bli inbjuden, för det är ju just på konferenserna "Toward a Science of Consciousness" och "Science of Non-Duality" jag träffar medarbetarna i mina böcker om medvetandet. Edgar Mitchell, han som gick på månen och som är min mailkontakt skall ju vara med på konferensen. Jag hade tänkt ha med en uppsats av Mitchell i Aspects of Consciousness men den hade varit publicerad tidigare så det blev inget.

Jag kommer också att träffa Russell Targ, som tillsammans med Elizabeth Rauscher har skrivit den första uppsatsen i Aspects of Consciousness. Russell Targ arbetade åt CIA när de trodde att ryssarna hade ett försprång... Verkligen spännande!

Nu gäller det verkligen att ha medvetandet med sig! Det är litet skillnad på boken om min barndoms kor, Rosa Lyckans ko, som jag hade med på bokmässan i Göteborg!RSS 2.0