"Korkade, naiva och dumma" - invandring och kriminalitet

 

Bra att biträdande rikspolischef Mats Löfving släppte bomben om kriminella klaner som infiltrerar näringsliv och politik. Men justitieminister Morgan Johansson (S) säger blankt nej till att ge myndigheten i uppdrag att ta fram ny statistik vilket land om brottsmisstänkta kommer ifrån.

Maria Hind Alias är ordförande för S-föreningen är för jämställdhet och emot hedersförtryck/våldsbejakande extremism. Hon har också erfarenhet av att vara syrian och född i Bagdad, Irak.

– Jag ser utvecklingen om klandebatten gå samma väg som hederskulturdebatten. 18 år efter Fadime Sahindals mord diskuterar vi fortfarande vad hederskultur är för något, säger hon.

Maria Hind Alias säger att det råder många missuppfattningar om vad klaner är för något. Inte minst bland politiker. Hon exemplifierar med centerledaren Annie Lööf som häromdagen uttryckte att vi ska ”spräcka klanerna”.

– Men det är som att säga att man måste spräcka släkt- och familjeband! Det kan ha förödande konsekvenser om man som politiker inte förstår vad det är man pratar om, säger Maria och drar paralleller till sin egen historia med hedersförtryck.

 Hon säger att kriminella klaner som vill skaffa sig politiskt inflytande påminner om när islamister vill göra detsamma. Båda grupperna är intresserade av att skapa regler till sin fördel.

Dyker det sedan upp konstiga förslag, som könssegregerade badtider, så ska man fråga sig om det strider emot stadgarna, säger hon och fortsätter:

– Då blir det ganska enkelt att besluta sig för om förslaget går emot allt man har arbetat för i hundra år eller inte. Som partiordförande måste man vara konsekvent och hård med att om demokratin inte passar personen får den gå. Och man måste våga tappa flera ”klanröster”.

– Att Stefan Löfven har vänt nu tycker jag är bra. Han borde ha gjort det tidigare,

Jag har hela tiden varit tydlig med att det finns en koppling mellan invandring och kriminalitet, säger hon.

Maria Hind Alias säger att vi i dag befinner oss i en epok som kommer att bli ”omskriven i historieböckerna”.

Vi kommer att bli kallade för korkade, naiva och dumma. Det beror på att vi försökte förstöra den demokrati som har tagit oss hundra år att bygga upp, något som våra barn och barnbarn kan komma att behöva reparera.

Integrationspolisen Ulf Boström  i Göteborgs östra förorter ställer frågan:

 Hur blev det så här? Hur kan det komma sig att ett av världens tryggaste länder plötsligt förgiftas av kriminalitet? Svaret är enkelt. För vi har låtit det ske.

Kanske ”såg man det inte komma” medan man mobbade dem som såg. Antalet poliser per capita har för varje år ökat under de senaste tio åren. Samtidigt minskar antalet uniformerade poliser som skall upprätthålla allmän ordning. Polismyndigheten jag tjänstgör i har prioriterat bort uthålliga preventiva kvarterspoliser som fick respekt och förtroende att ge medborgarna skydd och hjälp innan problem och konflikter gått för långt.

-Samhällets våldsmonopol, själva kännetecknet för en suverän fungerande statsmakt, har bit för bit gröpts ur och finns inte längre. Det väpnade kriminella våldet får effekter som alltmer liknar terrorismens, skriver seniorprofessor Wilhelm Agrell.

Sverige har minsann litet att ”ta i”. Jag avslutar med att önska en TREVLIG HELG!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0