Lagom snäll och invasiva arter

 

Ingmar Bergmans mamma Karin, uppges ju haft två dagböcker, en där hon skrev om hur bra allt var, det glada och lyckliga – en riktig FB variant – samt en där hon skriv om verkligheten. Nu skall jag ta fram ”verklighetsboken” ett tag och erkänna att jag är lat. Ogräset växer i blomsängarna och inte har jag lust att göra någonting. Men i går kväll kom jag faktiskt ut på en liten joggingtur, och tänk då kom endorfinerna!

Nu börjar nattviolen ersättas av rallarros och älgört i dikena. Ja, även den luktar starkt och sägs vara älgarnas Viagra, när brunsten börjar. Är det redan hösten som kommit?

-Vi har betalat för mycket bilskatt, säger min bror. Bilskatten uppges ju sänka koldioxidhalten och nu verkar det ha blivit för litet CO2, när temperaturen visar på jul istället för juli.

Jag kom också i kontakt med de invasiva arterna, mördarsniglarna som jag bara måste trampa ihjäl tills skorna blir glatta som vallade med med Swix skidvalla. Jättebalsamin fanns inte efter min joggingväg men väl lupiner som jag ryckte upp. Nu har vi fått vildsvin också, men det small ett skott så förhoppningsvis får någon litet fläsk och har gjort en god gärning på köpet. Sedan undrar jag inte om pyromanerna, som tänder på bilar och allting, de som skjuter, knivskär eller våldtar också är invasiva arter? Svenskar anses numera som paria, en invasiv art utomlands, och tacka katten eller coronan för det!    

New York Times skriver om Sverigebilden, att den svenska coronastrategin har lett till tusentals fler döda än i våra grannländer, samtidigt som de ekonomiska konsekvenserna tycks lika allvarliga som på andra håll, det vill säga att de möjliga ekonomiska vinsterna till följd av Sveriges coronastrategi inte väger upp landets höga dödstal. Effekterna på samhället beskrivs som ”självförvållade” av en expert.

-Men det var ju bara en slump, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och Sverige har klarat krisen förträffligt säger Stefan Löfven och Anders Borg. Det är inte utan att hela världen undrar var de har varit de senaste månaderna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0