Nord Korea i Östersjön och minnesord över hjärnan

 
 
.Det är mycket nu. LAS-kraschen (vem trodde något annat?) Estonia och dokumentären med min FB-vän, (som nu uppges vara hotad), där dykare bekräftat vad vanligt folk inte skulle veta (Nord Korea?) och så det amerikanska valet, men jag väljer ändå att i veckans blogg att skriva litet mera om pandemin.

 

I ”Utkast till minnesord över en älskad hjärna” berättar specialistläkaren

 Ebba Lindqvist om sin långdragna konvalescens efter att ha smittats med covid-19 i mars 2020. Hon blev inte inlagd på sjukhus med bekräftat positivt provsvar, men har varit sjukskriven 25 och 50 procent från och till sedan dess. Hon kom tillbaka och arbetade heltid ibland, men just nu är hon sjukskriven igen på halvtid på grund av pågående feber. Hjärntröttheten är förödande. Därför rördes hon till tårar av ett tackbrev från en patient hon opererat – en enkel rutinoperation, säger hon själv.

Hur kommer det sig då att man i Sverige betraktade viruset som influensa?

Gisecke publicerade en artikel i the Lancet där han beskrev corona som influensa, ”ostoppbart” och om det är omöjligt att hindra så kan man åtminstone hindra det från att slå sönder ekonomin. (Trodde i min enfald att det var regeringen som hade ansvaret för ekonomin, inte Folkhålsomyndigheten).

 

Hur i helskotta kunde Lancet, den prestigebundna medicinska vetenskapliga tidskriften, publicera något sådant? Var det för Gieseckes ställning som före detta statsepidemiolog och numera rådgivare åt Världshälsoorganisationen WHO som Lancet inte tog reda på fakta före publicering?

 

Inget land vill förstöra ekonomin, men samtidigt så har de länder som kunnat kontrollera viruset haft en bättre ekonomi. Om man tittar på Taiwan och Nya Zeeland så är de i praktiken tillbaka på pre-covid nivåer.

 

Storbritannien hade till att börja med en liknande inställning, men britterna ändrade sig fort när de såg vad som hände på sjukhusen och med de långtidssjuka.

 

Det är bara Sverige som ”gjort rätt” hela tiden! Trots närmare 6000 döda mot Norges 264! Skillnaden har varit att i Norge styrde statsministern Erna Solberg medan Sverige rättade sig efter Folkhälsomyndigheten och Anders Tegnell.

 

Nu är jag ingen försäljare utan jag önskar er verkligen en riktigt TREVLIG HELG med höstens alla färger!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0