Snubben som basar därborta

 

USA:s president Joe Biden glömde bort namnet på sin egen försvarsminister Lloyd Austin under en nomineringsceremoni i Vita huset. (New York Post).

Den första delen av talet, när presidenten läste innantill i sina papper gick bra. Men när Joe Biden skulle avsluta sitt tal med att tacka sin egen försvarsminister gick han bet på att komma på vad ministern heter.

– Jag vill tacka, min förre general, jag kallar honom fortfarande general. Min, min, stammar han. – Snubben som basar därborta.  Det är inte första gången den 78-årige presidenten har problem med namnen på sina egna ministrar.

I Norge har 632 mennesker mistet livet med covid-19. (NRKs oversikt) - Vi er i dyp sorg over de vi har mistet, sa Solberg.Allt medan statsminister Löfven tycker att Sveriges väg varit lyckad med fler än 13 100 döda!

 

Nyligen genomfördes en undersökning för att avgöra ”årets kvinna” – den kvinna som folket anser ha utmärkt sig särskilt positivt under året. På första plats hamnar den uppmärksammade bakteriologen Agnes Wold som i en intervju hos statstelevisionen tyckte att man ska vara tacksam för att de äldre dör av viruset.

Agnes Wold kräver att skolorna ska hållas öppna: ”Vem orkar vara hemma med sitt barn?” Wold hamnade i blåsväder efter att i statstelevisionen ha uttryckt att coronasmittans framfart ”som tur är bara dödar gamla människor”. Wold anser att vi ”får vara tacksamma” över detta.– Det är en riktig patogen, javisst. Den dödar folk och så. Men som tur är så dödar den ju i princip bara gamla människor. Det får vi faktiskt vara ganska tacksamma för, sa Wold inför tv-tittarna.

Den kontroversiella bakteriologen har varit i blåsväder även innan. Wold ställde flera krav för att medverka i Skavlan hos den skattefinansierade public service-aktören. Bland annat krävde hon fem tomma säten runt hennes plats på tåget. – Det får de fan i mig pröjsa. Det var ett krav för att åka upp. Min policy är att strikt hålla avstånd från folk, berättade Wold för Aftonbladet.

För drygt en vecka sedan publicerade Marina Ghersetti och Tomas Odén, docenter vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) vid Göteborgs universitet en studie betitlad ”Coronapandemin våren 2020 – En undersökning av nyheter och opinion” i vilken man granskat Dagens Nyheters, Aftonbladets och SVT Rapports corona-bevakning under perioden februari till april förra året.

Det forskarna kommer fram till är att media i alltför hög utsträckning underlåtit att fullgöra sitt maktgranskande uppdrag för att i stället fungera som de ansvariga beslutsfattarnas verktyg i att generera en stämning av lojalitet bland medborgarna med regeringen och myndigheterna. Docenterna skriver:

Med ett åtminstone preliminärt facit i hand kan man ställa sig frågan om inte nyhetsmedierna under våren 2020 i alltför hög grad bedrev en journalistik för nationell samling i en svår situation, och därvid i alltför hög grad slöt upp bakom myndigheter och politiker i beslutande ställning.

 

Hanna Linderstål ingen formell examen men uppfattas som en auktoritet när hon plötsligt frågas av SVT och radio i alla möjliga sammanhang. Ett hot mot rikets säkerhet är den som inte tycker som regeringen, och sådant måste man givetvis anpassa lagarna efter. Så det så!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0