Motsägelser och hästar hemma

Fredrik Reinfeldt vill inte se fler burkor i Sverige?! Varför inte? Han har förvisso gjort mycket bra för Sverige, men när han utan att tänka på framtida konsekvenser kom överens med MP om att öppna dörrarna för invandring cementerade han grunden till nutidens skrämda och sorgsna verklighet. Från 7 milj. har vi plötsligt blivit 10 milj. ”svenskar” med allt vad det innebär av rädsla, förskräckelse, höjda skatter och allt fattigare pensionärer. De ”högutbildade” som kom var ju inte ens läskunniga…
Inte blev det bättre av att han – när omvärlden rustade upp - tyckte att försvaret var ett särintresse. Han styrde också moderaterna med järnhand, på vänstervis. Den som opponerade sig var inte moderat längre. Jo, Anders Björck klarade av detta. Men så var han ju också landshövding.
Nya moderaterna blev ett mittenparti som omfattade alla, de fick också fick också väldigt många nya medlemmar, som egentligen inte innefattades i gamla moderaternas ideal med offentlig sparsamhet, lag och ordning samt ett starkt försvar. Det var väl dessa nya nymoderater som hoppade av när AKB kunde tänka sig att prata med SD, de enda som inte applåderat rekordinvandringen av muslimer. Annie Lööf vill ju ta emot 30 miljoner! Man pratar ju med kommunister, men de enda – i mina ögon med kloka åsikter – vägrar man prata med. Riktigt alla har väl kanske inte alla hästar hemma – men vem har det? Ulf Kristersson tillstår nu att SD var de enda som talade om problem med invandringen förra valrörelsen, men prata med dem? Nej! Det här är ju rena mobbningen. Skall inte våra politiker vara förebilder? Då skall de väl inte vara mobbare!
Jag börjar också alltmer tvivla på SVTs opartiskhet. Som att likt vänstern framhålla Ingvar Kamprad som nazist (för 70 år sedan!) och skattesmitare trots att han inte gjort något olagligt i Sverige som har världens högsta skatter. Det är så lågt att det liknar ingenting! Sveriges, ja kanske världens störste entreprenör, som börjat med två tomma händer och skapat IKEA som möblerat folkhemmet och gjort IKEA, de blågula färgerna och det genuint svenska känt över hela världen. Han gav också de anställda i Älmhult en rejäl julklapp på 13000 var.
Eller som när SVT inte tog med de delar av Trumps tal i Davos där Trump talade om och till USAs arbetande människor med sådan respekt och ödmjukhet(!) att en svensk politiker borde bli grön av avund. Man kunde ju höra hela talet på internet. Likaså nämns inte att de amerikanska börserna har gått upp 25 procent på ett år och att alla har ett arbete. Man märker det när man som svensk kommer till USA, de svenska kronorna- eller slottyn, räcker minsann inte långt numera!

Lita inte på vad du ser!

Skönt att vara hemma igen efter månadens ”Uppsalaturné”. Tågen gick som tåget både dit och hem, helt otroligt! Hjälpte en ”överlastad” man, som kom från Sydney att hitta Arlanda Express. Där är det sommar nu och förmodligen betydligt varmare än här.
Julen var kvar! Allt från de vackra träden i Grums till älgarna på Sergels torg och belysningen vid Konserthuset. Ljusbelamrade träd lyste överallt, ja t o m en och annan julgran och någon adventsstake. De stora träden runt Fyrisån är verkligen pampiga. Det är nog bara här hemma som julen är helt väck.
En liten gammal man gick och tiggde i tunnelbanan. Det var svensk pensionär som ville ha litet hjälp till mat, inte öl eller alkohol, sa han. Jag som vanligtvis inte brukar ge pengar till tiggare som sitter utanför alla butiker kände i fickan och fick upp några mynt, åtminstone en guldtia och gav honom. Hans glädje gick inte att ta miste på, han önskade mig allt gott.
En annan man påpekade att man går på höger sida i rulltrappan. Jo, jag vet det, men med resväska att hålla i höger hand behövde jag hålla mig i med vänster hand. Jo, jo, vill man går det att reta sig på mycket!
Allt gick dock som smort, jag kom till Segerstedtshuset tillhörande Uppsala universitet, denna gråa dag och förundrades över vart det andra tornet på domkyrkan tagit vägen. Utsikten från fönstret var i exakt rätt vinkel för att det inte skulle synas. Omvärlden är inte alltid vad den ser ut för!

