Alla helgon och sean blir det val

 
 

Frankrikes ambassadör i Sverige, Etienne de Gonnevill  påpekar att intervjuaren i Agenda, Anders Holmberg, faller direkt i islamisternas fälla och istället ställer frågor som handlar om religion och huruvida man har rätt förolämpa och häda en religion, vilket inte är ett brott i Frankrike. Den här intervjun handlar om ett terrorbrott, inte om hädelse eller en teckning, avslutar ambassadören med.

Bra av Macron och Frankrike som säger ifrån, men som tyvärr drabbats av ännu ett terrorbrott i en kyrka i Nice. Fler kommer förmodligen att följa – och inte bara i Frankrike om demokratin skall bevaras och vi inte skall tvingas tillbaka till en religion som inte ändrats sedan 600-talet. Svenska kyrkan har tyvärr stora problem, redan med första budet…

Kommer att tänka på taxichauffören i Tucson. Han var från Spanien, pensionerad journalist men körde taxi för då träffade han så många intressanta personer, sa han. Jag berättade att 1000 personer från 60 länder väntades till konferensen Science of Consciousness och det gladde honom, då skulle han träffa många intressanta människor.

  Han hade skjutsat människor från alla religioner, själv var han katolik. Han berättade att han kört islamister och förklarat att han hedrar profeten Muhammed, men han tillber Jesus, som gjorde gott, botade sjuka och uppstod från de döda. Detta dugde inte åt islamisterna som skulle skära halsen av honom för att han inte tillbad Muhammed. Men Muhammed hade ju gift sig med småflickor, haft flera fruar som ägodelar och inte gjort något gott.

-De sprider bara hat mot alla som inte delar deras tro, och de har flera fruar som får massor med barn. Om 10 -20 år har de tagit över världen, det blir synd om våra barn och barnbarn, sa taxichauffören. Det kom massor med somalier till Spanien och nu har det kommit islamister hit till Tucson också, sa han.

Valet i USA närmar sig. Jag kommer ihåg hur jag på ett flygplan mellan Tucson och San Francisco frågande amerikanaren som satt bredvid var han hade sina sympatier. ”Att de har fått två så impopulära kandidater som Clinton och Trump, hela världen skrattar år oss”, sa han. Men Trump vann den gången. Pensionärer uppges nu vara nyckelspelare: ”Trump enda sättet förhindra att USA blir som Sverige”.

 Hela Europa har åter drabbats hårt av pandemin, I Finland såg det oroväckande ut från början av förra månaden, men nu ser ökningen ut att ha planat ut, eftersom finländarna följer rekommendationerna och använder munskydd, säger Finlands motsvarighet till Folkhälsomyndigheten. i Sverige är det ju farligt…

Före valet skall vi fira alla helgons dag. Vi kommer att minnas de som inte längre finns bland oss. P.g.a smittorisken uppmanas vi att INTE gå till välbesökta kyrkogårdar utan kanske tända ljusen hemma. Pyntade gravar och tända ljus, som får oss minnas alla de som fattas oss.

Nu vill jag önska er alla en riktigt rofylld och fridsam Alla helgons helg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0