Höst i Fablernas värld

 

Det är fortfarande varmt och skönt i ”verandavrån”, men hösten har pliktskyldigt kommit på allvar nu. De två eller tre tornsvalorna, som missat flyget för en månad sedan, tror jag åkte i helgen, exakt en månad efter de andra.

Riksdagen har öppnat med samma löften som varje år. –Nu skall det bli slut på våldet! Det sa de i fjol också men det har bara blivit värre och värre… Ingen tycks se elefanten i rummet.

Jag tror inte att folk är dumma, men känslostyrningen blockerar tankeförmågan och sedan tror man ju på vad som sägs i media.

Djuren är ju också människor, åtminstone i Fablernas värld. Grymheterna mot djur i Sverige har under sommaren eskalerat alltifrån ihjälsparkade, spetsade igelkottar, halshuggna katter, harar och svanar, brinnande och förgiftade hundar, för att nämna något.

Polisanmälningarna läggs ofta ner lika snabbt som de upprättas då förövarna inte verkar gå att finna. Som vanligt är det tyst om att detta i mångt och mycket är ett importerat problem, precis som mycket av det nya hatet mot judar som vi ser i Sverige idag.

Nu tar en fritidspolitiker bladet från munnen och skriver i ett FB-inlägg att tortera och skada djur är vanligt i Mellanöstern, det anses som en tuff, spännande och rolig lek som många barn och ungdomar ägnar sig åt, och de gör det för att uppfattas som modiga och starka.

Blir det grymheterna mot djur som gör att elefanten i rummet så småningom kommer att bli synlig?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0