När dimman aldrig lättnar

 

Mörker, november och pandemi. Nja, det känns ju inte alltför positivt, men nu har adventsljusen börjat lysa upp tillvaron. Jag skulle allt bra gärna vilja ha tag på den rackaren som saboterar glödlamporna under sommaren! De lyste ju när man packade ner dem, så det måste vara någon energitjuv som använder dem under sommaren…

Nu har folk börjat använda munskydd i Sverige också! Inte dåligt! Nu är det slut på apoteken. Tror man inte på Tegnell längre? Hela världen använder ju munskydd – utom Tegnells Sverige. ”Det tar sig sa bonden när skithuset brann”, tänkte jag, men det är väl inte rumsrent att säga, någon kanske kan bli kränkt.   

Annars får man ju anpassa sig till coronan. Exempelvis handla på nätet. Jag skickade efter massor med tulpanlökar – sorkarna måste ju ha mat under vintern, men så kom jag på att det fattades tulpaner på ett par områden, så jag beställde igen. Jag väntade och väntade… till slut började jag efterlysa lökarna på nätet. CDON hade nu använt sig av ett annat företag men om 24 timmar skulle jag få svar. Jo, de hade skickat lökarna med detsamma – till Årjäng, 3 mil bort. Och aviserat hade de gjort och skickat tillbaka när jag inte hämtade ut. De hade förmodligen sms:at en gång och min mobiltelefon har dålig täckning där jag bor…

Nu fick jag ett nytt meddelande ”att varorna skickats med Schenker”. De blir beresta mina lökar, de får väl åka Malmö/Årjäng t or igen! Varför i helskotta kan de inte skickas med vanlig post? Är det för att Postnord fått dåligt rykte? Litet häftigt är det ju när det kommer en stor lastbil in på backen med en bok från USA. Men miljövänligt är det inte, oavsett CO2 utsläppen blir det ju partiklar av gummidäcken.

 Det är väldigt mycket som inte fungerar optimalt i dagens Sverige. Jag tänker på att vi får fler och fler inhemska fattiga pensionärer, vars pension inte räcker till mat och kanske inte ens bostad. Förr såg man ju inga tiggare, de utländska kom efter inträdet i EU, men att svenska äldre som arbetat hela sitt liv har en pension som inte räcker till det mest nödvändiga i ”välfärdslandet” Sverige. Vi slapp världskrigen, våra fabriker var intakta när Europa skrek över varor, men nu…  Något har gått fel, väldigt fel!

Ha en mysig 1:a advent, med ljus, tacksamhet och glädje – snart går vi åter mot ljusare tider!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0