Invasiva arter, Hanif Bali och Lillerud

 

Invasiva arter är nykomlingar som förökar sig så att de naturliga bestånden hotas. Lupiner och mördarsniglar, eller spansk skogssnigel, är exempel på detta. Djuren är ju också människor, åtminstone i Fablernas värld, så Hanif Bali skulle säkert kunna ge mänskliga exempel på invasiva arter.

Hanif Bali säger ju vad han tycker han, medan en svensk håller truten. Herr Mås eller fru (jag vägrar att säga hen), har jag inte sett till på någon dag nu, men brödet försvinner, kanske är det genom skatornas försorg. Tornsvalorna som åkte för 14 dagar sedan har lämnat en kvar som flyger in under taket. Förmodligen var det en senare kläckt unge. Nu skall man vara bekymrad för dennes resa till Nilen också!

Till helgen – åtminstone på lördag skall jag till Lillerud och sälja böcker. Vackert väder skall det bli, vi får hoppas att metrologerna håller vad de lovar, men korna, Marja och vykorten får komma in i ladugården om det blir regn. Det har Lillerud lovat. Ett vykort med motiv målat av Marja eller foto från Sillerud får alla som vill ha. Vi syns på Lillerud! 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0