Val - over there

  

Joe Biden inledde sitt tal med att anklaga Trump för 220 000 döda amerikaner i pandemin.

Tror ni att någon svensk partiledare kommer att anklaga Löfven för nästan lika många svenskar, som dött i pandemin? För att jämföra oss med USA måste vi ju multiplicera med 33 och då blir det närmare 200 000 döda i Sverige. Tills nu. Det var inte för så värst länge sedan Sverige låg över USA i dödstal, per invånare, och då är vi bland de mest glesbefolkade länderna i hela Europa.

Att bära mask är något som rekommenderas i hela världen, utom i Tegnells Sverige förstås. I USA pikas Trump för att det är frivilligt, många länder har höga straff för att låta bli, men i Sverige fick ju vårdanställda kicken för att de krävde skydd.

Trump kunde nog inte ha handlat annorlunda än han gjorde. Vad hade hänt med hela världens börser om han i början på februari sagt som det var? Vi vet ju hur händelserna i USA påverkar all världens börser. Amerika kunde inte medverka till ett världskaos utan dess like utan försökte i stället tona ned faran. För detta kritiseras nu Trump. Till skillnad från Sverige där vi enl. FHM inte skulle få någon pandemi, stoppades dock flyg till USA. Hörde att t.o.m. amerikanska barn smittar.

En viktig fråga som Trump driver som knappast uppmärksammas är hans mer fredliga utrikespolitik där han tar hem amerikanska trupper och medlar i konflikter. I nattens debatt sa han att han vill inte längre att USA ska skicka soldater och starta krig för att kunna exploatera andra länders olje- och energitillgångar. -Vi har till tillräckligt med energi själva, sa Trump. .

När Clinton och Obama var presidenter ökade USA:s krigföring, men så fick ju Obama fredspriset också!

Vi kanske skall prata litet om yttrandefrihet och den fredliga islamismen också. Är lärarna i Sverige friare än i Frankrike där man halshuggs efter att ha undervisat om yttrandefrihet?

Annie Lööf skriver på Facebook att C tar krafttag mot islamism. En väljare frågar partiet vilka krafttag som åsyftas. Partiet svarar "förändring i hanteringen av ansökningar om demonstrationstillstånd". Ja, det om något måste väl ta knäcken på islamismen!

Mer armband, saft och bullar också.  

Trevlig hösthelg! Det blev en blogg i alla fall, kanske litet färgad av migränen…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0