Allergier mot bockar

Tjugondedag Knut slog allergin till på allvar. Jo, jag vet att många drabbas redan innan nyår, men först då slog min allergi till mot tomtar, bockar och allt som har med julen att göra. Så nu får Urpos björnar klara sig ensamma när bockarna intar sommaridet.
Skjutningar, våldtäkter och sprängningar skall jag inte tala om i dag utan om roligare saker. Min bror kommenterade de tre könen som nu skall införas med att det fanns redan tre kön. Det hade han sett i travprogrammet: Sto, hingst och valack.
Fick mail från en bekant som befann sig på universitetet i Tucson och planerade en studie om vatten. Eftersom han visste att jag har haft posters om vatten frågade han mig och fick tips på min vetenskapliga artikel i Universal Journal of Psychology 4(4): 178-183, 2016 DOI:10.13189/ujp.2016.040402 samt om min bok om vatten: ”H2O Bara vanligt vatten” som också finns som ebok på engelska. www.ingridfredriksson.com På omslaget finns Hans Arnolds sista illustration, en ”Arnoldsk” vattendroppe.
Schauberger är ju vattentrollkarlen från Österrike, som menat att vattnet är en levande organism och att vattnets naturliga rörelse är en virvel. Något som inspirerat både forskare och företagare, som ex. Watreco, där Curt Hellberg är civilingenjör. Masaru Emoto har jag träffat men hans arbete är inte vetenskapligt erkänt.
Jag nämnde också Benny Johansson, disputerad klinisk kemist som säger att virvlingen i vattnet åstadkommer energiförändringar i det lösta syret vilket påverkar vattenmolekylerna.
Mina upplysningar föll tydligen i god jord, Watreco hade ju verksamhet också i Kalifornien, så nu kommer studien förmodligen att handla om hur stress påverkas om en hel kommun får virvlat vatten. Jag fick också ge förslag på matematiker, och några har ju examina i det mesta.

Ingen har hela sanningen

Till och med vanligtvis långa januari bara flyger iväg. Jag kommer ihåg när jag var tonåring och brukade åka till kyrkan på trettondagen. Och det snöade så kyrkbilen höll på att bli sittande fast i snödrivorna. Helt uppgiven tänkte jag nej, det kan inte bli 13 snöyror till innan våren! Det var ju så det hette, enligt bondepraktikan i alla fall.
Nu har vi ingen snö med halka har blivit allt vanligare. Blir det 13 sandningar till innan våren? Jag ger inga nyårslöften och får finna mig i att jag inte kan springa i halkan men motvilligt måste jag ju erkänna att på löpbandet skulle det ju gå bra. 10 minuter har jag sprungit i några dagar och tro det eller ej, men det känns faktiskt bra i kroppen.
Så måste jag erkänna att jag inte kan låta bli att skratta åt en del saker även om det inte är PK. Som när Lars Ohly tvättade de röda tröjorna med Stalin och ”kommunist” på eller när ”alla” vill få stopp på våldet och någon kommenterar Dan Eliasson ”vad skall han skriva på armbanden nu då?” Eller 17 åringen som hade två yngre bröder 21, och 23 år gamla.
Min vana trogen brukar jag alltid höra på båda sidor. De som bara lyssnar till vad som sägs om Sverige här hemma eller från ett håll får liksom inte hela sanningen även om de tror sig veta allt. Tino Sanandaji är mycket mera känd utomlands där han numera tippas som kommande Nobelpristagare. Det är inte utan att jag alltmer gillar Leif GW Persson och tittar med förtjusning på ”Den döende detektiven” trots att jag inte gillar deckare.
Men ingen har hela sanningen, som biskop em. Bengt Wadensjö sa.

Stjärnor, sierskor och skrömt

2017 och 2018 kommer lögner att avslöjas har stjärnorna sagt. Hm, de verkar ha rätt, åtminstone denna gång. Jag behöver väl bara säga #metoo, politiker och medier som de flesta nu verkar nyktra till, om än i grevens tid.

I Kina har brottsligheten halverats tack vare intelligenta övervakningskameror. Likadant är det i Storbritannien. Jag kommer ihåg hur jag gick i London på kvällen och kände mig helt trygg också i tunnlar. Jag visste ju att kamerorna såg mig. Här i Sverige tjafsas det om kameror. Det heter att det stör vår integritet. Det stör våldtäktsmännen och bovarnas möjlighet att göra sånt som inte skall synas, säger jag. Vi andra får ju bara möjlighet att känna oss trygga.

Anna-Lena Vikström skriver om en världskänd sierska som dog 1996, Baba Vanja, som förutsåg IS och andra saker. Hon sa också att Barack Obama skulle bli USAs sista president. Och Trump vill ju vara mer diktator än president så det stämmer nog, säger Anna-Lena.
Sierskan förutsåg också tsunamin och 9/11 attacken, och det gjorde hon på 1950 talet.
Hon förutsåg en muslimsk invasion av Europa, precis som IS ville det skulle bli om de inte hade blivit besegrade. Så det visar att det går att förändra förutsägelser, säger Anna-Lena.

Jag undrar bara om faran är över?

I min barndom talades om en synsk gammal kvinna som hade sagt att vargen kommer att vara tillbaka om hundra år. Man kunde ju inte tro annat än att hon hade haft fel. Då var ju björn, varg och lo sådant som bara fanns på skansen.

RSS 2.0