Påskfrid?

Påsksolen skiner, taket är tvättat,,jag har blivit uppvaktad med påskbrev och påskblommor och och påskfriden har lagt sig. Åtminstone där jag bor. Annars är det oro och terror i världen. Runt om förföljs människor för sin tro. Det vi trodde var urmodigt och föråldrat har blivit vardag även hos oss.
Jag kommer att tänka på när jag och min dotter var i Tucson och träffade en av medförfattarna i min bok ,"Mysteries of Consciousness", Amna som är barnläkare och professor i Sudan. Amna var islamist, hon tog avstånd från det extrema men förklarade att halva Europa var islamistiskt och att det skulle bli hela Europa.
"Ja, till Sverige får de gärna komma, bara de anpassar sig", sa min dotter. "Nej, nej, en islamist kan inte anpassa sig, för oss gäller koranen", sa Amna.
Diskussionen tog fart. Jag hade faktiskt tänkt göra något annat den dag jag var ledig efter konferensen… Så kom jag på det, "det finns bara en Gud oavsett vad vi kallar honom, Allah eller något annat sa jag". Alla blev nöjda och frukosten kunde avslutas.
Vi har i vårt land rätt många flyktingar för vilka koranen och deras tolkning av densamma är viktigare än svensk lag. Sunni och shiamuslimer som är i fejd med varandra blir inte vänner bara för att de kommer till Sverige. I många fall är deras tro rent medeltida i våra ögon.
Att Islam inte går ihop med yttrandefrihet märker vi av genom att det som muslim är förbjudet att kritisera eller ifrågasätta sin egen religion (4:65, 24:63) På arabiska heter det Fitnah.

VÅR!

I dag har det varit vår. Härligt! Då har man övervintrat men det har nog även sniglarna gjort…
I helgen var det som sagt Filippamässa i Svanskog. En välbesökt och mycket trevlig mässa, som i år firade 25 år. Jag hade ju min tunga bokväska med mig men jag fick utomordentligt god hjälp. Trevligt bemötande med andra ord!
Och min granne var Ylva i Skogen och av henne fick jag låna en lampa, så att ”Rosa” skulle synas. Det kändes verkligen att hon var hemma! Och känslan av att komma till Folkets Hus och minnas danser för länge, länge sedan…
Kan ni tänka, jag sålde faktiskt slut på ”Det finns ingen död”! Jag har försökt beskriva vetenskapen bakom så långt det går. Efter att ha läst Eben Alexanders ”Till himlen och tillbaka” och Anna-Lena Vikströms ”Hon som ser” och kommit på en gemensam sak mellan dessa böcker har jag i dagsläget mera att berätta. Anna-Lena ser nämligen ljusklot runt kvinnor som snart kommer att bli gravida och Eben Alexander såg ”orb” när han ”var i himlen”. ”Orben” kallades i svenska översättningen för ”kropp”, men det var misstänkt likt vad Anna-Lena såg… Är det möjligen själar som väntar på en kropp att bosätta sig i?
Jag skickade ett meddelade Deepak Chopra om vad jag kommit fram till. Inte säkert att han bryr sig, men kanske…
Sedan fick jag sälja min nya bok ”The Journey to Life or Death” och så fick jag sälja ”Rosa” förstås och ”Mer om Rosa och Korna på Lyckan” samt ”Tjuren tänker”. Jätteroligt!

Tröttande - det man inte gjort

 
Tänk att det skall vara så jobbigt det man inte har gjort… Varenda dag tittade jag på julgardinerna och konstaterade att nu skulle de ner. Men icke… I fjol bytte jag ju i mitten på januari, i år fick de vara hela februari också. Ja, det var ju inga tomtar på dem, även om ”julen varar till påska”. Men vips var de bytta!
Jag har kommit i ett negativt penningflöde också. När jag äntligen hade löst min biljett till Tucson stod det ju 2 april på den i stället för 23! Götapetter också, lyckas få det rättat men det kostade 1755 kr extra. Det var tydligen dyrare att åka den 23 april. Sedan fick jag en påminnelse från ett postorderföretag. Jag betalar ju alltid via kortet när jag handlar, så det tänkte jag slänga men besinnar mig och frågar. Jo, det var allt så, de hade inte dragit på något kort utan fakturan var med i paketet… Slängd naturligtvis, så det var bara att snällt betala.
Sedan kom det en fraktfaktura, extrafrakt på böcker skickade från Skåne, för jag hade inte varit hemma. Restskatten har jag betalat också från mitt numera magra konto. Undrar vad mera det kan bli? Något som man inte i sin vildaste fantasi kan komma på att man är skyldig!
Nej, nu får jag inte bli negativ för då lever man sju år mindre än om man är positiv.
En skrämd sol tittar nästan fram, milt är det men snö. Och till lördag skall jag på Filippamässan i Svanskog och sälja böcker. Tänk Rosa skall komma hem till Svanskog!
www.ingridfredriksson.com

Nyförlöst - jag har beställt biljett!

Förra veckan var det ju Uppsala med övernattning i Stockholm. Tågen gick och jag hann med… Jag fick t.o.m. parkering i Karlstad innan jag åkte. Väskan slängde jag in i en alldeles för stor box på Centralen och tryckte på fyra timmar. Fyra timmar? Det räcker ju inte… Hur i helskotta blir det när jag kommer tillbaka till Stockholm? Får jag lösa ut den genom att betala för ett dygn? Jag hade tur, det räckte med en Selma extra….
Äntligen har jag beställt biljett till Tucson. Men det var inte lätt, för jag ville ju så mycket med min resa. Jag ville ju se New York även om det inte skulle bli något långt uppehåll denna gång. Och så ville jag flyga över det bördiga södra USA och landa i Dallas, som har en åtta till flygplats, ja den har formen av en åtta… och så ville jag flyga hem direkt jag satte mig på planet. Och så ville jag flyga med SAS. ”Om 10 minutter är vi på bakken”, sa kaptenen på väg från Köpenhamn till Oslo förra gången. Och det var vi! Ner kommer man alltid…
Jag har således som en osalig ande gått igenom vartenda flygplan och hade klart för mig vilka jag skulle åka med. Det var bara det att en sådan ditresa, direkt till Tucson från Heathrow i London och en hemresa över Los Angeles med SAS gick inte att kombinera. Jo, för hutlösa 30 000... om nu resebolagen eller SAS behagade svara. Jo, SAS var rätt duktiga på att svara men de hade ju bara koll på de egna planen.
Jag var nära på att trycka på American Airlines, men deras plan skulle ju inte komma till Oslo före kvällen och då passade det inte med någon buss utan nu blev det att resa från Stockholm i stället. Denna gång skall jag flyga med SAS nya direktlinje till Los Angeles där jag får vänta innan det bär i väg till Tucson.
Hemvägen blir likadan… Ja, inte får jag se något jordbruk för planen går så långt norrut det går. Det blir kortare sträcka på det viset. Men jag skall i alla fall ned till över Kalifornien till Los Angeles… en ny upplevelse för mig faktiskt. San Francisco har jag besökt tre gånger, jag har cyklat, gått och sprungit över bron.
Skönt att det är klart med beställningen! Nu får jag beställa nytt ESTA också, för det går ut om en månad…

RSS 2.0