Mörka kvällar och halverad välfärd

 

Litet höstfärger var det i år också och fåglarna har brått med att äta rönnbär annars  kommer någon annan och tar dem. Kvällarna blir allt mörkare och ännu längre blir de om en vecka, nästa söndag, då sommartiden slutar och vi får en timme tillbaka.

Politiker, media och de som skriver LÄS! på sina inlägg hävdar ofta att landet behöver stor invandring för att möta behov då befolkningen åldras. Påståendet saknar täckning: seriösa demografiska och ekonomiska analyser pekar på att invandringen i stället medför ökad försörjningsbörda och sämre ekonomi för samhället.

Den offentliga sektorns snittkostnad för dagens invandrare är hela 74 000 kronor per år under personens livstid i Sverige (Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, 2018:3).

”Svenska nyheter” i SVT (15 februari) använde vilseledande statistik för att få oss tro att hundratusentals invandrare krävs då Sveriges befolkning åldras. Och på kultursidor har man kunnat läsa att det måste vara så, annars går välfärdssamhället mot stora ekonomiska problem. Det är inte sant! Viss invandring är motiverad, men av humanitära och andra skäl.

Att invandring inte löser problem med en åldrande befolkning visade en FN-rapport redan 2001. Det blir många höstar innan ALLA vaknar!

När människor från fattiga länder ges rätt att bosätta sig var de vill med tillgång till de rika ländernas välfärdssystem, kommer en global utjämning att ske – från fattiga länder till rika. Sverige, som tagit emot FLEST per capita, kommer att falla ekonomiskt, kulturellt och konkurrensmässigt.

– Alla i Sverige kommer att få leva på en halv välfärd istället, säger Lars Bern, som även menar att det blir skarpare konflikter inom landet, med följden att grannländer till Sverige kommer vilja stänga gränsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0