Kaustiksoda och 1000 miljarder träd

 

Solen värmer skönt och vintern känns avlägsen, men i USA har det varit svinkallt. Människor har frusit ihjäl.  Hoppas bara att vårlökarna väntar med att blomma, så att det inte blir som den ”vintern”, 1973 tror jag att det var, som vårblommorna blommade i februari och man fick stå där med lång näsa i april och maj då det för länge sedan var slutblommat!

Den vintern vi grävde ned fiber här var det halvmeterdjup tjäle och massor med snö, ja man trodde nästan att det var Fimbulsvintern som kommit… Jag har inte behov av så mycket vinter, jag.

Nu får man väl passa på att köpa kaustiksoda, om den inte redan är bortplockad i affären. Det är bra när avloppsrören har fått ta emot för mycket fläskflott som lagrat sig på insidan. Kaustiksoda används ju till sprängmedel liksom konstgödsel. Och sprängs gör det, mer än i något annat land. Kanske blir tändare och tändstickor också förbjudna?

Undrar om man skulle blanda kaustiksoda och gödselmedel till ett effektivt medel för avloppet? Då skulle nog propparna få brått! Men eftersom jag inte är kemist är det nog ändå bäst att låta bli, så att man inte åker på en propp.

Regnskogar avverkas och ersätts med oljepalmer, vi kan snart inte köpa någon bearbetad mat längre som INTE innehåller palmolja. Margarin, konstgjord grädde, glass och Gud vet allt.

Koldioxid behövs för fotosyntesen och för att tillverka syre. Det sköter skogen om. President Trumps löfte om att 1000 miljarder träd skulle planteras var ett stort fall framåt på mötet i Davos, om vi nu skall tala om klimat. Varför har vi förresten hört så litet om detta?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0