Med ”flockimmunitet” på det sluttande planet, ”the slippery slope”.

 

Är vi framme nu när människor kvävs ihjäl, och Sverige bryter mot mänskliga rättigheter när de äldre och sköra offras? När moralen urholkats och försiktighetsprincipen ersatts med låt gå? När en 55 årig kvinna kvävs på sjukhus utan syrgas eller adekvat vård? Läkaren Jon Tallinger kräver syrgas och andra läkare anmäler. När övriga länder har munskydd men Sverige ensamt vägrar? När Tyskland öppnar gränsen mot Norge men håller stängt mot Sverige, Danmark oppnar mot Tyskl

Sverige är det ENDA LANDET i hela världen som tillämpar nuvarande liberala syn beträffande denna smitta, som världen aldrig tidigare upplevt, ändå så tror sig svenska forskare, experter vara bättre än övriga världens expertis på detta område. Det är vi, våra nära och kära som kommer att få betala priset, för svenska myndigheters nonchalans.

En skala har upprättats som talar om vilka som prioriteras i vården just nu för exempelvis syrgas och inneliggande vård. Tvärtom vad man kan tro så prioriteras alltså de som INTE är så sköra utan ligger i grupp 1-4, de friskaste. Det betyder i klartext att de med ME/CFS eller annan kronisk sjukdom som behöver hjälp i hemmet med dagliga aktiviteter och hygien inte kommer att få vård. Alla skall smittas i lagom takt för den ”flockimmunitet” som inte fungerar. Mellan 2-6  procent bär på antikroppar där coronan härjat.

Sverige var ett kristet land i mer än 1000 år. Först var vi katoliker under påven i Rom men Gustav Vasa närmade sig den protestantiska läran, kanske berodde det på att han hade ett gott öga till kyrkans tillgångar. År 1536 var statskyrkan ett faktum och vi hade blivit protestanter.

1952 fick vi religionsfrihet och möjlighet att begära utträde ur Svenska kyrkan, som år 2000 ersattes med ett trossamfund – ett samfund bland andra i vårt land. Den månghundraåriga traditionen av nära relationer mellan stat och kyrka var därmed bruten. Mycket av vår etik och vår lagstiftning härrör från 10 Guds bud som Moses fick i Sinai öken.

Moral och etik brukar vi ju tala om, moral är hur vi handlar och etik hur vi beskriver detta. Etiska grundprinciper som att göra gott, autonomiprincipen, att inte skada och rättviseprincipen är viktiga för att samhället skall fungera. Vad händer om nya lagar stiftas utan kristen grund?  Etiken tar stryk och vi är på väg mot det sluttande planet ”the slippery slope”. Pandemin innebar att på tre månader ändrades tusenåriga traditioner och när det sluttar går det fortare och fortare utför!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0