Kråkor, Valentin och rådmän

Kråkorna flyger och solen lyser bakom molnen. En typisk dg i mitten på februari och i dag är det också Alla hjärtans dag, sedan länge känt som The Valentine´s Day i Amerika på 100 år gamla vykort från over there. Seden kom till Sverige av att blomsterhandlarna introducerade den 1957. Först på 1990-talet tog den fart i skolorna. Innan Valentinfirandet kom till USA var det engelskt och franskt till minne av helgonet Valentin som firades redan på 400 talet inom den katolska kyrkan.
På alla hjärtans dag säljs över fyra miljoner rosor i Sverige, så blomsterhandlarna gjorde nog ett bra drag när de vurmade för att ta hit denna sed.
I Göteborgsposten kan man läsa om att Islamiska Römosseskolan får öppna grundskola, förskola och fritids i Borås. Det står klart sedan Kammarrätten viftat bort Borås stads invändningar och givit skolan grönt ljus. Det är ett nederlag för integrationen, för flickors frihet och för det rationella samhället - kort sagt, för det moderna Sverige.
Borås stad har slagits hårt för att stoppa skolan, med hänvisning till att den motverkar integrationen. Nu funderar staden på att ta målet ända upp till Högsta förvaltningsrätten. Men i dag vann Römosseskolan och Abdirizak Waberi, rektor för Römosseskolan i Göteborg och styrelseledamot i Föreningen islamiska skolan i Göteborg.

Hur är det egentligen ställt med alla människors lika värde?
Flickor som får veta att de är underordnade pojkarna förnekas jämställdhet.

Man måste bara undra vad sitter det för folk som rådmän?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0