Hur kunde det bli så fel?

 

Med en återblick kan man konstatera att många uttalanden under 2010 talet helt saknade verklighetsbakgrund. Ändå reagerade inte media. Hur kunde det bli så här tokigt?

DN rapporterade 2014 att Sandviken tjänar över 500 miljoner kronor årligen på utomlandsfödda personer i kommunen. Erik Ullenhag instämde glatt trots att det redan då var känt att flyktingmottagandet kostade i genomsnitt 1,7 – 3 miljoner per ”flykting”. Detta kan multipliceras med de 1,3 miljoner (födda barn oräknade), som kommit de senaste 10 åren.   

SVT rapporterade att ”in i landet strömmar färdigutbildade ingenjörer, läkare och ekonomer”, men flera kommuner har nu larmat om integrationsproblem, och i Filipstad har man fått konstatera att ”det finns ingen efterfrågan på utrikesfödda analfabeter”.

Det är kanske inte så konstigt att Sverige som på 1970-talet hade likvärdig välfärdsnivå som Schweiz, nu ligger på 43 procent av denna.

Reinfeldt kvävde debatten inom sitt eget parti genom att ge sin migrationsminister en offentlig avhyvling. Vi får väl ändå tacka vår lyckliga stjärna att de 30 miljoner som Annie Lööf bjöd in inte har kommit. Inte än i alla fall!

Hur kunde det bli så tokigt och varför kritiserades inte dessa felaktiga påståenden? Det är bevisat att sättet som media rapporterar påverkar oss och att journalisters personliga ideologi påverkar deras rapportering. Detta tillsammans med att svenska journalister mestadels är vänsterorienterade har totalt dominerat nyhetsflödet. 

Nu har ett ukrainskt flygplan med 176 passagerare skjutits ned i Iran. Man känner verkligen med alla anhöriga, speciellt barnfamiljen från Stockholmstrakten. <3

Likaså känner man med Australien, som brinner. Djur och människor drabbas! Dessvärre finns det pyromaner, som tänder på. Jag såg en karta över Australien där bränderna hade börjat efter motorvägar. IS uppmanar sina anhängare att tända på i Europa och USA. Kanske är det bäst om det trots allt blir en regnsommar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0