Nyförlöst - jag har beställt biljett!

Förra veckan var det ju Uppsala med övernattning i Stockholm. Tågen gick och jag hann med… Jag fick t.o.m. parkering i Karlstad innan jag åkte. Väskan slängde jag in i en alldeles för stor box på Centralen och tryckte på fyra timmar. Fyra timmar? Det räcker ju inte… Hur i helskotta blir det när jag kommer tillbaka till Stockholm? Får jag lösa ut den genom att betala för ett dygn? Jag hade tur, det räckte med en Selma extra….
Äntligen har jag beställt biljett till Tucson. Men det var inte lätt, för jag ville ju så mycket med min resa. Jag ville ju se New York även om det inte skulle bli något långt uppehåll denna gång. Och så ville jag flyga över det bördiga södra USA och landa i Dallas, som har en åtta till flygplats, ja den har formen av en åtta… och så ville jag flyga hem direkt jag satte mig på planet. Och så ville jag flyga med SAS. ”Om 10 minutter är vi på bakken”, sa kaptenen på väg från Köpenhamn till Oslo förra gången. Och det var vi! Ner kommer man alltid…
Jag har således som en osalig ande gått igenom vartenda flygplan och hade klart för mig vilka jag skulle åka med. Det var bara det att en sådan ditresa, direkt till Tucson från Heathrow i London och en hemresa över Los Angeles med SAS gick inte att kombinera. Jo, för hutlösa 30 000... om nu resebolagen eller SAS behagade svara. Jo, SAS var rätt duktiga på att svara men de hade ju bara koll på de egna planen.
Jag var nära på att trycka på American Airlines, men deras plan skulle ju inte komma till Oslo före kvällen och då passade det inte med någon buss utan nu blev det att resa från Stockholm i stället. Denna gång skall jag flyga med SAS nya direktlinje till Los Angeles där jag får vänta innan det bär i väg till Tucson.
Hemvägen blir likadan… Ja, inte får jag se något jordbruk för planen går så långt norrut det går. Det blir kortare sträcka på det viset. Men jag skall i alla fall ned till över Kalifornien till Los Angeles… en ny upplevelse för mig faktiskt. San Francisco har jag besökt tre gånger, jag har cyklat, gått och sprungit över bron.
Skönt att det är klart med beställningen! Nu får jag beställa nytt ESTA också, för det går ut om en månad…

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0