Klimatet i vägen för verkligheten

 
 Vad är det som klimatet skall överskugga? Sprängningar, våldtäkter, mord, barbariskt djurplågeri, mobbning, bränder och skjutningar eller att Sverige håller på att bli muslimskt? Det är köttskam och flygskam, vegankost, kallare på våra äldreboenden och Gud vet allt.

Utan egna kunskaper kan man lätt tro på larm från FN:s klimatpanel IPCC, USA:s rymdstyrelse NASA och andra institutioner och på uppgifter om att jorden kommer att gå under om vi inte räddar den inom 10 år. Så sade också Al Gore på sin tid men hans klimat expert har nu fällts med miljardbelopp för forskningsfusk.

IPCC har inga egna forskare anställda utan ändrar rapporter så att de blir politiskt korrekta. IPCC har bara till uppgift att studera ev. mänsklig påverkan på klimatet men inte helheten som andra fristående och seriösa forskare redovisar. Klimatet är beroende av solens aktiviteter, molnbildning, jordens omloppsbana och av havsströmmar, men den helheten ägnar sig IPCC inte åt.

Koldioxid behövs för allt som lever och allt som växer. Genom växternas fotosyntes blir koldioxid och vatten med hjälp av solens ljus till kolhydrater. Solenergin omvandlas på det sättet till kemisk energi. Denna märkliga process som ingen forskare lyckats kopiera är en förutsättning för allt levande på jorden.

 I USA, likt Europa, minskar utsläppen av koldioxid kontinuerligt och strukturerat. Under samma period som Nordamerika och EU minskat sina utsläpp (1,3 procent respektive 3,5 procent) har Mellanöstern ökat sina med 31,1 procent och Afrika med 22,8 procent. Den minskning som EU, OSS och Nordamerika gör äts tyvärr med råge upp av Mellanöstern, Afrika och länder som Kina.

Hade man i stället talat om miljö, utsläpp av plast i haven och dålig luft skulle jag haft större förståelse för detta som verkar vara ett politiskt jippo. Jag har själv sett hur allt pappers- och plastskräp dumpas direkt i havet i Hongkong som annars var kemiskt rent, en st. fluga såg jag. I Delhi slängs papper och plast just där du befinner dig, sedan rakas det ihop och eldas på kvällen. Inte konstigt att det blir litet dålig luft och att Himalayas is smälter när det är ett svart lager sot ovanpå.

Som en FB-vän skrev i går kväll ”klarar inte av att se på TV, det är klimat, klimat och klimat på längden och tvären, sen kommer anti-Trump och anti-Brexit”. Det är våra ”nyheter” det!

Fakta verkar också censureras. Börjar tro att vi är i händerna på Melinda och Bill Gates, George Soros och Monacos prins, han som lånade ut segelbåten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0