Hemma eller någon annan stans

Ena dagen är jag någon annanstans och andra dagen är jag hemma hos bondesonens kossor. Men kor har medvetande de också. Har ni förresten tänkt på att en ko känner igen sin kalvs läte och kalven hör vilken ko som är hans mamma. Om det så är ett sjuttiotal så tar de aldrig fel, men för oss människor låter de ju alla lika. Muu…
Våren är inte så mycket att hurra för. Inte i dag i alla fall. Jag hade faktiskt behövt min mössa, men den bästa mössan sitter ju på Ingrid 2, fågelskrämman som rådjuren inte bryr sig om.
Deklarationerna sjunger nu på sista versen och bokföringen får ligga till sig… Tvätten som jag skulle hänga ut, för det doftar så gott, hängde jag inne. Måsarna kommer pliktskyldigt och väntar på frukost men i dag dröjde de så kråkan hann komma och sätta sig i björken och skatorna tyckte väl också att måsarna försovit sig för de flög otåligt runt. Sädesärlorna har lärt sig att uppskatta mina brödsmulor och katten låtsas förstås inte se dem, men det gäller att de inte kommer för nära för då är jag rädd att deras ungar blir föräldralösa.
Nu är jag ingen försäljare annars skulle jag väl önska alla en toppen dag och en jättetrevlig helg, men när en försäljare säger något sådant liknar det mest läpparnas bekännelse och känns inte äkta. Ni som känner mig vet att jag menar väl i alla fall. Ha en trevlig vår och se till att hålla huvudet kallt och kroppen varm!

Blommorna borta både här och där

Så var jag då hemma igen efter Uppsala och Stockholm. På Drottninggatan var som sagt i TV blommorna borta på tisdagmorron men korvkiosken var kvar framför ingången till Åhléns. Lejonen som skulle skydda vårt land hade gjort sitt jobb och blivit litet luggslitna. Bitar var borta och det var repor efter långsidorna. I bröstet på en av väktarna kunde man tydligt se märken efter bildäcken.
Hemma var tulpanerna borta, nåja nästan… Jag hade ju varit så glad att jag blivit av med sorkarna men i år kom rådjuren och mumsade tulpanknoppar och drog upp lökarna i stället. Jag gjorde en fågelskrämma (Ingrid 2) och satte upp mitt i planteringen och sedan hängde jag upp Ö&B kassar, men tror ni att det hjälpte? Icke! Grannar som promenerade förbi trodde väl att jag blivit tokig och jag hajade till när jag fick syn på mig själv. Ja, min rosa jacka var det och min rosa mössa men byxorna satt inte riktigt bra uppe utan ett gråraggigt ”ben” stack fram. När jag kom hem var dock min före detta tulpanodling omgärdad av elstängsel. Där fick ni allt kära rådjur!
Välkomna till blomsterlandet!

GLAD PÅSK!

Finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder, heter det ju. Man skall ju vara positiv när det är helg men då behöver man nog både långkalsonger och fodrade hängslen. Annars blir det lätt att man önskar att man vore någon annan stans, kanske både död och levande som Schrödingers katt.
Jag har försökt att undvika att skriva om hotet från terrorismen, två gånger har Drottninggatan i Stockholm varit i skottgluggen. Jag brukar se mig omkring när jag är där, för man vet ju bara att det kommer att ske men ingen vet när det blir nästa gång. PK gänget som säger ”att Sverige aldrig har varit tryggare” orkar jag inte se på bild längre!
Till veckan skall jag upp till Stockholm igen och då skall jag banne mig köpa korv som jag brukar av korvkillen vid Åhléns. Han lär ju ha klarat sig med några cm till godo.
Jag kan i alla fall glädjas åt att i år kommer tulpanlökarna upp, de brukar ju bli mat åt sorken men nu vilar han nog ”under torvan den gröna”, förgiftad av koldioxid. Det var tydligen effektivare än karbid och så small det inte lika högt. Men det är väl bäst att inte skryta om sina mordiska bravader, för då får jag väl naturvårdarna på mig.
Måsarna tror jag tror jag kommer att bygga på något annat ställe denna vår, för grenen som höll fast gamla boplatsen har blåst ned. Efter frukosten flyger de i väg, det är nog bättre någon annan stans.
GLAD PÅSK önskar jag er alla, här eller någon annan stans!

Måsen - men inte Anton Tjeckovs

I går morse var de bara här och väntade tålmodigt på sin smörgås. Jag försökte ta en bild, men den blev allt otydlig och på den som var bra hade måsarna redan flugit iväg.
Varför tycker jag det är så roligt med måsar? Jo, detta är fjärde året herr och Fru Mås kommer hit. I tre år har de byggt sitt bo på ett uthustak. Första året låg de och ruvade utan ägg men de två senaste åren har de fått ungar. Tre brukar det vara, som korpen har ett gott öga till så det gäller att inte mor och far är borta för länge.
När ungarna är kläckta hoppar de i backen och vandringen ner till vattnet börjar. Hur det går vet jag inte, men måsparet brukar komma och äta frukost i en vecka därefter innan de försvinner.
Än har de inte kollat sitt gamla bo men nu är de i alla fall här.
Sädesärlan kom redan i söndags och tidigt på morgonen kommer en stare och spelar så vackert. Ja, vackert och vackert. På våren är allting vackert!
Till veckan är det stilla veckan. Den brukar vara hektisk. Och värre och värre blir det. Bokföring och deklarationer har högsäsong nu. Och sedan har jag ju 1697 sidor att läsa in för mötet i Uppsala, lika många varje månad. Sedan läser jag på universitetet i Honolulu, förutom mina bokprojekt med världens främsta vetenskapsmän som medförfattare. Det låter som skryt men det är faktiskt sanning. Deepak Chopras medförfattare Menas Kafatos var ju min medförfattare och nu har jag nästan bok nr tre klar. Dessutom är jag revisor. Det håller nog inte att hålla på med ALLT samtidigt. Nej, men nu skall jag inte klaga, det är det så många andra som gör så det är redan upptaget. Man måste ju hinna njuta av våren också!

RSS 2.0