Hit eller dit - nej det räcker inte!

 
  

Nej, det räcker inte att hålla avstånd, tvätta händerna var 20:e sekund och stanna hemma om man är sjuk. Har du minsta symptom på att allt inte står rätt till skall du omedelbart ringa 1177 och KRÄVA att bli testad för covid-19!  Skulle du råka vara smittad skall du tänka efter vilka människor du har varit i kontakt med de närmaste dagarna och be dem kontakta sjukvården för att testas. Att smittspåra själv har nu ”blivit lagligt” tidigare var det bara varit tillåtet i undantagsfall!

 Att bara ”stanna hemma” kostar i sjukersättning och hjälper INTE att hindra smittan. Då blir vi alla flockidioter som folkhälsomyndigheten bevisligen vill. Att vi inte alla överlever är för dem ovidkommande. Att vi snart har 6 000 döda medan ex. Norge har 250 bekymrar inte. Löfven är nöjd!

Det kanske är läge att påminna om Martin Luther Kings visa ord: ”Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad och du är inte bara ansvarig för det du säger utan även för det du inte säger”.

 Utan att veta bättre betraktade Folkhälsomyndigheten och därmed också regeringen det farliga viruset som en vanlig influensa. Tegnell menade i Aftonbladet den 16 mars att en majoritet av invånarna smittas och skapar ett kollektivt skydd kan även bli aktuellt i Sverige.

Och har de sagt en sak är det vad som gäller… ”Vi skall vara solidariska!”  Hela världen har gjort fel, bara Sverige har gjort rätt! Inga munskydd här inte! Inte på tåg heller och ”barn smittar inte!” Sveriges strategi eller brist på strategi för att bekämpa covid -19, kommer få långtgående konsekvenser. Inte bara i antal döda och för grannsämjan utan även för ekonomin. Sverige går som följetong i internationell press och ses som ett paria-land av omvärlden, bland annat för öppna flygförbindelser med t.ex Somalia flera gånger i veckan. 

Efterhand vet internationella forskare alltmer. Har man en gång drabbats av viruset finns det kvar i kroppen och kan nästa gång dyka upp i en annan skepnad. Som vattenkoppor som äldre kan få bältros av eller någon annan otrevlig överraskning.

Nej nu får vi hoppas på litet trevliga överraskningar i stället, som att det trots Folkhälsomyndigheten går åt rätt håll, men det sa ju Tegnell när pandemin började. Att det skulle dyka upp klustersmitta, som bland 60 000 turister på Gotland kan nog inte Tegnell tänka, lika litet som att pandemin överhuvudtaget skulle komma till Sverige.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0