Mörkrets faror för tupp i hönsgård eller kvinna i svensk stad

 

 

Mina lånade höns gottar sig i solen men tuppen bestämde att de skulle gå med mig in och det var ju jättesnällt eftersom jag skulle bort under eftermiddagen. Och det är nog bäst att vara inne undan mörkrets faror, åtminstone om man är tupp i hönsgården eller kvinna i en svensk stad.

I Kina dog läkaren Li Wenliang, som först uppmärksammat Coronaviruset och dess farlighet. Genom sitt mod och sin rådighet räddade han mångas liv men det kostade enligt motstridiga uppgifter hans eget. (Nu påstås han leva!) Schrödingers katt? Heder åt honom och andra som vågar säga sanningen, även i Kina! Tillfrisknade från viruset är ungefär dubbelt jämfört med antal döda. Detta skulle innebära en dödlighet på 35 - 50 procent! Förra fredagen var det ca 10 000 smittade nu är det över 31 500 i officiella siffror. Sjuksköterskan som varnade för en vecka sedan sa 90 000 då och det får man väl multiplicera med tre en vecka senare. Talespersonerna för världshälsan har varnat för en pandemi, ”det är inte frågan om att den kommer utan när”.  Kanske är vår tid lånad?

I SVT fortsätter man att tala negativt om president Trump. Ja, han är kanske ingen person man skulle tänka att kampera ihop med, men för den skull behöver man ju inte som SVT bara säga halva och vinklade sanningar. Vi betalar årligen drygt 8 miljarder till public service och då vore väl det minsta man kunde begära att vi finge någorlunda neutrala nyheter!

Republikanen som röstade emot Trump går som följetong i SVT, här gör man verkligen en höna av en fjäder, medan demokraten som röstade för Trump aldrig nämnts. Likaså talas det väldigt mycket om demokraternas provval i Iowa men ingenting om att republikanerna samtidigt hade provval i Ohio, ett val som presidenten vann med 90 procent av rösterna! Och det tror katten, när dollarn hela tiden går upp, arbetare med de lägsta lönerna fått en ökning på över 16 procent och arbetslösheten sjunker, då måste man ju förstå landet som röstar på sin president. Men sådana saker vill inte SVT tala om, utan lever vidare i sin lånade övertygelse att det går dåligt för USA och att demokraterna är det kommande valets vinnare. Snart tror vi likadant ”för det har vi sett på TV”!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0