Årets svensk, bocken Eskil, glitter och kyrkkaffe

 

 

"Årets svensk" är väl vid det här laget välkänd för de flesta. Men egentligen var det rätt smart gjort, för om det skulle bli litet omvälvningar i Irak, så hade han ju sin reträtt ordnat med försörjning för hela familjen och allt. Han behöver inte som Saddam Hussein gräva ned sig i någon jordhåla precis.

Han är långt ifrån ensam, ryktet om den svenska välfärden är faktiskt spridd över hela världen. I Etiopiens huvudstad Addis Abeba finns en resebyrå med namnet Sweden travel. På dörren finns en skylt med information om vilka bidrag som kan erhållas i Sverige och resebyrån sålde resor till Sverige för asylsökande.

 Om en person lyckas bli försvarsminister i Irak hur många mindre iögonfallande personer lyckas med samma sak? Mellan 30 – 50 procent av alla nysvenskar har också flera identiteter. Undrar hur mycket var och en får ut? Vi får aldrig några siffror över den sammanlagda kostnaden för migrationen. Det ingår väl i den humanitära stormakten. Men vem är det som får betala?????

”Vad fan får jag för skatten?” undrade en företagsledare. Nu har han fått svar: En irakisk försvarsminister!

Nu lackar det mot jul eller det kanske det inte är PK att säga? Det är i alla fall advent till söndagen. Jag kommer ihåg när vi döpte vår dotter på domsöndagen. Det tyckte vår prost var roligt att det blev litet liv i kyrkan den dagen också, för som han sa ”nästa söndag är det ljus, glitter och kyrkkaffe”.

Till kaffet kanske det smakar med en lussekatt. ”The same procedure every year”, men i år varierade storleken, kyrkportarna och julkärvarna blev stora, medan fåglarna och bockarna blev små. Var det kanske bocken Eskil som spökade?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0