Lurad

Hur många gånger genom åren har man inte blivit lurad att köpa Expressen eller Aftonbladet när det varit braskande rubriker om en lösning på Palmemordet? Som alltid har man blivit lurad. Men det här, det var något helt annat. När en åklagare, en statlig tjänsteman med all den auktoritet en sådan har, säger att en lösning ska presenteras så tror folk på det. Men presskonferensen visade att polisutredningen inte hade kommit en millimeter framåt. Han hade absolut inget nytt att komma med och då borde han inte heller förmedla en bild av att mordet är löst.
– Det här var ägnat att vilseleda folk och det finns en risk att de som inte är jurister inte genomskådar det. Jag är rädd att det nu går omkring en massa människor och tror att Palmemordet är uppklarat när vi i själva verket inte har kommit en millimeter närmare lösningen. En skandal är vad det är.
Per E Samuelson anser att ”vi som ser ihåligheterna måste markera för åklagarna att det inte kan gå till så här”.

När nyheten blev antiklimax väntade jag på Leif GW Perssons kommentar: "Jag förstår ingenting!", sa han. Det kan man ju lugnt förstå!

Svenskarna klarar bara av en nyhet åt gången. Vad skulle döljas med denna presskonferens? Var det möjligen Folkhälsomyndighetens och därmed regeringens tillkortakommanden? Förmågan att hantera kriser är avgörande för en regerings trovärdighet, ändå ”tror” många fortfarande  på regeringen och FHM(!)  Detta är typiskt vid en kris, då klamrar folk sig fast vid dem som har makten. Det känns tryggare så.

Många sjuka i Covid-19 behöver en mycket lång rehabilitering och kommer kanske aldrig att återhämta sig helt.  De senaste veckorna har ju landet varit världsledande i antal döda i Covid-19 (5000) och det hade inte behövt ske om vi bara gjort som andra länder, skyddat gränser, satt i karantän och smittspårat – från början!

Här trodde FHM på ”flockimmunitet ” i stället! Något som visat sig INTE fungera. Ja, men det hjälper nog mot en andra våg, säger någon. I helskotta heller! Det blir ingen andra våg för så fort det bryter ut kommer det att testas, testas och smittspåras.

Ekonomin då? Ja INTE blir Sveriges väg ekonomiskt billigare. Medan andra länder kan öppna upp är vi fortfarande portade från andra länder. Och sedan får vi ju bidra med ofantliga summor till EU till länder som klarat sig avsevärt bättre.

Folkhälsomyndigheten vilseledde även om antikroppstesterna. Nu synas kommunikationen kring antikroppstesterna, som visar hur många som har immunitet. Granskningen visar att myndigheten även i detta fall har kommunicerat på tvärs med grundläggande immunologisk kunskap. Allt de gör blir fel, ända från början när jag själv (och folk i allmänhet började bli skraja för en pandemi) då ”skulle det inte bli någon pandemi” sa FHM!  Känn dig lurad, det gör åtminstone jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0